Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogy koptassuk le? Elég volt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy koptassuk le? Elég volt már belőle!

Figyelt kérdés

A párom (20/L) anyját egyszerűen nem lehet lerázni. Korábban írtam ki itt egy kérdést, amiben leírtam, hogy a párom pénzét elveszi, a családi-pótlékot és a gyerektartást egyaránt sőt mi több elissza, mivel iszik is. Most melózom új év óta már, és azóta egyszerűen ragadvány lett. Sokat pedzett rá hogy egyszer a lakásában ami 2 szobás ha lenne melóm és beszállnék nekünk adná a nagy szobát... Hát abból nem eszik, mert nekünk nem kell még ha ingyen adja se, nem hogy még neki fizessem a rezsit! Anyám azt mondta vigyázzak azzal a nővel.. Én anyámnál lakom még meg az öcsémmel és velünk a barátnőm. De az én anyám normális, és nem vár el semmit, segítek neki ahogy tudok meg ő is nekem! De a párom anyja egy igazi boszorkány! Újabban sokat balhézik, mobilon hívogatja a páromat, hogyha nem megyünk át hozzá beszélgetni akkor bekeményít nagyon és nem kap egy forintot se tőle és oda nem mehet vissza majd ha kidobom... hát eljegyeztem karácsonykor , úgyhogy eszem ágában sincs kidobni, mivel szeretjük egymást nagyon, csak mindig az anyja be akarja kavarni a szart! De elég volt! Hogyan tudnám lekoptatni ezt a bolond anyóst, mert máűr párom minden nap sír, hogy nem bírja, mikor hívogatja mobilon olyan mint egy pszichó az a nő! Mit tegyünk?? ez műr borzalom... nincs tőle egy nyugodt napunk se...

22/F

2012. jan. 25. 12:25
 1/9 anonim ***** válasza:
ha a párod se kívánja a közelségét akkor minek kommunikáltok vele? Minek adtok neki pénzt?
2012. jan. 25. 12:28
 2/9 A kérdező kommentje:
mi nem adunk pénzt, ő veszi fel a lány pénzét
2012. jan. 25. 12:31
 3/9 anonim ***** válasza:

Az első amin megakadt a szemem, az az, hogy a párod nálad lakik, vagy is összeköltöztetek még is az anyja pénzeli?

Ilyen szempontból megértem, hogy nem tetszik neki a szitu, én anyum nagyon rendes még is tudom, hogy azon a véleményen van, hogyha egyszer elég nagy vagyok ahhoz, hogy összeköltözzek a párommal, akkor legyek elég nagy ahhoz is, hogy eltartom magam/eltartjuk egymást. Családi pótlékot én nem is kapok, amióta leérettségiztem, de előtte sem láttam belőle soha egy fillért sem és nem is érzem ezt problémának. Lényeg a lényeg a barátnőd 20 éves, ha eltudott költözni otthonról, akkor oldja meg valahogy az anyagi függetlenséget is, hogy ne kelljen otthonról támogatást kapnia. Anyukát olykor azért látogassátok meg, hogy ne érezze magát egyedül, ami ezt váltja ki belőle, a többit meg le kell sz*rni, igyekezni kell nem foglalkozni vele.

2012. jan. 25. 12:31
 4/9 A kérdező kommentje:
de a párom iskolába jár még amúgy
2012. jan. 25. 12:33
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Látom zajlik az élet Lakatos Nintendóéknál.
2012. jan. 25. 12:43
 6/9 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, hogy meg lehet igényelni 18 éves kor felett, hogy a családi pótlékot a gyerek kapja. Tehát barátnőd menjen be megkérdezni, hátha tudnak valami okosat. Váltson telefonszámot ha ennyire zavarja a hívogatás, és mikor az anyjának van egy józanabb perce próbáljon meg vele beszélni. Gondolom a nő még nem igen fogta fel hogy a lánya felnőtt.
2012. jan. 25. 12:46
 7/9 anonim ***** válasza:

Le kell ülni és meg kell beszélni a problémákat!

Nyilván ő sem jókedvében iszik, valószínű nem tudja kezelni a felgyülemlett feszültséget és egyéb gondokat, rossz megoldás, hogy a lányán vezeti le és befelé fordul. Ő pszichésen beteg, nem eltaszítani és lekoptatni kell, hanem meg kell találni azt a kompromisszum megoldást, ami mindkét félnek jó, az anyukának és a lánynak is.

Nyilván egyedül érzi magát és kilátástalan az élete. Hiába ő irányította így, egyedül nem tud kimászni belőle, ezt el kell fogadni és beszélni kell róla.

Jó tanács a barátnődnek: ne hagyja elkallódni az anyját, mert nem tudhatja mikor lesz rá nagy szüksége. Most veled harmonikus kapcsolatban él, de ez bármikor felborulhat (új szerelem bármelyik oldalon, ellentétes életcélok, ráunás..)

Hogyan költözött oda hozzád? Egyszer csak gondolt egyet és onnantól ott lakott vagy ezt előtte bejelentette otthon is?

Neked is el kell fogadnod, hogy az ő anyukája ilyen, attól még az anyja és szereti biztos valamilyen szinten.

A barátnődnek kell határozottan eldöntenie mit akar.

* ha végleg fel akarja égetni a hidat az anyja és maga között, akkor ne vegye fel a telefont, teljesen cuccoljon el tőle, és váljon önállóvá minden anyagi segítség nélkül (nem célszerű, fiatal még, nem tudja mit hoz a jövő)

* beszéljék meg a problémát (esetleg veled közösen) hogy ő veled akar élni nálad, ezt és ezt akarja, fogja látogatni az anyját, de próbáljon változni. Szüksége van rá, nem nem így.

Más megoldás nincs, de próbálj okos lenni, a jövőbe látni és olyan döntést hozni, illetve segíteni a barátnődnek dönteni, amit később sem bán majd meg.

Nem bántani kell, hanem segíteni neki!!

2012. jan. 25. 13:23
 8/9 anonim ***** válasza:
Barátnőd elmult 18 szóval menjen/menjetek be hogy ő kaphassa a családit. Volt osztálytársam is igy járt csak neki anyuja nem iszik hanem sok kölcsönt vett fel és mikor elment apujához vissza akkor se akarta neki odaadni az ő családiát ezért elment intézkedni.
2012. jan. 25. 14:43
 9/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Teljes mértékben átérzem a helyzetet,mert nálunk is hasonlo volt a felállás,csak én vagyok a lány(22)és a párom(24) anyja csinálta nálunk a cirkuszt.Amig a párom otthon lakott minden pénzét elszedte az anyja,soha nem tudott magára költeni egyetlen forintot sem,félretenni meg pláne nem,mert az anyja folyton azzal fenyegette,hogy ha nem adja oda a pénzét,kidobja a házból.Egy idő után a páromnak nagyon elege lett ebből és ekkor hozzám költözött.Utána az anyja pontosan azt csinálta,amit a te anyósod.Egyfolytában hívogatta telefonon és pénzt akart kicsikarni belőle.Ha szép szóval nem ment,akkor mindennek lehordta a páromat,csak,hogy megkapja amit akar.Én általában igyekeztem kimaradni ebből,mert úgy éreztem,hogy a páromnak kell a saját anyjával letisztázni ezt a dolgot.Szerencsére a páromnak nem is kellett mondani semmit,magától is rájött,hogy az anyja csak a vérét szívja és amig adunk neki pénzt,addig nyűg lesz a nyakunkon.Ezért kerek perec megmondta az anyjának,hogy ne várjon tőlünk anyagi támogatást,mert mi sem vagyunk milliomosok és mi is keményen megdolgozunk minden forintért.Ezután még 1x-2x bepróbálkozott,de amikor látta,hogy hiába,akkor lassan leállította magát.

Hozzátenném,hogy ő is iszik és ez csak egy okkal több,hogy ne adjunk neki pénzt,mert úgyis csak piát venne rajta.

A másik dolog,hogy a párom elköltözése után a szülei házában kikapcslták a villanyt és a fűtést,mert egyikük sem dolgozott és nem fizették a számlákat.Anyósomnak nem tetszett,hogy ilyen körülmények között kell élnie és otthagyta apósomat.Odaköltözött egy pasihoz,aki fél évig eltartotta,de aztán nála is betellt a pohár és kidobta anyósomat.Most újra visszaköltözött a párom apjához,abba a házba ahol se villany,se fűtés,de az még mindig nem jutott eszébe anyósomnak,hogy elmenjen dolgozni.

Mi szinte egyáltalán nem tartjuk vele a kapcsolatot.Nagyritkán kéthavonta 1x beszélnek a párommal telefonon,de a párom még ezt sem igényelné.Örül neki,hogy megszabadultunk az élősködő anyjától és végre normális életet tud élni,mert neki soha nem volt nyugalma,amig a szüli házában lakott.

Csak azt tudom tanácsolni,hogy legyetek kemények és mondjátok meg a barátnőd anyjának,hogy nem adtok neki többet pénzt.Ha telefonál és pénzt kér,egyszerűen mondjátok,hogy nektek sincs.Ne engedjétek kihasználni magatokat,mert a fejetekre nő.Ha alkoholista,akkor meg pláne,jobban jártok ha minenféle kapcsolatot megszakítatok vele.Te is és a párod is felnőttek vagytok,nem vagytok kötelesek pénzelni senkit,még a szülőket sem.Ne engedjétek,hogy kihasználjon benneteket,mert ez mindig csak rosszabb lesz ha hagyjátok.

Kitartást és sok szerencsét kivánok nektek!

Üdv

Dius

2012. jan. 25. 18:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!