Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Olyan butus a párom bizonyos témákban, mit tegyek?
30 évesek vagyunk, én a férfi, ő a nő..
Az előbb megkérdeztem tőle, hogy mi az a banánköztársaság, erre rávágta,hogy egy ország (mármint konkrét:)
Aztán mértékegységekhez is teljesen süket.. pl. 1 kg hány g, egy mázsa hány dkg?.., egyenes-fordított arányosság szintén..(3 majom 1 óra alatt 15 banánt eszik meg,akkor 2 majom 10 banánt hány óra alatt...? stb)
Úgy gondolom, ilyen dolgok az általános tájékozottsághoz manapság nagyon hozzátartoznak (főleg, 3x évesen).
Hogy tanítja meg így a majd gyerekünket? A legbosszantóbb az,hogy elmagyaráztam már ezeket türelmesen, de nem lett foganatja :( Mit tudok még tenni? Vagy ezek nem nagy problémák, csak én fújom fel?
3 majom, 15 banán, akkor az fejenként 5, 1 óra alatt. 1 majom tíz 10 banánt 2 óra alatt enne meg, két majom pedig fele annyi idő alatt, tehát 1 óra szintén.
vagy úgy is lehet gondolkodni, hogy első esetben másfélszer több a majom és a banán is, mint második esetben, tehát ugyanannyi idő kell.
ha egyik módon se tudja valaki kiszámolni, ott már gond van :D
21:40:
Egy csöppet nekem is el kellett gondolkodnom. De igazából két megoldás van :D
Az első amit te mondtál. De te úgy számoltál, hogy a 3 majom összesen evett annyi banánt :D A szöveg simán értelmezhető úgy is, hogy fejenként eszik meg 15 banánt a 3 majom... :D Bár ez utóbbi az egyszerű eset... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!