Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mit tegyek? Nem tudom, szerete...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tegyek? Nem tudom, szeretem-e még egyáltalán. Itt egy harmadik személy! L

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Öt Hónapja van egy pasim, (ő az első)... az elején alig bírtam ki, hogy ne lássam, most csak két hét után mondtam azt, hogy látni kellene... egyébként hetente találkozunk a suli miatt, csak most valami közbejött.

Na, és a lényeg: a harmadik személy. Egy nagyon kedves srác, aki tényleg nem játssza meg magát, mindig mosolyog. Ő szerelmes volt belém, (lehetséges, hogy még most is), én mindig elutasítottam... most meg elkezdett tetszeni... ráadásul az osztálytársam, tehát gyakrabban is látom.

Nem tudom mit tegyek, tudom, azt gondolják sokan, hogy egy kislány (14L), most itt írt egy kis ,,elcsépeltnek" mondható sztorit... (persze, nem mindenki).

De, nagyon kérem azokat, akik tudnak normális választ adni, segítsenek... nem vagyok tisztában az érzéseimmel. :((

2011. dec. 18. 13:43
 1/10 anonim ***** válasza:

Tehát mondjuk meg, hogy mit csinálj, mikor még te sem tudod?

Várj egy kicsit. Kiderül, hogy alakul a kapcsolatod a mostani pasiddal...

2011. dec. 18. 13:45
 2/10 anonim ***** válasza:
Nem csak azért kezdett tetszeni a srác, mert megunta az elutasítást és téged pedig zavar, hogy már nem érdekled?
2011. dec. 18. 13:46
 3/10 A kérdező kommentje:

1. Válaszoló: Tényleg nem tudom mit tegyek. :D Elég, ha az írásomból következtetően, valaki próbál csak tanácsot adni.

2. Válaszoló: Nem, nem azért kezdett el tetszeni. Igazából, megváltozott, jó irányba. Azért is utasítottam vissza, mert nagyon kisgyerekes volt számomra. (tudom, én sem vagyok felnőtt. :D) Volt ilyen kis osztálybuli, és ott nem tudom miért, de elkezdtem más szemmel nézni rá. :)

2011. dec. 18. 13:51
 4/10 anonim ***** válasza:
Ha már nem vagy biztos abban, hogy szereted-e, akkor már nem szereted. Jobban jársz, ha befejezed azt a kapcsolatot.
2011. dec. 18. 14:23
 5/10 A kérdező kommentje:
Utolsó: Igazad lehet... egyszer már majdnem szakítottunk, de aztán még sem... mert, már majdnem sírtam, hogy mi lesz, ha nem lesz mellettem. De, most már nem vagyok tisztában az érzéseimmel. ://
2011. dec. 18. 17:25
 6/10 anonim ***** válasza:
Ilyenkor általában - saját tapasztalat - attól fél az ember, hogy nem lesz más vagy ha lesz is megint mindent elölről kell kezdeni. Úgy mint egymás megismerése, elfogadása, hozzá való alkalmazkodás. Ilyenkor általában egyszerűbb a régi kapcsolat helyrehozása... Kérdés hányszor és meddig éri meg... Ebben nem lehet segíteni....
2011. dec. 18. 17:30
 7/10 A kérdező kommentje:
Hát igen, hányszor éri meg... nem tudom... másik meg, még fiatal vagyok, és már az ilyenektől most félek, amit Kedves Utolsó válaszoló írt, első mondataiban.
2011. dec. 18. 18:14
 8/10 anonim ***** válasza:

Annyira fiatal vagy még, hogy akárhogy dönthetsz, az jó lesz, mert tapasztalatokkal gyarapodsz és elkezded kiismerni magad :) Ha vele maradsz, akkor érdemes lenne tisztázni magaddal, hogy mik a kapcsolat előnyei és hátrányai, ha ez megvan tisztábban fogod látni, hogy mi áll az érzelmeid és döntésmechanizmusaid mögött.

Ha szakítasz, akkor az ismét egy nagy lépés az életbenm CSAK JÓL TUDSZ DÖNTENI! Fel a fejjel :)

20 F

2011. dec. 19. 18:46
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ. :) Örülök, hogy valaki azt mondja, hogy bárhogy is döntök, jól teszem. Mert féltem attól, hogy nem leszek képes még egy ilyenbe belemenni, de, ahogy Te is írtad, igen, még nagyon fiatal vagyok. :)
2011. dec. 19. 19:25
 10/10 anonim ***** válasza:

14 évesen elég furán hangzik, hogy "van egy pasim"... Felnőttek szokták szeretőiket pasimnak nevezni... Neked, remélhetőleg, még csak "szerelmed" van. Diákszerelem, mely segít megismerni a párkapcsolatok, az érzelmek és a józan ész összeegyeztetésének alapelveit... Szép dolog a szerelem: felismered általa női természeted sajátosságát, megtanulod megbecsülni azt, ami a párkapcsolatokban egymás kölcsönös kiegészítését jelenti. Megtanulhattok tervezgetni, lelki dolgokról beszélgetni, együttműködni közös programokon és szolgálatvállalások által. Ha azonban a testi érettség által bontakozó érzelmi vágyak mellett nem növekszik bennetek arányosan a felelősségtudat, az önfegyelmezési készség is, akkor könnyen "helyrehozhatatlan" torzulások keletkeznek bennetek.

Fontos, hogy felismerd: a szerelem nem játék. Akkor van értelme a szerelem kifejezésének, ha van rá esély, hogy szerelmed képes vagy képessé válhat veled a hűséges, sírig tartó szeretetkapcsolatra, ha úgy tudsz gondolni rá, mint akiben később gyermekeid apját szeretnéd látni. Már ilyen fiatalon is csak a házasság és családalapítás távlati reményével szabad teret engedni a nemi vonzalmaknak, különben rögzül bennetek, hogy a szerelem érzelmi vonzalma elég vágyaitok beteljesüléséhez. Ez pedig oda vezet (a mai társadalomban példáján látjuk), hogy a párok nagy része nem jut el az érett elköteleződésre, a teljes hűségre. Aztán persze jönnek az abortuszok, a nemi betegségek, a családi viszályok, az élet tiszteletének a hiánya minden területen.

Ezért fontos, ne hidd, hogy a szerelem miatt már "pasid, szeretőd" van... A serdülőkor érzelmei még kiforratlanabbak, mint a lelkileg érett embereké. Ezért nem szabad hagynod, hogy érzelmi fellángolásaid, késztetéseid az orrodnál fogva vezessenek. Különösen vigyázni kell, hogy szerelmeiddel való kapcsolatod ne torkolljon szerelmeskedésbe (már a csók, a simogatás is olyan lejtő kezdete lehet, amin nehéz megállni!). Az aztán még inkább kiszolgáltatottá tenne téged hormonjaidnak/vágyaidnak. Ha most nem tanulsz meg uralkodni érzelmi-érzéki vágyaidon, akkor később sem leszel képes rá, és ez a párkapcsolati hűség, a boldog családi életre való felkészülés legfőbb akadálya.

2012. jan. 13. 08:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!