Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mihez kezdjek most? Szakítsak?
20 éves lány vagyok, idén kezdtem a főiskolát. Több mint egy éve van barátom, viszont a kapcsolatunk mostanában kicsit félrebillent. Ő szerelmes volt egy lányba, akinek nem kellett, én ezt eltűrtem, visszafogadtam egy szakítás után is. Jelenleg jól megvagyunk, most viszont én érzem úgy, hogy ráuntam.
Ő az első srác az életemben. Most, hogy főiskolára járok, rengeteg új emberrel ismerkedtem meg, köztük egy sráccal, akivel iszonyatosan vonzódunk egymáshoz. Annyira, hogy csók már volt is. Ám ez semmiképp nem mehet így tovább, amíg van barátom. Imádom, szeretem őt, de elmúlt valami, úgy érzem. Viszont itt a másik fiú, aki - bár fogalmam sincs, hogy vonzódáson kívül érez-e valamit - iszonyúan bejön. Nem akarom ezt, de úgy érzem, kezdek belé szeretni. Nem tudom, hogy mondjam meg a barátomnak azt, hogy szakítani akarok, félek, hogy nagyon összefog törni. Viszont nekem adott esetben, lehet, hogy jobb lenne.
Hogy tudnék rájönni, hogy bejövök-e a srácnak és esetleg ő is hasonlóan érez-e, mint én? Egyáltalán hogy tekintsek rá? Nem tudom, hogy mi most tulajdonképpen mik vagyunk egymásnak, de ez az érzés úgy jött nálam, mint derült égből a villámcsapás.
Megköszönném a tanácsokat, illetve azok tapasztalatát, akik átéltek már hasonlót. Nem tudom, mit tegyek. Összezavarodtam teljesen.
Itt már nincs kérdés.
Te döntöttél.
Csókolóztál az új bikával,elárulva régit.
Ez a tipikus azonnal megdobban a szívem egy új bikára effektus.
Az állhatatlan emberek jellemzője.
elsőnek óriási RESPECT!
ennyi. meg is kaptad a választ a kérdésre.!
Annyira, de annyira tipikus nő vagy, hogy hihetetlen. Minden csaj ezt játsza. Megcsaltad a pasidat, és most gyáva vagy vállalni a felelősséget ezért, és ösztönösen úgy próbálod beállítani, mintha szegény srác lelkivilága volna a fontos. Amit tettél, megtetted, most el is kell vinni a balhét, mert sanszosan össze fog törni, mivel otthon vár rád, te meg belehabarodsz az első fickóba, aki szembe jön. Aztán persze, mikor összejön a dolog a sráccal valószínűleg hirtelen elmúlik a misztérium. Nem lesz elérhetetlen tiltott gyümölcs, hanem kézzel fogható lesz, és nem is lesz annyira izgalmas, mert hiányzik belőle a kötődés, ugyanis hosszú kapcsolat után nem lehet csak simán váltani. Persze lehet, hogy rájössz, élni akarod az életed, és nem hiányzik a párod, de az új sráccal nem leszel sokáig. De, ha nekem lesz igazam akkor majd jön a nagy bűntudat, hogy rossz döntést hoztál, és mindenkivel összeveszel, aki erre emlékeztet.
Mindenesetre csajok, nekem csak egy kib*szott kérdésem van: szerintetek ez a viselkedés, amit ti úgy reagáltok le, hogy "halgass a szívedre", mennyiben különbözik attól a sztereotípiától, hogy a pasikat a farkuk vezérli? A kérdezőt tán nem a hormonjai irányítják ilyenkor? Attól, mert azt mondja "szerelmes", az változtat valamin? Miből gondoljátok, hogy a pasi, aki megkíván egy nőt, az nem lesz arra a két órára halál szerelmes? Ilyen fellángolásból millió történik egy párkapcsolatban, a lényeg mindig a döntés, azaz, hogy el tudod e dönteni, hosszú távon melyik a jobb. Ilyen jellegű fellobbanás jöhet még a párod felé is, de "a szívnek nem lehet parancsolni", hát nem a lóf*szt, csak akarni kellene!
"Ilyen fellángolásból millió történik egy párkapcsolatban, a lényeg mindig a döntés, azaz, hogy el tudod e dönteni, hosszú távon melyik a jobb. Ilyen jellegű fellobbanás jöhet még a párod felé is, de "a szívnek nem lehet parancsolni", hát nem a lóf*szt, csak akarni kellene!"
A kérdező kapcsolata már régen rossz. Szerintem érthető, hogy nem akar parancsolni a szívének, hanem túllépni ezen, és belekezdeni valami újba. Ez volt az első kapcsolata, megcsalták, szakítottak, volt második esély, újrakezdés, de elmúlt. Felesleges tovább húzni, hiszen ez nem egy több tíz éve tartó házasság gyerekekkel, hanem egy első szerelem volt, ami nem jött össze. Viszonyítási alap ilyenkor nem nagyon szokott lenni, csak ha jön valami új, ami felnyitja a szemét, hogy egy rossz kapcsolatban vergődik. Rájön, hogy lehetne ez jobb is, hogy az ami neki van, nem elég. A szakítás pedig igenis nehéz annak is, aki szakítani akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!