Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért utaljátok a Valentin napot?
Sokan amerikából átvett hülyeségnek, giccsparádénak tartják. Azonban arra nem gondolnak igazán, hogy ezzel eggyel több nap van, ebben a nehéz életben( elbocsátások, adó növelés, benzinár növelés), amikor örülhetünk valaminek, és ünnepelhetünk.
Értem én, hogy nem csak ezen az egy napon kell szeretni a párodat, de akik több éve együtt vannak, és már igencsak megszokták egymást, azoknak jól esik egy kis plussz törődés, egy apró kedvesség, stb.
Okés, a kis tizenéves tinik túllihegik a dolgot, de akik már házasok és együtt vannak több éve, titkon miért nem vallják be, hogy jólesne a párjuktól egy apró figyelmesség?
Saját társaságomból úgy vettem észre, azok ellenzik a valentin napot, akik nem boldogok a párjukkal igazán, vaaagy a pasijuk egy állat, aki a nőt semmibe nézi, nehogymár még ő vegyen neki egy szál rózsát..
Nézd, én tényleg giccsparádénak tartom. Azzal semmi bajom, h örülnek egymásnak az emberek (bár ez néha gyomorforgató ilyenkor), de én a Valentin naptól függetlenül tudok nagyon boldog lenni, nekem nem kell ehhez egy ilyen "ünnep".
A szüleim mindig megegyeznek, h nem vesznek egymásnak semmit, mert ők is komolytalannak tartják. Amikor este apa hazajön a munkából, mindig átad anyunak egy szál rózsát. Anya mindig meghatódik és megcsókolják egymást. Ez tényleg nagyon szép, nincs túllihegve, apró gesztus... még oké.
De nem tudom elviselni a sok giccses sz.rt az áruházakban, fel van fújva az egész, mindenhol tucat szívecskés párnát, poharat, lapot... látok, a legtöbb lány vigyorog, kezében az ajándékkal, a többi meg a pillantásával gyilkol, mert magányos. A férfiak nagy része pedig le se sz.rja az egészet, és bár nem vagyok férfi, én is ide tartozom. Nem vagyok hűdehipihepi, nem vagyok durcás, h nincsen kapcsolatom, ezért nem kapok hülyeségeket, ugyanolyan napnak tartom, mint a többit. Akinek számít, legyen boldog, csak engem kíméljenek meg. :) Ha meg ennek apropóján hív el egy srác sörözni és közben kinevethetjük az elalélt embereket, azt nem utasítom vissza. :)
De nem utálom. Csak nem izgat a dolog, nem tartom fontosnak. :)
Az a baj a Valentin nappal, hogy tényleg giccs, pedig eredetileg ez nem is a szerelmesek napja.
Amikor én elkezdtem angolt tanulni (és ez nem tegnap volt), az angol könyvemben volt egy lecke, ami a Valentin napról szólt, aszerint ezen a napon a barátoknak, közeli ismerősöknek kedveskednek az emberek, és nem elsősorban a szerelmüknek.
" Saját társaságomból úgy vettem észre, azok ellenzik a valentin napot, akik nem boldogok a párjukkal igazán, vaaagy a pasijuk egy állat, aki a nőt semmibe nézi, nehogymár még ő vegyen neki egy szál rózsát.."
Ilyen butaságot ritkán szoktam olvasni..
Ez messze nem igaz.A legtöbben ahogy mi is azért nem szeretjük a Valentin napot,mert nemmás mint az üzletemberek újabb pénzszerzési akciója.
Én boldog házasságban élek,de nevetségesnek tartom,hogy évente 1 nap (ugye Valentin nap) minden idióta rohangál,és jajgat,hogy mit vegyen a párjának,mibe öltözzön,és mit készítsen neki..
Az év 364 napból áll. Nem normális dolog 1 napig álszerénykedni,és ajándékokat venni ha nem is vesszük komolyan..
Az én férjem az év minden napján kimondja,kimutatja hogy szeret.Ahogy én is.Nekünk (és a legtöbb embernek) nem kell külön kiemelni egy napot ezért.Hiszen ott van több mint 300 nap hogy kedveskedjünk,szeressük a másikat.Elég szomorú ha valaki Valentin napra hivatkozva lohol ajándékok után..Mintha csak ez a nap számítana..Nekünk fontosabb az évfordulónk napja...
Csak megjegyzem,hogy rendszeresen kapok rózsát,bon-bont,csokit csak azért mert így akar örömet okozni,és szeret.Ehhez nem kell senkinek Valentin nap-..
Igaza van a lerdezonek.
Akkor ennyi erovel toroljuk el a karacsonyt, a husvetot, a munka napjat meg mindent aztan mindenki menjen a fa.szomba es unnepljn akkor minden nap...
NEM csak valentin napon kell szeretni a másikat, hanem EZ az a nap, ami arról szól, azért lett kitalálva, hogy a kedveseddel foglalkozz!!!
A Karácsony pl. a szeretet ünnepe, mégsem csak ezen a két napon szeretjük a családot, s ilyenkor is loholunk ajándék után...akkor hogy is van?!
Kár, hogy az emberek nem tudnak örülni már az ünnepnek...nem kötelező megvenni az üzletek kínálta hülyeségeket (persze ez is nézőpont kérdése, a kereskedő is egy ált. magyar vállalkozó, aki meg szeretne élni, s inkább örülhetnénk, ha valamiből széles a kínálat és lehet válogatni).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!