Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Téged zavarna a tájszólás?
a szlengekben nincs semmi gáz mivel már mindenki él velük.
voltam már városon kívül kevésbé tetszett.
ha tudnád mennyivel jobb panelban élni és nem tehenet töcskölni a kert hátuljában más lenne a véleményed bizonyára.
nem panelban lakom.
Volt benne részem és nem zavart.
Néha túl hosszasan mosolyogtam egy-egy érdekesebb beszólásán,de nem vette a lelkére.
A nővérem égetett le viszont egyszer baromira,amikor együtt voltunk és mondott a srác valamit "tájszólásosan".Folytatta volna a mondandóját,de a nővéremből kitőrt a röhögés.Az a csaj úgy röhög,hogyha az ember hallja,akkor be kell kapcsolódnia és rákezdtem én is,a sógorom,az apám és végül az anyám se bírta megállna,de a barátom se!
Ekkor találkoztak először és a fiúnak annyi volt a reakciója,hogy "jópofa a családod,de a nővérkéd még egyszer póruljár",persze mosolyogva és nem sértődött meg.
16.33nak: okostojás, szerinted hányan töcskölnek manapság vidéken az udvar végében? és gondolod, hogy aki ilyen beállítottságú, tovább tanul és egy nagyvárosi lánnyal jön össze?
1 éve vagyok Pesten egyetemen, amúgy Alföldi lány vagyok, be lehet szólni. és kikérem magamnak, nem töcskölök, nincs tájszólásom és a falra mászom attól h minden pesti gyerek úgy lenézi a vidékieket, ja és attól méginkább falramászom, hogy ők beszélnek helytelen beszédről, nem is tudom, hol van a magyar nyelvben olyan szabály, hogy minden keresztnév elé be kell tenni egy határozott névelőt? gondolok itt A Julira meg AZ Andrisra. szólj ha találtál erre szabályt a nyelvtankönyvben...
Tájszólás sem zavarna, akcentus sem zavarna. :) sőt, még tetszene is! :)
Attól, hogy valaki vidéki, még nem hülye. Sokkal több a "pösti paraszt", azt gondolom.
Egyébként ha sokáig vagy egy közegben, egy idő után átveszed az ottani szójárásokat, kifejezéseket, hanglejtéseket.
Sokszor járok Erdélyben, meg Kárpátalján, és mikor hazajövök, mindig újra vissza kell rázkódnom a saját stílusomba, mert átveszem az ottani nyelvjárást. Pl
jóu. :D
Szóval ha valaki vidéki, és tájszólása van, egy idő után idomulhat a beszéde a te környezetedhez. :)
off: "ha tudnád mennyivel jobb panelban élni és nem tehenet töcskölni a kert hátuljában más lenne a véleményed bizonyára. " - nem mindenki gondolkodik ugyanúgy. Lehet, hogy szerinted 100X jobb panelban élni, de más valaki szerint nem. Sőt, ha panelben élnél, lehet, hogy neked se tetszene annyira.
Ó, te... hány panelben élő vágyakozik és költözik is el vidékre/családi házba/társas házba...
Én panelban lakom.
miért vagytok ienek én normálisan válaszoltam a kérdező kérdésére. erre nekiálltok lecseszni.. az 1ik kikéri magának a másik azt hiszi h lenézzük a falusiakat stb.
vigyázzatok mielőtt kiengeditek a lovat magatok alól.
Én voltam "Oszt mééé?" :) Válasz: Vidéki vagyok , tehát voltam már a város határain kívül! És ott sokkal szebb minden!
A kérdés akkor is arra vonatkozott, hogy téged zavar vagy az zavar, hogy ciki vele megjelenni valahol mások előtt?
Azért mert valaki vidéki,még nyugodtan beszélhetne "normálisan".Elismerem,hogy a "pestiek" is gyakran beszélnek helytelenül,de szerintem a nyelvhelyesség nem attól függ,hogy hol lakik az illető!
Amúgy igen, sajnos zavarna...és valószínűleg kijavítanám...ez meg Őt zavarná...Szóval esélytelen.
Bocs Mindenki!Jöhet a lepontozás!
/PestiParaszt/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!