Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Magyarország a kényszerszingli...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Magyarország a kényszerszinglik hazája?

Figyelt kérdés
A fiatalok mintegy 30%-a nem talál párt magának. Szeretne, de nem talál. Ebben komoly felelőssége van a médiának, hiszen olyan, mondhatni tökéletes férfi és női ideálképet mutat be, aminek nagyon sokan képtelenek megfelelni (Kopp Mária).
2012. ápr. 19. 23:47
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
90%
Az idézethez: Amit még hozzá tennék, hogy rengeteg embernek elveszik az önbizalmát. Nagyon sok önbizalom hiányos szép lánnyal találkozom, akik szerintem azért tartják kevésre magukat, mert a média azt ordítja, hogy CSAK a topmodell a jó csaj. És ha van egy kis hibád, mondjuk egy anyajegy az arcodon, (ami úgy-amúgy még cukivá is tesz,) akkor harapj rá a pisztolycsőre. Nem tudom külföldön hogy megy, de tényleg elkeserítő, amit sok helyen látok. Nem akarok önsajnáltatni, de hogy nem igen van igény odaadó, gondoskodó srácokra az biztos.
2012. ápr. 19. 23:54
 2/23 anonim ***** válasza:
94%
Ez tényleg igaz...sajnos. Mert a média azt meg azt közvetíti, hogyha ilyen vagy olyan vagy, csak akkor vagy tökéletes. Így jó hogy alacsony a fiatalok önértékelése.
2012. ápr. 19. 23:58
 3/23 anonim ***** válasza:
93%
Első vagyok, és ráadásul, én nagyon sok filmben, sorozatban figyeltem azt, hogy mintha azt sugallnák, hogy pénzzel mindent el lehet érni. Mintha azt üzennék, hogyha gazdag vagy, akkor jobb ember vagy. Holott szerintem (lehet gáznak tartani, meg gyerekesnek,) azt kéne sugallni, hogy a belső a fontos. Bocs, szétoffoljuk a kérdésed:D
2012. ápr. 20. 00:06
 4/23 anonim ***** válasza:
85%
A pénz szerintem se boldogít.
2012. ápr. 20. 00:10
 5/23 anonim ***** válasza:
90%
Várj, én nem azt mondom, hogy nem boldogít. Azt mondom, hogy aki pénzes, az nem jobb ember a nem pénzesnél. De gyakorlatilag most már ott tartunk, hogy a nők (ahogy figyelem, és bocs az általánosításért,) előnybe részesítik a tehetősebbeket. Lehet nekem mondani, hogy savanyú a szőlő, és így is van, de akkor sem jó ez így.
2012. ápr. 20. 00:15
 6/23 anonim ***** válasza:
90%

Disney mesék is azt közvetítik, hogy: ha pasi vagy akkor légy gazdag, ha csaj akkor pedig csak dekoratív, aztán csak úgy egymásba szerettek. Szóval már gyerekkorban kezdik, aztán van ez a sok műmájer meg ribi celeb, ők is hamis képet közvetítenek. De nem csak a TV, hanem magazinok meg szinte minden ilyen erről szól. Váltottam pár levelet régebben egy 17 éves lánnyal, aki rondának érezte magát, mert a magazinokbeli lányokhoz akart hasonlítani. Küldött magáról egy képet, és leesett az állam. Egy csodaszép, babaarcú, szőke, zöldszemű lány volt, és szerintem pár év múlva simán szerepelhetne egy ilyen magazinban - márha szeretne :). (bár azt tegyük hozzá ezeknek a modelleknek meg celebeknek a nagy része ilyen agyonmázolt/photoshopolt műnő, és semmi közük a természetes szépséghez)

Amúgy szerintem nem csak a média, és nem csak a külsőt érintő példák játszanak szerepet ebben, hanem a gondolkodás. A fiatalok nagyrésze nem egy másik embert, társat lát a barátjában/barátnőjében, hanem egy valakit, akivel jó a szex meg elvan vele, de úgy igazán szerintem csak keveseknél van meg az igazi lelki közelség, összhang, így nem becsülik meg egymást. Csak egy "csaj" vagy "pasi" a sok közül, aki helyett találnak mást, ha esetleg valami probléma akadna.

2012. ápr. 20. 00:16
 7/23 anonim ***** válasza:
100%

Értem, hogy mit írtál, mert tényleg nem a pénz teszi az embert.

És külön jó pont, hogy nem általánosítottál a lányokra nézve. Én is írhatnám, hogy savanyú a szőlő.

A love story-s filmek nagy részében is szerepet kap a pénz, meg hogy minél több jobb külsővel legyél megáldva.

2012. ápr. 20. 00:22
 8/23 anonim ***** válasza:
100%
Pár gondolat: És ami probléma, én soha nem néztem egy realityt se. Azt elhiszem, hogy lehet röhögni, csak rossz az üzenet. Arra gondolok, hogy nem az nyeri meg a játékot, és nem az lesz híres, és gazdag (lehet vitatkozni, de arra, hogy gazdag legyen, arra minden ember vágyik), aki a legügyesebb, legokosabb, legtehetségesebb, hanem gyakorlatilag a legegyszerűbb, legprimitívebb. Rossza a példa a fiatalok előtt.
2012. ápr. 20. 00:22
 9/23 A kérdező kommentje:

Ez az ideálkép a külsőségekre koncentrál, mely fogyasztói szemléletre vall. Szerezd meg a legjobb autót, a legjobb telefont, a legjobb hajfestéket etc. valamint a legjobb nőt és a legjobb férfit. Amennyiben meguntad, akkor el is dobhatod. És vannak, akik ezzel még dicsekszenek is. Nem véletlen, hogy ma már a házasságok több mint a fele válással végződik. Ha van gyerek(ek), ez komoly krízist jelent, valamint pozitív családi minta sem lesz a birtokában. Félelmeik miatt nem mernek kirepülni a családi fészekből, az ún. "mama-hotel" vendégszeretét élvezik sokszor még harmincas éveikben is.

(Ez is Kopp Mária előadásából való, nem plagizálok. Sajnos nemrégiben hunyt el a kiváló orvos-pszichológus.)

2012. ápr. 20. 00:27
 10/23 A kérdező kommentje:
A diagnózis már adott, vajon hogy lehetne gyógyítani ezt a "betegséget"?
2012. ápr. 20. 00:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!