Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » A barátom nem hallgatja meg a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A barátom nem hallgatja meg a problémáimat. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

A konkrét eset: Most épp vizsgaidőszak van, és szerdán két nehéz vizsgám is lesz. Emiatt nem igazán találkozunk, hogy tudjak tanulni, bár így is kevés az idő. Ettől függetlenül interneten szoktunk beszélni. Arról meséltem neki, hogy mennyire ideges vagyok, és milyen rosszul érzem magam, ráadásul ezen kívül más problémáim is vannak, nem sulival kapcsolatos, és azt is elmondtam neki. Ezeket így leírtam, de nem kisregényként, hanem csak röviden. Erre nem volt képes reagálni semmit. Ezt szóvá tettem 15 perc után. Közben láttam, hogy facebookon írogat a falra, meg ilyesmi, szóval nem az, hogy nem volt itt. Azt mondta, hogy mert nem tud mit mondani. De nem értem, mi az, hogy nem tud mit mondani? Ha neki problémája van, és elmondja, és mindig mondok rá valamit, vagy valami tanácsot, vagy csak néhány kedves szót.

Persze ez csak egy kiragadott eset volt, hogy értsétek, de rengetegszer volt, hogy elmondtam a problémámat vagy személyesen, vagy bárhogy, és az a válasz, hogy nem tud rá mit mondani.

Próbáltam elmondani neki, hogy ez bunkóság, de az lett a vége, hogy én vagyok a szemét, mert ha nekem szar, legyen másnak is. Pedig szó sem volt erről, és nem akartam, hogy neki rossz legyen.

Kinek van igaza? És miért csinálja ezt? Lehet ezen változtatni? Vagy én reagálom csak túl?

22L

2012. máj. 21. 19:01
 1/6 anonim válasza:
100%
Szerintem kicsit túlreagálod. Nem minden pasi tud kedveset mondani a problémákra. Szerintem a vizsgáid miatt lehetsz ennyire feszült.(Nem bántani akarlak! Velem is volt már ilyen, hogy vizsga miatt túlreagáltam, csak én sajnos elveszítettem a srácot) :)
2012. máj. 21. 19:06
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

ha tudsz. angolul, keress rá: the rules.

vannak pasik, akikkel nem lehet igazán beszélgetni, általában ők sem mondanak sokat. keress barátnőket, azokkal beszélgess

2012. máj. 21. 19:09
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem lehet :)

Arról van szó, hogy a férfiak azért mondanak el egy problémát valakinek, mert megoldást szeretnének kapni. Nők esetében sokkal nagyobb a hangsúly azon, hogy meghallgatták őket, a másik kimutatta az együttérzését stb. A férfiak általában nem értik, hogy ha nem tudnak értelmes tanácsot adni egy problémára, akkor mit kéne rá mondaniuk. (A probléma általában úgy szokott jelentkezni, hogy a nő elmeséli a napját, a férfi pedig azonnal megpróbál minden említett problémára megoldást javasolni, és ezzel az agyára megy a nőnek.)

Én úgy oldottam meg a dolgot, hogy a barátomnak elmagyaráztam, amit itt leírtam fent, és megkértem, hogy ha én ilyeneket mesélek, akkor ne a problémákat próbálja megoldani, hanem fejezze ki az együttérzését, éreztesse velem, hogy figyelt arra, amit mondtam. Aztán utána elmondhatja a megoldásait is, azok is hasznosak szoktak lenni - csak ne azzal kezdje.

A te esetedben szerintem arról van szó, hogy ha a barátod nem tud megoldást, akkor inkább nem mond semmit, mert nem tudja, mit kéne mondania. Magyarázd el neki, hogy ilyenkor kedves szavakat és együttérzést vársz, akkor tudja majd, hogy mit kell mondania. (Bár volt olyan barátom, akinek hiába magyaráztam ezt el, nem volt képes felfogni, leragadt ott, hogy a beszélgetés problémamegoldásra való és ő csak a megoldásait hajlandó elmondani, az együttérzését nem...).

2012. máj. 21. 19:17
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat :)

Első: sajnálom :(

Második: rá fogok keresni :)

Harmadik: igen, pontosan erről beszéltem én is, teljesen jól eltaláltad az egész helyzetet :) , de nem értette meg sajnos mit várnék

2012. máj. 21. 19:25
 5/6 anonim ***** válasza:
Hát...én ezt nem venném jó néven.Már csak azért sem,mert ő gyakorlatilag a családom és ha a családomhoz nem fordulhatok a problémámmal,akkor senkihez sem.Még ha egy ilyen kis hülyeséggel is,akkor is fontos,hogy meghallgasson,ez nagyon alap.
2012. máj. 21. 20:38
 6/6 A kérdező kommentje:
Én sem veszem jó néven sajnos. Pont ez a probléma.
2012. máj. 21. 21:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!