Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Szeret még vagy csak ragaszkodik?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szeret még vagy csak ragaszkodik?

Figyelt kérdés

A barátnőm szakított velem 4 év után, azért, mert nem érzi már azt a szerelmet, amit a kapcsolatunk elején. Azt mondta, hogy lehet, hogy helytelenül dönt, de most úgy érzi, hogy ez a leghelyesebb döntés. Mikor ezekről beszélgettünk ugyanúgy ölelgettük egymást mint régen, és azt mondta, hogy nagyon szeret, imád és nem akarja, hogy megszakítsuk a kapcsolatot. Szeretné, ha továbbra is megbeszélnénk egymás problémáját, támogatnánk egymást.

Az elmúlt időben sok problémája volt, azt mondta, hogy jelenleg nem tudja, hogy mit is akar pontosan.

Nem tudom, hogy mit tegyek, van még remény vagy lehet, hogy elhamarkodott döntést hozott???

2011. nov. 8. 11:35
 1/6 anonim ***** válasza:
Én komolyan nem értem a pasikat. Van egy ismerősöm, aki ugyanebben a cipőben van, és ő sem tud elszakadni az exétől. Tudom egyszerű mondani, de legyél te az erős, és ne hagyd magadat kihasználni. Mivel a hitegetésével, a "nem tudok dönteni" hozzáállásával azt éri el, hogy te csüngsz rajta, amikor NEKI szüksége van rád akkor megkeres, panaszkodik, de nincs semmi kötelezettsége. Őszintén, ha csak barátok vagytok, akkor te tovább tudsz lépni? Ha nem akkor az a legjobb, ha megszakítjátok a kapcsolatot, mivel saját magadat szolgáltatod ki az ő érzelmi hullámvasútjának. Legyél erős, lépj tovább, csak játszadozik veled, ahogy kénye kedve tartja.
2011. nov. 8. 11:49
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

"Nem értem a pasikat"

Valahol igazad van, csak éppen a nők sokkal rosszabbak ebből a szempontból.

Ettől függetlenül totál igaza van az az említett hozzászólónak. A nőknél nem egyszer figyeltem meg ezt a viselkedést: elmúlik a nagy szerelem, élni akar, szakít. Csakhogy ahhoz nem elég határozott, hogy el is szakadjon tőled, ergo a szakítással csak a kötöttségeket adja le (legyünk barátok). Azaz, ha valami problémája van, hozzád megy sírni, ha egy kis társaságra vágyik, te jutsz eszébe, és persze, ha elborítják a hormonok, és viszketni kezd a puncija, akkor te - hát csak férfiak vagyunk - készséggel állsz a rendelkezésére. Ő csak azt nem képes felfogni, hogy te ezt csak azért csinálod, mert bármit megtennél, hogy visszakapd, és ezek (hamis) reménysugak. Neki ez nagyon kényelmes, hihetetlen biztonságérzetet nyújthat, hogy semmi kötöttsége nincs, ellenben a tét sem túl nagy, mert, ha nem jön össze semmi, te még mindig visszafogadnád.

Valójában egy dolgot tudsz ilyenkor csinálni: kicsit le kell pattintsd magadról (tudom, h k*rva nehéz), és megmondani neki, hogy döntsön. Jelen pillanatban ugyanis nem tudja még, milyen nélküled létezni, és így nem is fogja tudni. Ha érezteted vele a hiányodat, két eshetőség van: rájön, hogy nem tud nélküled élni, és meg lehet próbálni újra. A másik lehetőség, hogy rájön, hogy valóban jobb nélküled, ekkor viszont végre tovább léphetsz, nem őröl fel idegileg a hamis remény üldözése, a bizonytalanság.

2011. nov. 8. 12:00
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat

Csak az az igazság, hogy jobban szeretné, hogy én támaszkodjak rá, szeretne odafigyelni rám, ápolgatni az összetört szívemet, mint egy anya és amikor beszélgettünk ezekről a dolgokról, akkor éreztem az őszinte szeretetét.

Nem értem, hogy a szerelem miért megy át ilyen szeretetbe

2011. nov. 8. 12:56
 4/6 anonim ***** válasza:
Ez a természetes. Egy jó, hosszú távú kapcsolatnak ez a lelke. Én ezt az érzést többre tartom a szerelemnél, csak érdekes módon erre a nőknek nehezebb rájönni. A lángoló szerelem egy képet tart eléd, rajongsz annak tárgyáért, és nem látod az illető hibáit. A szeretet azért jobb ennél, mert ott a párodat ismerve, hibáival együtt szereted. Ez az érzés tud örökké tartani, a hormonok által fűtött szerelem nem,
2011. nov. 8. 13:02
 5/6 A kérdező kommentje:
Tehát lehet, hogy szeret, én vagyok az igazi, csak erre még nem jött rá, mert új ez az érzés???
2011. nov. 8. 13:25
 6/6 anonim ***** válasza:
Nézd, minden lehetséges, de "lehet"-ekbe ne kapaszkodj! Az a kapcsolat, ami megért 4 évet, az megérdemel még egy próbát, de próbálj meg a reménysugaraktól elvonatkoztatva cselekedni. Nem engedheted meg azt, hogy csak úgy kilépjen, majd visszajöjjön. Minden embernek meg kell tanulnia, hogy a tetteinek súlya van, és következményekkel jár. A szakítás velejárója, hogy azokat a dolgokat is bukod, amiket hiányolnál a másikban, te most ennek épp az ellenkezőjét engeded meg neki, márpedig ez nem így működik. Az életben semmi sincs ingyen, ha szabadon akar élni, kötöttségek nélkül, az azt jelenti, hogy egyúttal nem lesz párja, aki megvígasztalja, nem lesz ember, akihez odabújhat, akivel mindent megoszt. Ha te megadod neki ezt a kettőt együtt, akkor mi oka volna változtatni? Neki ez a legkényelmesebb helyzet a világon, tiszta a lelkiismerete, mert nem bántott meg senkit, nem veszített el, mindemellé azt csinál, amit akar, és megértő párja is akkor van, amikor neki kell. Mindeközben te azzal kelsz fel és fekszel le, hogy mindezzel talán visszanyered a szívét, de valamit valamiért!
2011. nov. 8. 16:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!