Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » A fiúknak vagy inkább az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A fiúknak vagy inkább az átlagembernek miért nem tetszenek a goth/rocker lányok? Ugyanolyan szépek, nagymellűek lehetünk mi is.

Figyelt kérdés

Az a véleményem hogy Magyarország nagyon elmaradott ezen a téren. Mki arra van beállítva, hogy ami az átlagtól eltér, az már rossz. Ha mindenki szürke kisegér lenne, ahogy a sötét átlag, akkor lenne szép és jó a világ a magyarok szerint.

Én pl goth lány vagyok, nőiesen öltözködöm, de feketén... fekete a szemöldököm, szemem, derékig ér a hajam, vörös a szám. Ruhákba szinte csak feketét hordok, mert szeretem ezt a színt és még jobban karcsúsít. Amúgy se vagyok kövér, se vastag, 175 magas vagyok és 60 kg. Mindig látom az emberek arcát, ahogy rámnéznek és bámulnak irtó idegesítően. Általába a bakancson vannak fennakadva, ha erősebb a sminkem, akkor azon, ha extrémebb gyűrű/karkötő/nyaklánc/nyakörv van rajtam akkor azon.

Bezzeg a köldökik érő dekoltázstól, műszájtól, műmelltől meg a cicababáktól senki nincs fennakadva! Max az idősek! Általába a c-típusú állampolgárok bámulnak meg jobban, valami olyan gondolatokkal hogy skinhead vagyok, csak mert bakancsom van...

És leszögezném, nincs feltűnési se semmilyen viszketegségem. Ezt a zenét szeretem és a fekete színt, kombinálva én leszek az eredmény. Temetőben meg nem pózolok....

Valaki adhatna magyarázatot miért kell így megbámulni, elítélni a rockereket?????????

2011. dec. 20. 14:14
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/80 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként nem értem,mit problémázol ezen.Van akinek ez tetszik,van akinek az....
2011. dec. 20. 17:48
 52/80 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező! Nekem pl. bejönnek a goth lányok. Nemcsak az öltözködésük miatt, ami sztem nagyon szép és elég kevés nő öltözködik ilyen szépen, és nemcsak a zene miatt, amit szeretnek (én is metált hallgatok, bár leginkább folkosabb témákat, de mindenevő vagyok). Hanem az a fajta mentalitás amit ez a stílus próbál képviselni, és az a fajta érzelmi intelligencia és műveltség ami abban a pár goth emberben megvolt, akiket megismerhettem. Sajnos, velük az egyetem óta már nem tudom tartani rendesen a kapcsolatot, pedig igen jókat lehetett velük beszélgetni.

Amit leírtál eléggé igaz, és főleg Magyarországra, külföldön kevésbé. Hogy miért, sztem azért mert ott sokkal régebb óta jelen voltak gothok, rockerek, mindenféle szubkultúra, és ők kultúrájukból adódóan nyitottabbak is az ilyesmire. Nálunk valljuk be a rendszerváltásig nem igazán volt jelen semmilyen szubkultúra, ha mégis azokat kötelező volt lenézni, és azóta nem sok minden változott ebben az országban ahogy nézem. Bár erről nem dumálhatnék, mer csak akkor születtem, mint ahogy te is, de sztem az amit sok éven keresztül belevertek az emberek fejébe, nem megy csak úgy ki, főleg egy ilyen társadalomban, ahol már alig van fiatal, csak nyugdíjasok.

Nekem is a haverjaim nagy része rocker, és az egyik kedvenc szórakozásom ha koncertre mehetek, de ettől még ismerkedek, jófej vagyok másokkal is. Ellentétben volt szerencsém észrevenni, ha a "nem-rocker" emberek, régi haverok közt nagyon menő ám, ha beszólhatnak vmit a zenére, a rockerekre, a pogóra, koncertekre amin sose voltak, előadókra amiktől még sose hallottak semmit. Talán irigykednek, talán még mindig nem nőttek fel ahhoz h megértsék: nem mindenkinek pont ugyanolyan az ízlése (elég sz.r világ lenne), nem mindenki gondolkozik ugyanúgy... Igazából nemtom de már nem is érdekel.

Sok embertől hallottam már, h "miért csúfítja magát el az a lány?" nem teljesne értettem, mert mint mondtam sztem igen szépek azok a ruhák, és tudom nem 2 fillér, és a tipikus goth smink is szép tud lenni. Nekem meg az nem tetszik ha egy lány tiszta rózsaszín szőrme és úgy néz ki mint vmi rózsazsín plüssállat, v az ajkai akkorák mint egy ház.

De ne hidd azt, h az "átlag-ember" őket túl sokra tartja. Megnézik őket, mer kirakják a mellüket, seggüket portékának, mindenki egy "könnyű" dugás esélyét látja bennük. Aztán meg vannak akik meg mindenkit csak fikáznak: lek.rváznak, lerondáznak, ez nekik túl fekete, az nekik túl színes, aztán az unalmas életük során egy unalmas nő mellett fogják a szőke cicababákat bámulni, szomorkodva.

Van a társadalomnak egy igen vékony szelete, aki nem a kinézet alapján ítél, ővelük foglalkozz, a többieket meg sz.rd le... máris lépéselőnyben vagy ha a felszínes emberek nem közelítenek hozzád, nem kell végighallgatnod őket, mert már a kinézeteddel kiszűröd őket...

Van azonban egy elég nagy gond, amikor ilyen emberekkel kerülsz össze munkahelyen, stb ahol már megélhetés a tét... ez mondjuk tényleg elég szívás. Mondhatnám h bízzunk benne, h ez majd megváltozik, az emberek egyszercsak felnőnek, de teljesen fölösleges...

2011. dec. 20. 19:00
 53/80 A kérdező kommentje:

kedves LadyLee... én már teszek a véleményedre magasról, olyan stílusod van, hogy iszonyat.

47-es: a tankcsapda mióta rock?? ettől dobom el az agyamat, mikor a hooliganst meg a tankcsapdát a rock kategóriába sorolják...tré "ehető" pop XDDDD régen talán a tcs az volt...régen...

48: nem akarok senkit megbotránkoztatni, világéletembe a visszahúzódóbb típus voltam. szimplán zavar, hogy néha kapom a beszólást meg az ívet, meg a tekinteteket, hogy hogy nézek ki... mi ez hogy megbotránkoztatni?:D éééén?:D tök fölösleges, abból nekem semmi jó nem származik.

49: felvilágosítalak, a goth lányok is esznek :)

52: igazán szívhez szólókat írtál! végre egy normális, 21. századi felfogású EMBER! sajnos én magam azt vettem észre, hogy a mai rockereker (köhömm, már ha van ilyen a 10 évesek közt), nem igazán értik mi a lényege ennek az egésznek. beöltöznek feketébe, hordják a szimatszatyrot, rugdossák a c-típusúakat, meg fikázzák, meg elmennek tankcsapda koncertre... és akkor ők róóókerek. hát besz@rok rajtuk :D én sose voltam igazi atomrocker, aki alkoholizál rendesen, stb... szimplán szeretek feketében és nőiesen öltözni.

imádom a fűzőket, a harisnyákat, a combfixet, a szexi felsőket, cicanadrágokat..csak mindent csipkében, lakkban, latexben. ezen mi szexi??? ebben hol van az ELCSÚFÍTÁS???? most komolyan... mi ez hogy elcsúfítom magam? Ezzel hogy felveszek egy fekete-vörös csipkefűzőt zsabós inggel, meg esetleg cicanadrággal vagy tüllszoknyával? LOL. Milyen szánalmasan sötétek az emberek...

meg ezen tudok kiakadni hogy állatkínzás, meg világutálat, meg embergyűlölet, meg érfelvágás... pff. ezért tartunk itt mi magyarok, ahol most. Németországba már rég nem nézik meg az ilyeneket, ott miért tudják elfogadni a másikat úgy ahogy van?? ott is elég kacifántos volt a történelem, ha már itt járunk.

2011. dec. 21. 00:35
 54/80 A kérdező kommentje:

sajnálom hogy a mai fiúknak a nagymellű, nagys.ggű, ringyó lányok jönnek be. kapnak egy jó meghúzást, hogy össze se tudják tenni a lábukat, aztán meg sírnak hogy jajajaj milyen gonoszak ezek a pasik, meg hogy csak arra kellenek, meg így meg úgy..... az összes mai csaj ilyen, édes Istenem... miért bünteted az országot?:D

én meg... mint "elcsúfított" goth lány, világéletembe hűséges voltam, imádom a párom, már másfél éve, küzdök és teszek a kapcsolatunkért, megbecsülöm és tisztelem Őt. de hát ha már ilyen elcsúfított kis csaj vagyok, akiben semmi érték nincs.. addig a fiúk se csodálkoznak hogy kihasználják őket a lányok :) még jó hogy én ilyen szerencsés vagyok, hogy goth lehetek! érző szívem van, gazdag lelkivilágom és igazán emberi mivoltom ;) belőlem még nem veszett el a tisztesség....jóéjt mkinek.

2011. dec. 21. 00:39
 55/80 anonim ***** válasza:
100%

Én 22 évesen, anyukaként(!) kezdtem el így öltözködni és én sem hiszem, hogy ezt kinőném, mint ahogy egyesek mondják. A tinédzserkoron pedig már egy ideje túl vagyok, úgyhogy valószínű nem pózer módon váltogatom a "stílusomat".

Erre 2éve döbbentem rá úgymond, hogy nekem ez tetszik, eddig is ilyen felfogással, világszemlélettel rendelkeztem, az ilyen zenék tetszettek, csak egy olyan elzárt tetű helyen laktam, hogy ott az is kirívó számba ment, ha valaki rocker. Gothokat meg 1általán nem is láttam -.-

Szóval a lényeg az, hogy én is ezt tapasztalom, mint a kérdező: napirendi szinten megbámulnak, összesúgnak a hátam mögött/vagy előttem, meg a "tejééézusmáriaezhogynézki" meg hasonló beszólások. Annyira komoly atrocitás nem ért még ilyen téren, bár mondjuk én nem veszem fel az emberek ilyesfajta reakcióit. Nyilván én vállaltam, ezzel együtt azt is, hogy meg fognak nézni az utcán, stb... Szóval lesz.rom... de engem is zavar, hogy az emberek a külső alapján ítélnek. Én bárkivel eldumálok, utána alkotok csak véleményt róla, nem pedig a megjelenése alapján. Nem tudom ebben az országban mikor lesz annyi tolarencia, mint mondjuk a németeknél - valószínű én ezt már nem érem meg.

Ami az átlagtól eltér, az tuti, hogy rossz - ez a magyar felfogás. Meg sem próbálja az emberek többsége megismerni a másikat, csak dönt kinézet alapján. Nyilván a legtöbb embernek meg, aki nekem is beszól halvány büdös fingja nincs, hogy mit takar az, hogy "goth". Engem minimum valami sátánista pszichopata sorozatgyilkosnak néznek 1 jó páran. Pedig rajtam is csak max az különleges, hogy műrasztám van (jelzem fekete, nem ilyen csiricsáré), feketébe öltözök és bakancsot hordok. Ennyi. Főleg így, hogy gyerekem is van, néha még az anyukákon is látom az oviban, ahogy a hátam mögött összesúgnak, stb... De ki nem sz.rja le? :D Én így érzem jól magam, nekik meg fogalmuk sincs a gothokról, de nem is próbálják/nem is akarják megérteni.

Viszont mióta így öltözök és jobban felvállalom az egészet, azóta tudom, ki az, aki tényleg mellettem áll - ez is csak azt mutatja, hogy milyen felszínesek az emberek vagy a társadalom....

24/L

2011. dec. 21. 09:32
 56/80 anonim ***** válasza:
30%

Kedves előző, akkor képzeld el a következő szituációt. A gyereked beteg (ne adj isten), be kell vinni az ügyeletre. Hirtelen megjelenik egy 190 cm magas fazon 30 centis magenta színű taréjjal, acélbetétesben, szakadt farmerban, és fehér köpenyben, a kezében lóbálva a fonendoszkópot, majd mosolyogva közli, hogy ő az ügyeletes orvos. Kíváncsi lennék a reakciódra. Szerintem ebben a szituációban te is éppen olyan előítéletes lennél, mint mindenki más.

Továbbá leírom harmadszorra is, az összes ilyen egyedi stílus irányzat a lázadásról, és a figyelemfelhívásról, valamint a polgárpukkasztásról szól. A punkok taraja, a skinheadek tar feje, az emósok, és gothok fekete öltözködése, a hippik színes ruhái, az acélbetétes stb. Mindnek az a feladata, hogy a viselőjét kiemelje a tömegből. Ha így öltözködsz, azzal vállalod azt, hogy szembehelyezkedsz a társadalom konzervatívabb rétegeivel. Szóval, vagy öltözködj átlagosan, vagy öltözködj úgy ahogy most, de akkor ne sírj, ha az emberek megnéznek, vagy esetleg beszólnak neked. Továbbá én is voltam Németországban, Berlinben, ha választanom kellene a magyar konzervativizmus, vagy a német multikulturalizmus és liberalizmus között, egy percig nem gondolkodnék rajta. Konzervativizmus. A hagyományaink, a szokásaink, a történelmünk , a különleges nyelvünk az, amiért nem tűntünk el a történelem süllyesztőjében. A magyar mindig is egy konzervatív nemzet volt. Ha nem tetszik itthon, akkor nyugodtan ki lehet menni Németországba, senki nem kényszerít titeket a maradásra. Félreértés ne essék, nekem semmi bajom sincsen a gothokkal, de ez a picsogás amit itt lenyomtok, egyrészt ostoba, másrészt szánalmas. Üdvözletem!

2011. dec. 21. 12:15
 57/80 anonim ***** válasza:
83%

Hát nemtom, egy percig se zavarna, ha az orvosnak lila haja lenne... sőt felőlem még piercing is lehet az orrában. Sáros acélbetkó egy korházban ne legyen már, de ez sztem alap. Onnantól meg a cipője se nagyon érdekel. És a fehér köpeny alatt meg nyilván a fehér póló fehér nadrág, ez ugyanis kötelező viselet. Ez nyilván még egy gothot se akaszt ki, az egyenruha egyenruha... ápoló orvos rendőr stewardess... nem futkározhat se bőr fűzőben se szömrés kapucniban... (mondjuk előbbit én nem bánnám, na de mind1)

Az első szó amit hozzám szól vagy a tekintete alapján rögtön eldöntöm h bízok e benne v nem.

Amúgy Abby az NCIS-ből is így néz ki és mekkora arc már :D

2011. dec. 21. 12:41
 58/80 anonim ***** válasza:
100%

ma 12:15:

Amúgy jó dolog a konzervativizmus, csak nem az a fajtája ami nálunk van újabban. Nálunk ugyanis az emberek (pontosabban politikusok, "celebek") kényükre kedvükre döntenek egyes dolgokban a konzervativizmusról, v liberalizmusról.

Pl. ha melegek vannak a képen, akkor liberalizmus vna, hőőő-háá! Ha gothok, akkor konzervativizmus. Ha média, akkor liberalizmus, de ha a a hajnali 1kor vetített művészfilmben kivillan egy cici akkor ismét konzervativizmus.

Ha ennyire ápolnánk a hagyományainkat nem a kínai sz*r tesco-s csirkét zabálnánk (tisztelet a kivételnek), és az iskolában is helyesen tanítanák a Magyar Történelmet (most ebbe nem mennék bele).

Úgyh nem teljesen értek egyet veled, de politikába nem akarnék bele menni, csak amikor azt mondod h Magyarországon konzervativizmus van, akkor ezt nem tudom elfogadni, mert régen tényleg az volt, csak az utóbbi években (EU, Amerika, TV hatása) ebből egy elkorcsosult valami lett, ahol már csak bebeszéljük magunknak h konzervativizmus van, de igazából a fontosabb dolgokban már nincs, csak ilyen apróságokban mint pl. goth-ok viselete. És h miért? Mert fikázni egymást sokkal könnyebb mint megvenni a magyar csirkét vagy kikapcsolni a Való Világot... :(

2011. dec. 21. 12:54
 59/80 A kérdező kommentje:

nyílván egyes munkák megkövetelik az uniformist, egyenruhát... nekem aztán 8, hogy az orvos hog ynézne ki, meghökkennék ha punk lenne, de nekem tetszene. :)

ettől független egy goth/rocker csajszi is ugyanúgy lehet szexi, fentébb már leírtam. egy fekete lakk/platform csizma kit ne tenne azzá? lehet ribis, de hát a fiúk erre buknak :D vagy egy mini tüllszoknya.. vagy fűző. van néhány brutál ronda rocker lány, de engem ők nem érdekelnek :P

én is olyan anyuka szeretnék lenni, mint te vagy, rockermami :P :))) sőt a gyerkőc is tuti az lesz, már metálon fog felnőni :D

2011. dec. 21. 16:22
 60/80 anonim ***** válasza:
100%

A 24 éves anyuka vagyok, aki írt előbb.

Amúgy nem rocker vagyok (lehet félreérthetően írtam), inkább gothnak mondanám én is magam - bár nem szeretnék beskatulyázódni 1 stílusirányzatba sem, de ez áll hozzám a legközelebb :) Úgyhogy a 4éves kisfiam ugyanúgy eltáncikálgat mondjuk Combichrist-ra, mint mondjuk Mansonra vagy akár a Walt Disney mesék zenéjére :D

Visszatérve a rögtön utánam válaszolóra: nekem 1 pillanatig se futna át a fejemen ilyesmi, mert biztos nekem van ilyen "eldeformálódott" gondolkodásom, de ha pl. 1piros hajú, piercinges orvosa lenne, akár a fiamnak, akár nekem, attól még ugyanúgy bíznék benne, mint 1 "normál, sznob kinézetű" dokiban...

Én vagyok olyan "abnormális", hogy nem külső alapján ítélkezek, mint már mondtam is. Sőt, ha ez a kedves válaszoló, aki ezt felvetette, beszélgetett volna életében olyanokkal, akik a goth szubkultúrát ( vagy akármely más alternatív irányzatot) képviselik, akkor ő sem vélekedne így.

Ugyanis nagyon sok tanult, művelt ember van köztük, akikkel igazán magas szellemi szinten lehet beszélgetni a művészetektől, történelemről, stb. is.

De hát mint mondtam ez is egy tipikus magyar mentalitás: ha valaki goth, punk, rocker, metálos, etc. az minden bizonnyal csak valami primitív, alkoholista, lázadó s.ggarc lehet. Az ember meg sem próbál a dolgok mögé nézni, megismerni a másikat, beszélgetni vele... elég szomorú :/

2011. dec. 21. 16:38
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!