Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Magyarország a kényszerszinglik hazája?
jajj..ezt már olyan sokszor írtam..
nem a média a hibás, kár is hibáztatni
ugyanis: a média próbál megfelelni az igényeknek, és nem fordítva....azért vannak szép nők/és férfiak a reklámokban, filmekben...mert a csúnyák már *alapból* a kutyát nem érdeklik...ha szembejön veled, kikerülöd, akkor minek reklámozzanak vele?...szóval fordítva van mint ahogy azt gondolod.
a szépségideál (már genetikailag is) adott, és a média ahhoz igazodik.
az más kérdés hogy manapság mindenki a tökéletest keresi, és régen beérték a rosszal is, csak legyen valaki mellettük, és ezt most nem csak a külsőre értem..
ma már vannak igények, és szerintem ez nem feltétlen rosz (lásd: természetes szelekció)
#4- es
"A pénz szerintem se boldogít."
ahha..te sem éheztél még....
na jó bocs az offkodásért..de ahogy olvasom a válaszokat...áhh..emberek, néha, ritkán, esetleg, talán, néha vegyetek a kezetekbe egy tudományos/genetikai/szociológiai/pszichológiai könyvet.
köszöntem...
Van igazság abban amit írsz. A reklámokkal kapcsolatban főleg. Nem akarok itt belemenni, de valóban, azért velük tolják, mert így, ha felkenem a borotvahabot, én is azt érzem, hogy olyan "mácsó" vagyok, mint a reklámban lévő kockás hasú faszi. Ebben van igazság. De továbbra is tartom, hogy ugyanakkor a igenis van felelőssége a világ kurvulásában a médiának is. Pl amit írtam, a pénzes példa.
Mondjuk az is lehet, hogy manapság a TV, a sorozatok sokkal inkább részét képezik az életnek mint régen, nem tudom. Vagy régen azért érték be rosszabbal, mert akkoriban a házasság is afféle "cél" volt?
Ja, és létszíves picit változtass a stílusodon, mert egy nagyon picit bicskanyitogató, és lekezelő.
MiladyDarthTroll!
Nincs igazad. Felcseréled az ok-okozati összefüggést.
Valóban léteznek genetikailag determinált és univerzalisztikus szépségjegyek, ami vonzó számunkra, ugyanakkor a média olyan szélsőségesen szép embereket tálal elénk, amelyből nagyon kevés van. Mint ahogy 175 feletti IQ-val rendelkező személyből is nagyon kevés van. Persze, hogy a csúnyákra nem vagyunk kíváncsiak, de az emberek ZÖME RÉSZE ÁTLAGOS fizikai tulajdonságokkal jellemezhető. És ezek az átlagos emberek fognak frusztrálódni, önértékelési gondokkal küszködni, valamint lesznek magányosak. S miért? Mert a média azt sugallja, "ne érd be kevesebbel", "mert megérdemled", "válaszd a legjobbat", "válaszd a szuperpasit, válaszd a szupernőt". Mert ez az ideális, ez a "fogyasztható minőség". A test fogyasztói cikké degradálásával állunk szemben.
oh a leveled :)
akkor én is kiírom:
régen is ez volt...csak akkor a szépek királyok lettek és hercegnők...(vagy azok szeretője)
mert ugye az urak is genetika alapján választottak, ha épp nem volt politikai indok.
amúgy ami a szépséget jellemzi, az a szimmetria, és a nemi jellegek(másodlagos, harmadlagos....).
női: nagy szem, kis orr, telt ajak...stb/ férfi: vékonyabb szem, karakteres arc, tekintélyt sugárzó vonások
ezek vannak a reklámokban is. mellesleg ha megnézed, a színészek és énekesek nem kis hányada igencsak ronda. szóval itt megbukott az érvelésed.
plusz említeném a legújabb trendet, hogy a kövér a divat. rengeteg médium kezdte ezt sugallani az anorexiás "ügy" után, és mégis, ha megfigyeled csak kevés százalék vette át ezt, a legtöbbnek pedig nincs is szépérzéke..
azt is tegyük hozzá hogy ami szép az többnyire egészséges. jópofa hogy divat lett a kövér....csak ugye ezzel együtt az eü. gondok is....
valamint. komolyan. nézz rá az átlag modellekre. kevés az aki tényleg szép. azok az ideálok amikről te beszélsz..azt nem a média terjeszti, hanem az emberek. photoshoppal facebookon/blogon. néhány reklámplakát van, ahol szintén retusált képek vannak...de valld be őszintén, te hány reklámplakátot nézel meg figyelmesen? én nem sokat.
innentől pedig maximum a magazinokra mondhatod el az érveidet, de abban ugye sztárok vannak, akik mint említettem, nem kis százalékban rondák.
értem én hogy itt vannak még a reklámok, meg sorozatok... de az a médiának csak egy szelete. ráadásul pont az a szelete, ahova tényleg nem rakhatnak be átlagos embereket, mert a cél az hogy mindenképp megnézd. ez innentől már marketing, de a marketing alapját az emberi viselkedés képzi. a reklámügynökök azt mondják, amit hallani szeretnél, ez esetben azt mutatják, amit látni szeretnél, és nem azt amire csak unottan elkapcsolsz, hogy nézel mást, vagy kisétálsz, hogy sütök addig krumplit....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!