Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nem tudom kimondani azt a szót hogy szeretlek! . Velem van a baj? Elmúltam 27 éves és életembe egyszer sem mondtam ki ezt a szót senkinek sem.

Figyelt kérdés
Valahogy nehezemre esik kimondani.Még a vőlegényemnek sem mondtam még.Köszönöm a válaszokat!
2011. szept. 23. 16:27
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
44%
Fontosak a szavak, igen, de ez egy olyan szó, amit legtöbbet nyálas és életszerűtlen filmekben hall az ember, ezért aztán van, aki rögtön valami megjátszott mű jelenetre asszociál róla, nem pedig arra a bizonyos emberi kapcsolatra, amit eredetileg jelent. Én is ilyen vagyok, úgyhogy én sem szívesen használom. Egy csomó sokkal kifejezőbb, konkrétabb és személyesebb dolgot lehet helyette mondani szerintem.
2011. szept. 23. 17:04
 12/23 anonim ***** válasza:
44%

Nem baj, nem mindenkinek megy olyan könnyen.

Pl. a páromnak sem. Eleinte ez nagyon rosszul esett, hiszen nekem ez is fontos lenne, amellett, hogy a tetteivel tejes mértékben ezt tudatja. Azután rájöttem, hogy ő nem ez a típus, ha én mondom neki, akkor is általában csak annyit felel, hogy 'én is téged'. Ő magától talán egyszer, vagy kétszer mondta eddig, akkor is azért, mert ilyen érzelmi kitörése volt.

Szóval ha a vőlegényed nem bánja, akkor nem hinném, hogy ez probléma lenne.

21/L

2011. szept. 23. 17:08
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

ma 17:04

Ez egy érdekes dolog. Egy szerelmes ölelésből is lehet asszociálni a nyálas filmekre, meg sok szerelmes ölelés is hamis manapság. Mégis kevesebben érzik elcsépeltnek, mint a szavakat. De tényleg mára már a legtöbb dolog a hitelét vesztette az emberek szemében. A "szeretlek" szó, a csók, az ölelés, a házasság... De ez nem a "szeretlek" szó hibája, nem is a csóké, nem is az ölelésé, nem is a házasságé.

Ha akarjuk, újra adhatunk nekik igazi, mélyebb értelmű jelentést.

A szeretet kifejezésével kapcsolatban még annyit, hogy talán az a leghelyesebb módja a szeretetünk kifejezésének, amiből a szerettünk érzi, hogy szeretjük, amire neki éppen abban a pillanatban szüksége van és ha éppen abban a pillanatban arra van szüksége, hogy őszintén kimondjuk neki, hogy szeretjük és mi tényleg, őszintén szeretjük, mégsem tudjuk neki kimondani, akkor a probléma bennünk van.

2011. szept. 23. 17:11
 14/23 anonim ***** válasza:
Ha valakit igazàn szeretsz, akkor ki fogod tudni mondani. Es neked mondta màr valaki, hogy szeretlek? Talàn itt lehet nàlad a probléma. Vagy talàn gyermekkorodban megéltél valamilyen traumàt, van valami amely gàtol a kimondàsàban. Amikor egyedül vagy mondd sokszor, hogy szeretlek, akit ùgy érzel valóban, szereted és akkor menni fog.
2011. szept. 23. 17:14
 15/23 anonim ***** válasza:

17:01-nek

Hát ha tudsz olvasni, a kompenzálni szó idézőjelesen volt, pont azért, mert nem szó szerint. + attól m vkinek nem mondták soha, az nem azt jelenti, hogy nem is tudja mit jelent, vagy nem tudja kifejezni. Én csak azt mondom-amit ez a kis szópárbaj is bizonyít- hogy túl nagy jelentőséget tulajdonítanak egyesek ennek a kis szócskának.

2011. szept. 23. 17:20
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

ma 17:20

Ahogy 17:11-kor is írtam, szerintem a legjobb módja annak, hogy a szeretetünket kifejezzük valakinek az, amire a másiknak szüksége van. Lehet, hogy a másiknak többet jelent a "szeretlek" egy kis szócskánál.

Tudod, ugyanilyen kis szócska még a "szeretlek"-en kívül "köszönöm", a "kérlek", vagy "légy szíves" és a "ne haragudj".

Van, mikor ezeket sem kell kimondanunk, de van, amikor nem árt.

Talán nincs is jelentőségük, mert csak szavak. Én azért néha mégis kimondom őket.

2011. szept. 23. 17:32
 17/23 anonim ***** válasza:
44%
Na!!!!BELEtrafáltál!!MINDTŐL Hányok!!!
2011. szept. 23. 17:35
 18/23 anonim ***** válasza:
44%
Jó, a ne haragudj-tól, meg a köszönöm-től nem, de picit nem vagy lexikális felfogású?
2011. szept. 23. 17:36
 19/23 anonim ***** válasza:

ma 17:35

Ha neked ez így jó, akkor felőlem...!

2011. szept. 23. 17:39
 20/23 anonim ***** válasza:
29%
Túl van dimenzionálva ez a szó bugyuta amerikai tini filmek miatt az ember rengeteg módon kifejezheti a szeretetét nem kell ehhez ömlengeni.
2011. szept. 23. 19:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!