Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Örök vitatéma ezen az oldalon. Mi a véleményetek?
Rengeteg kérdés kapcsán felmerült már, hogy a párkapcsolatban mennyit számít a külső megváltozása, elhanyagolása. Az egyik tábor szerint "aki szeretett 50 kilósan az szeressen 80 kilósan is", a másik tábor szerint viszont nem lehet okolni senkit azért, ha nem vonzódik úgy a párjához 30 kg felesleg után, mert teljesen érthető.
A kérdést Müller Péter cikke ihlette, én nagyon egyetértek vele:
Idézet: "A "Nekem így vagy jó, ahogy vagy" - nem a szeretet szavai. A kertedet sem fogadod el, ha gazos, a kutyádat sem, ha loncsos, mert ha szeretsz bárkit, bármit, gondozod. Önmagadat is."
Nem pocskondiázásra, hanem kulturált vitára, véleménynyilvánításra szólítalak fel benneteket.
Az exem folyamatosan amiatt szívta a véremet, hogy mekkora dagadt állat lettem (40kg voltam, 50re híztam gyógyszer miatt). Amikor sovány voltam (nem vékony, kilógott minden csontom, szinte zörögtem ha megmozdultam :)) mindenki "betegesen soványnak" tartott és egyfolytában kajával tukmált. Amikor meghíztam (azért szerintem még nem vagyok egy drabális állat 50kg-osan, 167 cm-hez) folyton azt hallgattam, hogy fogyjak le, sportoljak, ne egyek annyit.
A jelenlegi párom állítása szerint szépnek tart. Én látom, hogy honnan kéne fogynom (van némi hasam ami nem tetszik). Azt mondta akkor is szeretne, ha 100kg lennék. Persze így látatlanban könnyű ilyet mondani. :) De valószínű, ha tényleg ennyire meghíznék engem zavarna a legjobban és tennék is ellene (mint ahogy most is próbálok és nem csak rinyálok, hogy mi nem tetszik magamon).
Azonban elég fiatal vagyok és nem valószínű, hogy 30-40 év múlva is ilyen lesz a testem. Gondolom feljön még pár kiló majd az évek során és igen, elvárom, hogy akkor is szeressen. Ez nem azt jelenti, hogy egyenes arányosságban ezzel igénytelen is leszek. De nem tudom megmondani, hogy mit produkál majd a testem az öregedés miatt. Persze megpróbál ellene tenni az ember egy bizonyos pontig. De erőmön felül nem fogok (zsírleszívás, ráncfelvarrás). Akkor is szeretném ha szeretne, ha teltebb, ráncos néni leszek, aki zoknit köt az unokáknak. :) Természetesen ugyan ezek az elvárásaim vele szemben is.
Az a baj,hogy nagyon sokan(még itt is pár hozzászóló) egy kalap alá veszi a kövérséget az igénytelenséggel,ápolatlansággal.
Pedig két különböző dolog.
Most ne menjünk bele,hogy ki miért hízott el.De miért kell rögtön feltételezni,hogy az illető mert hízott 10-20-30 kilót az csakis igénytelen,elhanyagolt,ápolatlan lehet.
Nagyon sok telt nőnek olyan erős kisugárzása van,annyira csinos tud lenni,hogy még Nicole Kidman is eltörpül mellette.Vannak duci nők akiknek annyira szép az arcuk,annyira kedvesek,hogy öröm velük lenni,rájuk nézni,mert nemcsak a szépséget látjuk,hanem azt is,hogy mennyire ápoltak,jó illatúak.
Nem mondom,hogy a vékony hölgyeknél nincs ilyen.De van.Sokan szépek,ápoltak köztük is.Már-már túlságosan is..Sokszor olyanok mint egy szép gyémántkő..Nézegeti az ember,de még véletlenül sem nyúl hozzá,és nem akarja magának...
Az is igaz,hogy vannak duci nők akik elhanyagolják magukat.Ápolatlanok,koszosak..Ő rájuk mondom,amikor a férjük mellette áll,és kíséri őket vagy 6 gyerek,hogy a férj nem merte nem megdugni..(elnézést a mondatért,de nem tudtam másképp leírni) Vannak olyan vékony hölgyek akik mellett nem lehet megmaradni,mert büdösek a szó szoros értelemben.Bagószagúak,izzadságszagúak(ahogy már írta valaki)piaszagúak..1 kiló vakolat az arcukon ami miatt az igazi szépséget már nem is lehet látni..
Nem attól lesz valaki ápolt,és szép,hogy kimázolja az arcát,hogy felvesz egy topot meg miniszoknyát,vagy esetleg befújja magát egy drága parfümmel..
Sok nőnek nem árt egy kis önértékelés..
üdvözletem
32/F
Akkor itt a másik oldal:
Az én férjemet meg az idegesíti, hogy napi 3-4 órát foglalkozom kizárólag a külsőmmel. Mindig mondja, hogy nem kell ez, nem kell az, kinek akarok ennyire tetszeni stb. Pedig 13 éves korom óta ezt csinálom, szóval azt sem lehet mondani, hogy nem így ismert meg.
Neki nem jön be hogy minden nap kb. 2 óra a smink (ez a szakmám, ezért mindennel együtt ennyi idő), hogy belövöm a frizurám (mondván akkor hozzám sem érhet), hogy parfümözöm magam (majd rámakaszkodnak a pasik)... Képzeljétek ezt is marha idegesítő mindig végighallgatni.
Szülés után 55kg-ról lefogytam 45-re, most 46 kg vagyok 165 cm-hez, le akarok dobni 3 kg-t, de hisztizik, hogy ne merészeljek fogyni vagy elhagy....
Szóval nem csak az igénytelenség, az igényesség is baj!:((((
24/N
Hát, 165 magassághoz 43 kilósan konkrétan súlyosan alultáplált és betegesen sovány lennél, és ezt valószínűleg a férjed pontosan látja.
De gondolj bele: a pasinak nem egy kifestett porcelánbaba kell. Nem különböző színezett sminkszerek ízét akarja érezni, hanem a Tiedet. Nem egy merevre lakkozott frizurát megérinteni, hanem beletúrni a hajadba.
Igen, igazad van, csak ezt tudta akkor is mikor elvett. Ezért esik rosszul. Próbálok a kedvében járni, hogy lássa, hogy érdekel a véleménye, de van mikor annyira ellentétesen gondolkodunk valamiről, hogy nem tudunk kompromisszumra jutni.
Egyébként mindenben az arany középút a legjobb.
Hű basszus, nekem nem lenne türelmem ennyit "tollászkodni" - és ezt minden bántás nélkül mondom, meg ne sértődj! :)
Mikor kelsz, hogy 3-4 órát készülődsz?
Mondjuk én pont a másik véglet vagyok. Szerencsére szép bőröm van, soha életemben nem kellett se alapozót, se púdert használnom. A kozmetikusom 1 x 1 hónapban befesti a szempillámat és spirált sem kell használnom soha. A rúzst/szájfényt alapból 2 perc alatt lenyalom magamról, szóval teljesen felesleges számomra.. A szemhéjamat pedig nem festem..
Igazából türelmem sem lenne ezekhez a dolgokhoz. A férjem szerencsére nagyon nem szereti a sminket, így ő azért szokott piszkálni, amikor egy évben 1x-2x mégis kifestem magam, hogy "Minek, neki így vagyok szép"?
ma 12:12
Szerinted a csontsoványság=igényesség? nanana
A férjed vagy féltékeny, vagy tényleg kicsit sok ez már neki. De hát ez Te vagy, így érzed magad jól. Nehéz ez:/
Igen, én sem sminkelek a hétköznapokon. Legföljebb egy pici korrektor, ha valami kijön a "pofámon", egy színtelen szempillaspirál, színtelen szemöldökformázó zselé és Neutrogena ajakbalzsam, hogy puha legyen a szám.
Ha elmegyünk valamerre este, akkor ez kiegészülhet egy vékony alapozóréteggel, és esetleg szemceruzával/fekete spirállal.
10 percnél többet nem szánnék ezekre fogmosással együtt. :)
ma 12:10
egyet értek. Amikor töltött galamb voltam, érdekes módon főleg a nőtársaim bántottak, a férfiak szerettek, társaságban, barátként és párként is. Volt olyan, hogy a 40 kilós lakótársnőm, aki 29 évesen 45-nek nézett ki, szörnyen sminkelte magát, a haja szalmává volt szőkítve bagószagú volt állandóan, a párja is csalta, na ő osztott ki, hogy mennyire nőietlen vagyok 65 kilósan, csodálkozik, hogy ilyen jó "pasim" van, mellém csak egy dagadt trógert képzelt el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!