Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mit várhatok hosszútávon egy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit várhatok hosszútávon egy ilyen kapcsolattól?

Figyelt kérdés

A barátommal már 5 éve együtt vagyunk, ő budapesti, én vidéki vagyok, de bp-re járok iskolába és ott is dolgozom.

Amikor megismerkedtünk szinte soha nem jött hozzánk, mindig én voltam ott náluk hétvégén, pedig nem lakunk messze, busszal max. 1 óra, és ha én (és még nagyon sokan) tudunk ingázni nap, mint nap, akkor tőle is elvárható lett volna, hogy ha nem is minden héten, de 2-3 hetente lejöjjön hozzánk, de nem akart... Állítása szerint, mert drága a jegy (700 ft), hosszú az út, meg ugye minek költsön erre pénzt, amikor nekem bérleten van, és így ingyen megyek hozzájuk... Ezért minden hétvégét azzal töltöttünk, hogy bent ültünk náluk a 30 nm-en az anyjával és dvd-ztünk...

Mostanában már lejár hozzánk, mert vett kocsit, és így kényelmesebb az utazás, de rend szerint a benzint én fizetem... Ami nem is lenne nagy gond, mert az ember egy párkapcsolatban megtesz ilyesmit, ha szükséges.

Az 5 év alatt úgy 3-4x voltunk moziban, még a kapcsolatunk elején, azóta erre is sajnálja a pénzt, mondván, hogy úgyis letölti ingyen a filmeket, akkor minek költeni mozira... Oké, ne menjünk moziba, ne költsünk "feleslegesen" menjünk máshova, sétálni, nézelődni, bármi, de kb sehova se akar menni.

Szülinapomra és karácsonyra általában valami baromságot kapok tőle (100 ft-os bolt stílusúakat) 2 éve azt kaptam szülinapomra, hogy elvitt e Tescoba, és választhattam magamnak valamit, de ugye megszabta, hogy max 3-4000-ért keresgéljek.

Fél éve megkérte a kezem, a szülinapomon, a család előtt, esélyt sem adva, hogy nemet mondjak. A gyűrűt kaptam szülinapi ajándékként. Azt mondta utólag, hogy 50.000 volt (nem mondta így ki az összeget, csak hasonlította az árát valamihez, amiről tudom, hogy 50.000 volt), de véletlenül megtudtam, hogy 6000-ért vette úgy, hogy bement az 1. ékszerüzletbe és választott egyet az akciós gyűrűk közül... Nem azzal van a gondom, hogy olcsó gyűrűt vett, hanem hogy azt sugallta, hogy drága volt...

Szerettem volna elmenni nyelvtanfolyamra, mert csak a nyelvvizsga kellene ahhoz, hogy megkapjam az oklevelemet egy OKJ-s suliból, de sajnos nem volt pénzem, ezért kölcsön akartam tőle kérni 20.000 ft-ot erre, de azt mondta, hogy nem ad, mert szerinte nem fogom tudni visszafizetni, és neki kell az a pénz, rá egy hétre meglepte magát egy új számítógéppel, ami 200.000-be került. Ja és amikor a nyelvvizsgáról beszélünk, akkor mindig elmondja, hogy ne vágjak bele, ne költsek rá, mert úgysem sikerülne.

Ha nálunk vagyunk semmit nem segít, anyum főz, ő eszik-iszik, de egyszer nem mosogatott még el, de még az asztalt sem pakolja el. Ha tudja, hogy hétvégén valami munka lesz nálunk, pl rendbe akarjuk tenni a kertet, akkor kitalál valamit, hogy ne kelljen átjönnie.

Most szilveszterkor házibulit csinált a legjobb barátnőm, ahova 3000 ft-ot kellett bedobni a közösbe, de ezt is sokallta, (január közepén meg vett egy iPhone-t) és rá akart beszélni, hogy maradjunk otthon és az anyjával dvd-zzünk. Úgy jött el, hogy én fizettem ki az ő részét is. Ha valaki bulit tart (nem magyon bulizós a haveri társaság, max. szülinapokat, szilvesztert ünnepelünk), akkor egy hétig kell nyúzni, mire rábólint, amikor mondom neki, hogy jó, nem kell jönnöd, de én elmegyek, akkor meg nem akar egyedül elengedni. Mindenből a legolcsóbbat kell megvenni, de ha csak 20 ft a két dolog között a különbség, akkor is az olcsóbbat veszi le a polcról, hiába mondom neki, hogy én a "drágábbat" jobban szeretem.

Nem tudom mit csináljak, nagyon zavarnak ezek a dolgok, hogy rám/ránk egy fillért sem akar költeni, de saját magának bármit megvesz. Sehova sem akar menni, de én se menjek, nem biztat, ha tanulásról, vagy munkakeresésről van szó.

Félek, hogy ha esetleg gyerekünk lesz, akkor attól is mindent sajnálni fog?

Lesz egyáltalán esküvőnk? Mert az oké, hogy megkérte a kezem, de bárki felhozza a lagzi témát, csak húzza a száját.

Én 25N, Ő 28F

2012. ápr. 17. 11:49
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
86%

Hagyd el ilyennel kapcsolatot ne tervezz!!!Az én párom ezt csinálta volna,mehetett volna.Látod ideiglenesen változik meg csak.És milyen igaz,hogy még te fizetsz azért,hogy ....legyen köztetek.

Tudod miért nem tisztel téged??Mert még te sem tiszteled magad.Te írtad,hogy a szüleid is azt mondják,hogy örülj,hogy van valakid.Semmibe néz téged.Te költessz rá is. Mi lenne ha te nem keresnéd, nem mennél hozzá?Szerintem egész jól el lenne nélküled.Próbáld ki.És hogy miért húzogatja a száját a lagzi szó hallattán?Mert nem akar elvenni.Kikapcsolódásnak jó vagy.Szerinte.Meg gondolj bele azt a sok pénzt magára is költheti. Alapból nem jár sehova,vagy veled nem jár sehova?

Az meg,hogy nem biztat a tanulás miatt is érdekes.Engem motivált a párom mindig.Ha meg gyereketek lenne rég elhagyna amint kiderül.Ilyennek még nem való gyerek.Még tőled is sajnálja.:S

Hidd el próbáld ki,hogy nem keresed, nem mész,mintha nem lenne.És meglátod jól meg lesz nélküled,akkor elhiszed,hogy mi jól látjuk, és nem illúzióban fogsz élni!!Nem akarunk rosszat, csak nyisd fel a szemed.Ne pocsékolj el éveket mellette.25 vagy!!!Mi is 5 éve vagyunk együtt, babánk is van, idén lesz az esküvőnk, együtt lakunk, és nem így bánik velünk.Ő értünk dolgozik,nem önmagáért.Ez a különbség.

2012. ápr. 17. 12:26
 22/48 anonim ***** válasza:
92%

Elolvastam amit írtál.Nos,én ugyanebbe a helyzetben voltam 20 évvel ezelőtt.Akkor még nem volt net hogy megkérdezzek bárkit is.Ha nekem akkor ennyien leírták volna,hogy meneküljek,akkor nem követtem volna el életem egyik legnagyobb hibáját.

mi is 5 éve jártunk már együtt.Csak nálunk én voltam a pesti lány,ő a vidéki.Mindig nekem kellett vidékre leutaznom,mert ő ki nem állta pestet.Ha meg lent voltam akkor otthagyott az anyjával,mert ő elment a haverjaival focizni.Nekünk is voltak ezer apró hibák amit az ember ott és akkor nem akart észrevenni.Én is megkaptam a gyűrűt,és 5 év kapcsolat után nem mertem nemet mondani,sőt esélyem sem volt nemet mondani.Végül is mi összeházasodtunk.De az esküvőm sem olyan volt amilyet szerettem volna.Ezt nem lehet mert drága,arra nem költünk pénzt,minek ez,minek az.Kijelentette,hogy nem hívhatom meg a barátnőimet,mert ez egy szűk családi esküvő.Csak a szülők és testvérek.Tudomásul vettem,majd jött a meglepetés.Az ő haverjai ott voltak.Rákérdeztem..Az más!

Amikor házasok lettünk még rosszabb lett.Mondtam,hogy kell melltartó mert szakadt fehérneműbe nem mehetek dolgozni,meg ne adj isten orvoshoz.A válasz: Menj és kérj a testvéredtől. Bármit kértem ami ruha volt ez a volt a válasz.Kérj a tesódtól.Voltak időszakok amikor besokalltam,és azt mondtam elég volt.Ilyenkor mint a kezesbárány olyan volt.Egyszer rábeszélt,hogy tervezek egy szép belföldi nyaralást.Intézzem el,kifizetjük ,és megyünk.Ekkor már 3 éves házasok voltunk(vagyis 8 éve voltunk együtt)Örömmel készülődtem.Le is foglaltam egy szép balatoni helyet,elfogadható árért.Indulás előtt 3 nappal kellett a többi összeget kifizetni.De kijelentette,hogy ő időközben töröltette,mert nincs se energiája,se ideje ilyen hülyeségekre..Ugyanezt eljátszotta amikor egy kedves barátunk meghívott a lagzijába.A lagzi előtt 3 nappal még ő is mondta,hogy nemsokára lagzi,megyünk.Amikor mondtam,hogy akkor szólok a fodrásznak,hogy legyen foglalásom nála,akkor leállított,hogy felejtsem el a lagzit,mert nem fog egy vagyont kidobni fodrászra,ruhákra,és ajándékokra.Nem mentünk.Nálam ez volt az utolsó csepp.Innentől kezdve nem hittem neki,nem terveztem semmit.Innentől kezdve szép csendesen a fizetésemből mindig eldugtam egy kisebb összeget,hogyha eljön az idő tudjak lépni.8 év házasság után fogtam 2 szatyrot amiben az én és a fiam ruhái voltak,és visszamentünk pestre.Tudtam bérelni egy pici lakást,és maradt annyi pénzem,hogy új életet kezdhessek.Beadtam a válópert,és mai napig bánom,hogy elfecséreltem 13 évet egy ilyen alakért..

Ne kövesd el ugyanezt a hibát mint én..

2012. ápr. 17. 12:28
 23/48 anonim ***** válasza:
86%
Látod mennyien írják,hogy menekülj tőle.Az utolsó előtti vagyok.Ha úgy érzed nem vagy szép, nézz tükörbe és lásd be értékes ember vagy!!!Nincs olyan,hogy szép, vagy csúnya, valaki mindig tetszik valakinek.Az eddig ráköltött pénzt ami nem kevés, költsd magadra.Vegyél szép ruhát magadnak, járj fodrászhoz, kikapcsolódni és felfigyelnek rád!!Ha jól érzed magad a bőrödbe, azt a férfiak észreveszik rajtad!!!!
2012. ápr. 17. 12:32
 24/48 anonim ***** válasza:
82%

Nekem is volt ilyen barátom, azt sugalmazta, nem kellenék senkinek ha őt elhagynám. Hát 2,5 év után otthagytam, nem bírtam tovább. Na akkor volt könyörgés térden állva, meg rögtön össze akart költözni, még gyűrűt is hozott. NEM FOGADTAM VISSZA! Úgy éreztem megkönnyebbültem.

Azóta megtaláltam a párom, el vagyok jegyezve, és 19 hetes kismama vagyok. Szóval ne higgy senkinek, nem igaz, hogy nem lesz más, és máshogy! Megtalálod te is a boldogságot, AMINT KILÉPTÉL A KAPCSOLATBÓL!

22/L

2012. ápr. 17. 12:40
 25/48 anonim ***** válasza:
92%

ÓÓÓÓÓÓÓ..én nekem is volt ilyen "vőlegényem"

4 év után elegem lett belőle hasonló okok miatt.Egy nap elé álltam,visszaadtam a gyűrűt,és elbúcsúztam tőle,hogy vége köztünk mindenek.Tudod mit mondott??

Azt,hogy mit akarok én? Senkinek nem fogok kelleni már,mert egy petyhüdt,löttyed testem van,és a kutyának sem kellek majd.Mondta ezt egy 24 éves,aktív sportoló lánynak.Elmentem.2 hónapra rá megismertem a férjemet.Neki elmeséltem,hogy szégyellem magam öreg,és petyhüdt vagyok..15 éve élek boldog házasságban.39 éves vagyok,még mindig sportolok. A férjem szokott néha poénkodni esténként,hogy "na gyere,bújj hozzám,a petyhüdt testeddel..:)

Ha van eszed befejezed ezt a kapcsolatot.

2012. ápr. 17. 12:45
 26/48 anonim ***** válasza:
76%

Én nem mondom, hogy hagyd ott, kedves kérdező, ez a te hibád, ha elhatározod, és határozottan elmész a nyelvvizsgára, az a te döntésed, nem a barátodé, elmész és kész, ő vagy megérti vagy nem, neked ez a jó.

Én is spórolós vagyok, de nem ennyire, múltkor barátnőm meghívott fagyizni, én elvittem cserébe vacsorázni étterembe, én szeretek "úr" maradni a háznál. Ha barátod ezeket megcsinálja ott valami hibádzik, és ez nem egy olyan dolog amit egyik percről másikra megváltoztathat.

Nem mondom, hogy hagyd ott, ez az új népbetegség, ha elromlik a tv dobjuk ki... csak te tudod mennyire szereted őt, ha a pénzt te adod a kezébe, magadra vess, figyeld a reakcióját, mondd meg neki, hogy nem ölsz bele egy forintot sem, mert nem ér meg neked annyit, ha kellesz neki fizesse magának a benzint, az utat stb.

22F

2012. ápr. 17. 12:51
 27/48 A kérdező kommentje:

Mindenkinek teljesen igaza van, tényleg hülye vagyok, hogy nem szakítottam még vele... De tényleg félek, hogy nem találok mást, és olyan vagyok sajnos, hogy őt sem akarom megbántani, tudom, hogy hülye vagyok, mégis ezt érzem.

Sokszor volt olyan, hogy nekem nem volt pénzem, akkor ő fizette az én költségeimet is, pl nyáron voltunk haverokkal hosszúhétvégézni balcsin, akkor szinte mindent ő fizetett, meg is lepődtem rajta, aztán egy kisebb vitánál meg a fejemhez vágta, hogy ha így beszélek, akkor mehetünk is haza, jelezve, hogy az ő pénzén vagyunk itt...

2012. ápr. 17. 12:54
 28/48 anonim ***** válasza:
100%
Azt csak ő ültette a fejedbe,hogy nem találsz mást. Miért nem akarod megbántani? Neki ez nem okoz gondot. Ő csak egy szar alak és te a wc papír.
2012. ápr. 17. 13:10
 29/48 anonim ***** válasza:
100%

A gond az hogy nehezen szánod magad rá a szakításra, holott te is tisztában vagy hogy ez a helyes lépés. Ezért is vagy most itt, támogatásra önigazolásra van szükséged, és ezt természetesen meg is kaptad. Mert egyértelmű a helyzet..

Látod most is, ahogy tudatosítod magadban a gondolatot, el kezdesz kaposzkodokat ellenérveket keresni, de láthatód ezek az egyszeri példák édeskevesek. Szép hogy volt egy kirándulás amit ő fizetett picit "törődött" veled ( az más kérdés hogy végül ott is előjött a természete, úgy érezte hogy valamit ad, teljesít, ez nem igazi szeretettel adás törődés az én szememben)

A lényeg ezek egy egy alkalmak, hosszú évek alatt. A hétköznapokat nézd, azokból kell következtetéseket levonni mert 95%-ban a hétköznapokban élünk ugyebár.

erőt kell venned magadon a saját érdekedben. Látom, nehezen kezeled viseled a konfliktushelyzeteket ilyen az alapvető természeted. Inkább elfojtasz, tűrsz szenvedsz. Aztán mikor előtör kiadod magadból de eddig ezután ismételten elfojtás lett a vége.

Eljött az ideje, hogy kiszabadulj ebből, és cselekedj az újabb elfojtás előtt. Olyan ez mint egy ugrás egy repülőgépből, félsz előtte tőle remeg a lábad de miután megtetted és hasítod a levegőt, hihetetlen boldog leszel és szabad.

2012. ápr. 17. 13:11
 30/48 anonim ***** válasza:
Jó isten :S Hogy bírod te ezt 5 éve :S
2012. ápr. 17. 13:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!