Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy fogadjam el? 2 kutya a lakásban?!
Együtt élünk a Párommal, vagyis én Nála.
A gond az, hogy Ő 2 kutyával is megosztotta még az ágyát is... nem vagyok állat ellenes, de én úgy nőttem fel, hogy az állatnak kint van a helye. Én ezt nem tudom elfogadni, hogy bent a lakásban végzik a dolgukat a járólapra, hogy minden tiszta szőr és nyál... ( 2 franciabulldogról van szó ) Nagyon aranyosak, tényleg szeretem őket, de úgy gondolom ez így nem helyén való. Viszont a gond az, hogy ez nem az én házam, nincs jogom beleszólni. Volt már vita tárgya ez, ott tartunk, hogy a hálószobába nem jönnek be.
Van 2 szoba ahol alszanak.. úgy gondolom az bőven elég lenne nekik, hiszen bent is vannak, meg nem is.
Párom hajthatatlan, mert már 11 éve itt laknak vele.
Más mit tenne az én helyemben?
( és a legnagyobb félelmemet győztem le ( igyekszem legalábbis ) azzal, hogy ideköltöztem, mert 24 éve félek a kutyáktól.. )
Mivel Te költöztél a párodhoz, s neki nem 1-2 hete, hanem 11 éve vannak meg a kutyái, így evidens, hogy neked kell elfogadnod ezt a helyzetet. Az, hogy hullajtják a szőrüket (és a nyálukat), az valóban idegesítő és zavaró.
Véleményem szerint próbálj meg a pároddal egy olyan kompromisszumot kötni, hogy legalább a hálószobába ne mehessenek be a kutyák.
Nya, ez könnyű kérdés, viszont nehezebb a megoldás. Én is nagy kutyabarát vagyok, nekem is van kutyám, lakásban... nekem is szőrös és nyálas a padlóm... Erre találták ki a felmosás nevű fogalmat, ha minden nap felmostok, mondjuk egyik nap te, másik nap a párod, akkor nem lesz minden tiszta szőr és nyál. A legtöbb szőr a ruhával, és papuccsal vagy talpaaddal kerül fel a bútorokra úgy is. Viszont a kutyának a FÖLDÖN a helye. Lehet az bármilyen kicsi csivava, a földön kell feküdnie, ezt meg kellene érteni a barátodnak is. Többek között azért, mert irtó sok bacit terjesztenek a kutyák, de ebbe most ne menjünk bele. Erre szerintem a párodat is rá lehetne venni, max a kutyák fognak egy darabig furán reagálni a változásra, de majd megszokják. Kell venni nekik kényelmes pokrócot amin alhatnak.
Én szerencsés helyzetben vagyok, mert a párom imádja a kutyákat, és én töröm a fejem, hogy hogy fogom neki elmondani, hogy nem hozhat ide még egy kutyát, illetve a mostani lesz az utolsó kutyánk, mert szerintem azt nem fogja megemészteni soha. Viszont ha 11éve együtt élnek, akkor már nem fognak sokáig élni (sajnos) tehát ezt a 2-3 évet még kibírod. Főleg, hogy az angol bulldogok szerintem amúgy sem élnek túl sokáig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!