Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ismertek ilyen (polimer) csoportot az országban?
Elég hosszú a novella, tehát dióhéjban:
Olyan csoport, ahol egyszerre van többférjűség és többnejűség, ami nem azonos azzal, hogy a csoporton belül mindenki mindenkivel... Azaz nem promiszkuitás.
Pontosabban egy férfinak van mondjuk két felesége, és a két feleség közül az egyiknek még van egy, a másiknak pedig két férje.
Hú, a ti fejetekben is világítana a kátrány, meg se kéne gyújtani.
Leírom, hogy miért lenne jó ez a rendszer:
1, senki sem lenne többé magányos.
2, nem létezne többé a féltékenység
3, ha elég nagy a csoport, a gyerekeket nem kellene belökni bölcsibe, óvodába, még iskolába sem, mert valaki felnőtt mindig lenne velük, tanítaná őket, így nem nevelne az állam bácsi belőlük kis rabszolgákat.
4, a férfiuralmú monogámia a magántulajdon felhalmozása miatt lett kitalálva, ami óriási egyenlőtlenségekhez vezet. A polimer csoportban a termelőeszközök közös tulajdonban lehetnek, vagy azzá válnak, tehát nincs a tagok között nagy vagyoni különbség.
5, ha nagy a csoport, nincs kiszolgáltatva az államnak, se a munkaerőpiacnak, tőkéseknek, bankoknak, könnyen vállalkozhatnak, mert a pénzt jobban össze tudják szedni.
6, ha egy szülő elmegy máshová dolgozni, akkor még van több férfi és nő akit a szüleinek tekint a gyerek, és társnak a házastársa. Azaz fokozott az érzelmi biztonság.
7, a közösségnek akár a fele is dolgozhat otthon, ha nem kap munkát, és ez nem hátrány, hanem előny a csoport szempontjából.
Aha, és szerinted ezt engedné állam bácsi???
Egyébként valahogy nekem sincs kedvem visszamenni 600-700 évet az időben azért, hogy pár elvetemült kommunamozgalmat alapíthasson, és népközösségben éljünk, mint a középkorban....
Ha elég sokan lennénk, polgári engedetlenséget hirdethetnénk.
És követelnénk az elkülönülési jogot az alkotmányba.
Mert ezzel senkinek nem ártanánk, csak a szemét kapitalistáknak meg a politikai elitnek.
Amúgy téged NEM hívnálak ilyen csoportba, ti csak csaljátok egymást tovább.
Én mehetek???
(ha olvastad az üzenetemet, tudod ki vagyok)
Daw:
Ha lenne is ilyen csoport (sajnos nincs), te a hagyományos családmodell híve vagy, nem tudom, miért akarnál jönni?
Én nem vagyok monogám, és egy partneremtől sem várnám el a monogámiát. Másképpen gondolkozom, mint ti.
Ennek semmi köze se a rondasághoz, se ahhoz, hogy éppen most van-e kapcsolatom, vagy nincs. Tény, hogy én soha nem titkolom el a hozzáállásomat, és világos, hogy a legtöbb partnerjelölt elhúz a fenébe, ha meghallja.
Mi köze van ennek az egésznek a búzasághoz?
Amúgy engem kegyetlenül nem érdekel, hogy valaki hetero, bi, vagy homo, vagy aszexuális, amíg a partnere beleegyezésével történik az aktus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!