Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mit várhatok hosszútávon egy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit várhatok hosszútávon egy ilyen kapcsolattól?

Figyelt kérdés

A barátommal már 5 éve együtt vagyunk, ő budapesti, én vidéki vagyok, de bp-re járok iskolába és ott is dolgozom.

Amikor megismerkedtünk szinte soha nem jött hozzánk, mindig én voltam ott náluk hétvégén, pedig nem lakunk messze, busszal max. 1 óra, és ha én (és még nagyon sokan) tudunk ingázni nap, mint nap, akkor tőle is elvárható lett volna, hogy ha nem is minden héten, de 2-3 hetente lejöjjön hozzánk, de nem akart... Állítása szerint, mert drága a jegy (700 ft), hosszú az út, meg ugye minek költsön erre pénzt, amikor nekem bérleten van, és így ingyen megyek hozzájuk... Ezért minden hétvégét azzal töltöttünk, hogy bent ültünk náluk a 30 nm-en az anyjával és dvd-ztünk...

Mostanában már lejár hozzánk, mert vett kocsit, és így kényelmesebb az utazás, de rend szerint a benzint én fizetem... Ami nem is lenne nagy gond, mert az ember egy párkapcsolatban megtesz ilyesmit, ha szükséges.

Az 5 év alatt úgy 3-4x voltunk moziban, még a kapcsolatunk elején, azóta erre is sajnálja a pénzt, mondván, hogy úgyis letölti ingyen a filmeket, akkor minek költeni mozira... Oké, ne menjünk moziba, ne költsünk "feleslegesen" menjünk máshova, sétálni, nézelődni, bármi, de kb sehova se akar menni.

Szülinapomra és karácsonyra általában valami baromságot kapok tőle (100 ft-os bolt stílusúakat) 2 éve azt kaptam szülinapomra, hogy elvitt e Tescoba, és választhattam magamnak valamit, de ugye megszabta, hogy max 3-4000-ért keresgéljek.

Fél éve megkérte a kezem, a szülinapomon, a család előtt, esélyt sem adva, hogy nemet mondjak. A gyűrűt kaptam szülinapi ajándékként. Azt mondta utólag, hogy 50.000 volt (nem mondta így ki az összeget, csak hasonlította az árát valamihez, amiről tudom, hogy 50.000 volt), de véletlenül megtudtam, hogy 6000-ért vette úgy, hogy bement az 1. ékszerüzletbe és választott egyet az akciós gyűrűk közül... Nem azzal van a gondom, hogy olcsó gyűrűt vett, hanem hogy azt sugallta, hogy drága volt...

Szerettem volna elmenni nyelvtanfolyamra, mert csak a nyelvvizsga kellene ahhoz, hogy megkapjam az oklevelemet egy OKJ-s suliból, de sajnos nem volt pénzem, ezért kölcsön akartam tőle kérni 20.000 ft-ot erre, de azt mondta, hogy nem ad, mert szerinte nem fogom tudni visszafizetni, és neki kell az a pénz, rá egy hétre meglepte magát egy új számítógéppel, ami 200.000-be került. Ja és amikor a nyelvvizsgáról beszélünk, akkor mindig elmondja, hogy ne vágjak bele, ne költsek rá, mert úgysem sikerülne.

Ha nálunk vagyunk semmit nem segít, anyum főz, ő eszik-iszik, de egyszer nem mosogatott még el, de még az asztalt sem pakolja el. Ha tudja, hogy hétvégén valami munka lesz nálunk, pl rendbe akarjuk tenni a kertet, akkor kitalál valamit, hogy ne kelljen átjönnie.

Most szilveszterkor házibulit csinált a legjobb barátnőm, ahova 3000 ft-ot kellett bedobni a közösbe, de ezt is sokallta, (január közepén meg vett egy iPhone-t) és rá akart beszélni, hogy maradjunk otthon és az anyjával dvd-zzünk. Úgy jött el, hogy én fizettem ki az ő részét is. Ha valaki bulit tart (nem magyon bulizós a haveri társaság, max. szülinapokat, szilvesztert ünnepelünk), akkor egy hétig kell nyúzni, mire rábólint, amikor mondom neki, hogy jó, nem kell jönnöd, de én elmegyek, akkor meg nem akar egyedül elengedni. Mindenből a legolcsóbbat kell megvenni, de ha csak 20 ft a két dolog között a különbség, akkor is az olcsóbbat veszi le a polcról, hiába mondom neki, hogy én a "drágábbat" jobban szeretem.

Nem tudom mit csináljak, nagyon zavarnak ezek a dolgok, hogy rám/ránk egy fillért sem akar költeni, de saját magának bármit megvesz. Sehova sem akar menni, de én se menjek, nem biztat, ha tanulásról, vagy munkakeresésről van szó.

Félek, hogy ha esetleg gyerekünk lesz, akkor attól is mindent sajnálni fog?

Lesz egyáltalán esküvőnk? Mert az oké, hogy megkérte a kezem, de bárki felhozza a lagzi témát, csak húzza a száját.

Én 25N, Ő 28F

2012. ápr. 17. 11:49
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:

Hagyd ott, ne is nézz vissza... Mint sokan mások itt, én is tapasztalatból beszélek.

Az első barátom hasonló volt, 8 általánosa volt, dolgozni nem nagyon akart. Folyton azzal jött, hogy a végzettségével nem talál munkát (ez mondjuk igaz), arra meg, hogy "Akkor tanulj valamit!" azt mondta, hogy neki az nem megy, mert elfüvezte már az agyát (ekkor volt 18...). Mi sem mentünk soha sehova, még az én pénzemből sem (én dolgoztam és tanultam is akkoriban), Pestet utálta. Mi 10 perc sétára laktunk egymástól, de ő szinte soha nem jött hozzánk, anyámat nem szerette, mivel anyu szerinte "egy hülye, dagadt sznob".

Ő is mondott nekem ilyeneket, hogy sosem fogok mást találni helyette. Nem vagyok én az a kifejezett szépség. Meg fenyegetőzött, hogy öngyilkos lesz.

Végül erőt vettem magamon, otthagytam. Találtam magamnak egy remek embert :)

Természetesen nem lett öngyilkos, de pár hónapja rámírt, hogy én bizony tönkre tettem az életét, soha nem fog már bízni senkiben, stb (9! éve szakítottam vele)

2012. ápr. 17. 13:45
 32/48 anonim ***** válasza:
Szerintem rúgd ki, de azonnal! Már a szakítástól is meg fog nőni az önbizalmad. Utána azért vegyél magadnak 1-2 szép új ruhát, amiben elmehetsz végre valahova, hogy emberekkel is megismerkedj. Elég komoly önbizalomhiányod lehet, ha egy ilyennel vagy együtt évek óta... Tegyél magadért! Az első lépés a szakítás. Utána ki fogsz virágozni, hidd el! Már csak attól is, hogy egy gonddal kevesebb. 24/N
2012. ápr. 18. 01:40
 33/48 anonim ***** válasza:
Magyarán: Kihasznál a pasi mert minden úgy van ahogy ő akarja! Ahogy többen is írták LÉPJ KI EBBŐL A KAPCSOLATBÓL,MENEKÜLJ! Hidd el nem ő van egyedül ezen a világon mint pasi,sok van még! Azt mondja h nem kellenél senkinek sem?-csak beléd beszéli h nehogy lelépj tőle! Hidd el jobb lesz ha megfogadod azt itt leírt tanácsokat és lépsz! Fogod a gyűrűt és visszaadod,aztán nem foglalkozol vele csináljon akár mit is. H lehet 28 évesen ekkora tapló?! Pff :S Fiatal vagy még ne csüggedj találsz te jobbat is nála :D Na fel a fejjel és lépj :D
2012. ápr. 18. 07:51
 34/48 anonim ***** válasza:
Gondolj bele már a jegygyűrűvel kapcsolatban is simán hazudott.. akkor még mindenben hazudhat? Ha az emberi tényezőket leszámítjuk amelyek már önmagában eldöntöttek minden kérdést, gondolj arra, hogy már a leánykérés is hazugságon épül. És itt most nem az számít, hogy mennyibe került, mert ha őszintén adja szeretettel akkor az nem számít. De ez egy emberileg nulla alaknak tűnik minden tekintetben? Nem találnál párt magadnak? SZerintem meg inkább ő lenne hatalmas bajban. De az ilyen ezt is érdemli
2012. ápr. 18. 16:29
 35/48 anonim ***** válasza:
51%
Ha 30 egybehangzó válasz alapján is azt a tanulságot vonod le, hogy nem akarod megbántani, meg úgyse találsz magadnak mást, akkor innentől én már nem tudlak sajnálni. Csak azt nem értem, hogy akkor minek írtad ki a kérdést, és miért vettél el 10 percet 25 ember életéből.
2012. ápr. 18. 17:23
 36/48 A kérdező kommentje:

Ma megint volt egy olyan kijelentése, amin kiakadtam....

Készülődtünk vásárolni a tescoba és átjött a barátnőm a barátjával, amikor mondtuk, hogy épp vásárolni készülünk, akkor megkértek, hogy had jöhessenek ők is, vennének akkor pár dolgot. Én természetesen rögtön mondtam, hogy nyugodtan jöjjenek, kocsiban elférünk. Barátom meg csak hümmögött.

Amikor odaértünk és kettesben maradtunk, rákérdeztem, hogy mi a baja, és mondta, hogy jó lenne, ha mondanám a barátnőmnek, hogy adjanak bele pénzt a benzinbe, mert kéne tankolni...

Én teljesen kiakadtam......

Egyrészt, mivel nagyjából mindig fizetem a benzinjét, én döntöm el, hogy kitől kérek bele pénzt.

Ha a barátnőmék úgy kértek volna arra, hogy vigyük el őket vásárolni, hogy mi nem oda indulunk, akkor ők ajánlották volna fel, hogy adnak bele egy ezrest vagy valamennyit, de mivel mi is oda mentünk, fel se merült bennük, hogy ezért mi pénzt várnánk...

Ott a tescoban nem akartam balhézni, de itthon kiadtam magamból mindent.

Még nem szakítottunk, bár én akartam, ő azt kérte, hogy gondolkodjak még egy kicsit rajta, egy hét után "újratárgyaljuk".

2012. ápr. 18. 21:35
 37/48 anonim ***** válasza:
Kedves, nincs mit gondolkodni ez egy önző sunyi zsugori vadbarom. Most tényleg egy ilyennek akarnál gyereket szülni? Gondolj a gyerekre, ez még az ajándékra játékra is sajnálná a pénzt neki. Jó lesz amit ő eltett 25 éve meg nem kell a minőségi bébikaja, inkább vegyünk valami szart mert az épp akciós. Az ilyen ember nem változik egész életedet megkeserítené no meg a gyerekét is.
2012. ápr. 18. 22:29
 38/48 anonim ***** válasza:
És megint kapott egy hetet. Miért nem vagyok már ezen meglepődve? Ne haragudj, de teljesen komolytalanul viselkedsz. Ne csodálkozz, ha folyamatosan hülyét csinál belőled.
2012. ápr. 18. 23:43
 39/48 anonim ***** válasza:
100%
Úgy csinál belőled hülyét, hogy fel se tűnik neked, te pedig hagyod magad. Mi ez, bírósági per, hogy újratárgyaljátok? Vagy komolyan ekkora marha vagy, hogy azt hiszed egy hét alatt megváltja a világot? Cöhh... Megérdemeled én azt mondom. Derékig ér a sz*r, de te még térdre is borulsz....
2012. ápr. 19. 02:51
 40/48 anonim ***** válasza:
Hányszor kell még leírni kedves kérdező h LÉPJ KI EBBŐL A KAPCSOLATBÓL???? Ez a pasi nem érdemel meg téged! Mi csak jót akarunk neked nem rosszat!
2012. ápr. 19. 10:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!