Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Magyarország a kényszerszinglik hazája?
Disney mesék is azt közvetítik, hogy: ha pasi vagy akkor légy gazdag, ha csaj akkor pedig csak dekoratív, aztán csak úgy egymásba szerettek. Szóval már gyerekkorban kezdik, aztán van ez a sok műmájer meg ribi celeb, ők is hamis képet közvetítenek. De nem csak a TV, hanem magazinok meg szinte minden ilyen erről szól. Váltottam pár levelet régebben egy 17 éves lánnyal, aki rondának érezte magát, mert a magazinokbeli lányokhoz akart hasonlítani. Küldött magáról egy képet, és leesett az állam. Egy csodaszép, babaarcú, szőke, zöldszemű lány volt, és szerintem pár év múlva simán szerepelhetne egy ilyen magazinban - márha szeretne :). (bár azt tegyük hozzá ezeknek a modelleknek meg celebeknek a nagy része ilyen agyonmázolt/photoshopolt műnő, és semmi közük a természetes szépséghez)
Amúgy szerintem nem csak a média, és nem csak a külsőt érintő példák játszanak szerepet ebben, hanem a gondolkodás. A fiatalok nagyrésze nem egy másik embert, társat lát a barátjában/barátnőjében, hanem egy valakit, akivel jó a szex meg elvan vele, de úgy igazán szerintem csak keveseknél van meg az igazi lelki közelség, összhang, így nem becsülik meg egymást. Csak egy "csaj" vagy "pasi" a sok közül, aki helyett találnak mást, ha esetleg valami probléma akadna.
Értem, hogy mit írtál, mert tényleg nem a pénz teszi az embert.
És külön jó pont, hogy nem általánosítottál a lányokra nézve. Én is írhatnám, hogy savanyú a szőlő.
A love story-s filmek nagy részében is szerepet kap a pénz, meg hogy minél több jobb külsővel legyél megáldva.
Ez az ideálkép a külsőségekre koncentrál, mely fogyasztói szemléletre vall. Szerezd meg a legjobb autót, a legjobb telefont, a legjobb hajfestéket etc. valamint a legjobb nőt és a legjobb férfit. Amennyiben meguntad, akkor el is dobhatod. És vannak, akik ezzel még dicsekszenek is. Nem véletlen, hogy ma már a házasságok több mint a fele válással végződik. Ha van gyerek(ek), ez komoly krízist jelent, valamint pozitív családi minta sem lesz a birtokában. Félelmeik miatt nem mernek kirepülni a családi fészekből, az ún. "mama-hotel" vendégszeretét élvezik sokszor még harmincas éveikben is.
(Ez is Kopp Mária előadásából való, nem plagizálok. Sajnos nemrégiben hunyt el a kiváló orvos-pszichológus.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!