Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek is kommunikációs válságba kerültünk?
Úgy tűnik, manapság kevesen veszik észre, hogy az őszinte szeretet ingyen van. Az ismeretlenség mély lenézése a közös hang megtalálására képtelenné tesz minket. Kiveszett belőlünk az érdeklődés, és csak egy lépést teszünk előre másokért, kettőt a szeretteinkért és hármat magunkért. Mintha képtelenek lennénk felismerni a szépséget, mintha szürkeség borult volna a világra. Pedig mindenkinek van mondanivalója. Mindenkiből árad az energia, és mindenkit egyformán tönkretesz és hideg sötétségbe taszít, ha mások pillantást sem vetnek rá. Sarkított részletkérdéseket képzelünk döntő fontosságnak, miközben a teljes mondatot meg sem hallgatjuk, a fényre még csak pillantást sem igyekszünk venni. Úgy érezzük, hogy egyedül vagyunk a világban. Akár ezen az oldalon is megfigyelhető, milyen távolságból szemléljük a másikat. A fiúk ezt írják "A lányoknak a gazdag, jóképű, kigyúrt pasik kellenek, a belső nem fontos." A lányok válaszképp: "A fiúknak a könnyűvérű, agyonsminkelt lányok kellenek, az igazi értékek nem számítanak.".
Szerintetek hogyan találhatnánk meg a hangot? Hogyan nyithatnánk a szürkeség helyett a ragyogás felé?
18/F
(bocsi, ha hosszú volt)
Nyilvánvaló, hogy nem magától lesz ilyen az ember. Én azt érzem, hogy évezredes rossz élmények ülnek még a vállunkon.
A kommunikációs forradalom remek lehetőségeket biztosíthatna, mégis inkább csak elmélyítette a sebeket...
Szia!
Igazad van. Viszont sajnos mi magyarok nem vagyunk egy összetartó nép. Ezt még a gazdasági válság is tetézte, hisz a lakosság 80%-ának nincsen jövőképe, kétségbeesett, depressziós, és ezáltal közönyös a többiekkel szemben. Vannak kivételek. Ők jobb esetben megtalálják egymást. Pl én is megtaláltam a páromat. De nézz körül, rengeteg a magányos ember. Még ismerkedni sincs idejük nekik.
Nekem nem volt ilyen gondom.
Kissé csalódtam a fiúkban tinédzserként, de attól nem írtam le a fiúkat, nyitott voltam mindenre. Én megtaláltam azt az embert aki hozzám illik és nem voltam kommunikációs válságban.
Szerintem az aki saját magát zárja börtönbe, az ne ámuldozzon azon, hogy másnak sikerül. Egyszer eljön a pillanat a felismerés, hogy bennünk van a hiba és nem másban.
Amúgy nagyon rásegít a média erre az egész gordiuszi csomóra. Hiszen ő hiteti el velünk, hogy mi vagyunk a világ közepe és ez így normális, és utána nem érti az ember, hogy ő miért nem sikeres sehol... mert nem tett érte semmit, csak várta a ragyogást. Pedig csak akkor tündököl az ember ,ha megismeri önmagát, ha nem mások mondják meg ő ki, és milyen értéket képvisel, amikor kinyílik a világnak és növeli ismereteit ezáltal megérti a világot.
Szerintem ma már sok ember nem fordít elég figyelmet arra ,hogy megismerje önmagát, hogy megszeresse önmagát. Pedig amíg ez nincs meg, addig boldogtalanságra vagyunk ítélve.
22/L
A tinik egy része, és az éretlen emberek a másik nemet hibáztatják azért, mert nem jön össze nekik egy normális kapcsolat. Kitaláltak egy állindokot, mert nem tudnak szembe nézni a saját hibáikkal. Oly könnyű azt mondani, hogy csak azért nem jöttem be annak a lánynak mert nincs pénzem, mintsem belátni, hogy egész egyszerűen nem az esete, nem igaz?
Amíg fel nem léptem erre az oldalra, nem is gondoltam volna, hogy vannak ilyen hülye emberek, már elnézést a kifejezésért. Nyugodtan foghatják akár a Mikulásra is a ,,kudarcukat", ha ettől jobban érzik magukat, engem nem érint.
26N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!