Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Téged zavarna a tájszólás?
Figyelt kérdés
Nekem egy kicsit fura, meg lehet ezt szokni. Nemrégóta vok együtt egy sráccal és zavar egy kicsit a tájszólása.2009. ápr. 29. 16:04
31/42 anonim válasza:
A tájszólás nem fertőző. Nagyobb városokon belül is van tájszólás (New York, London...), természetes dolog.
32/42 anonim válasza:
Én a barátomat interneten keresztül ismertem meg, amugy erdélyi vagyok. Egy kicsit furcsa volt amikor leghamarabb fölhivott (én marosi, ő kovásznai),olyan jó székelyesen beszélt:), de egyáltalán nem zavart a dolog...én mindig szerettem az olyan embereket akik más akcentussal beszélnek. Amikor meghalotta,én,hogy beszélek, meszeppent és kissé szégyelősen mondta,hogy ,,Én parasztosan beszélek.",de mondtam,hogy ne aggodjon, mert nem zavar a dolog és különbe én is vidéki vagyok, ennek ellenére ő erősítette,hogy olyan magyarországias beszédem van. Már majdnem 11hónapja járunk és az az igazság,hogy már többnyire észre sem veszem,hogy másképp beszél mint én, sőt már én is szokszor székelyesebben beszélek:)
33/42 anonim válasza:
Nem zavarna. volt egy nagyon nagy szerelmem, nyírségi fiú volt, és a t-d hangokat erősen palatalizálva mondta. sose érdekelt.
(egy pesti)
34/42 anonim válasza:
Észre vettétek, hogy a sok vidéki hogy lepontozta az őszinte, nem bántó válaszokat is? És az ő válaszaik (amelyek nem bunkó hangvételűek, sőt még azok is) magas százalékon vannak)? Érdemes elgondolkodni, ki is a paraszt. Ja és jöhet a lepontozás, alig várom :D
35/42 anonim válasza:
HIHETETLEN,hogy Magyarországon még mindig nem tudnak túllépni azon az emberek,hogy valaki tájszólásban beszél. Kiröhögik, kiközösítik etc. az ilyen embereket. Miért van erre szükség???
Németországban, Angliában, Svájcban (stb.) senkit az égvilágon nem zavar, MÉG CSAK MEG SEM említik. elfogadják, kész.
lenne még mit fejlődni...
36/42 anonim válasza:
előző vagyok. nem, nem zavarna.
38/42 anonim válasza:
Igen, zavarna.
Van egy tájszólásos osztálytársam. Röhejes! Nem bírja kimondani az á betűt.
Ének órán felszólították felelni. Dőltem :D :D
Bííres legííny jó' megrákd á szakeered.
39/42 anonim válasza:
Engem abszolút nem zavarna ha valaki tájszólásban beszél sőt én szeretem is halgatni...amikor Székelyföldön járok az nekem nagyon érdekes mert ott az emberek másképp beszélnek,élnek.
40/42 anonim válasza:
Szerintem nem mindegy mennyire beszél úgy. Van ami még tűrhető,de van ami már égő szerintem. Főleg,ha oka sincs tájszólással beszélni. Van egy ismerősöm,nagyvárosba lakik,senki nem beszél ott tájszólással,de ő igen. Pl. a kell azt mindig úgy mondja,hogy kő. Na ez idegesítő nekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!