Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Vajon azok a lányok, vagy épp fiúk, akik versengnek szinte folyamatosan a párjukkal, miért ilyenek?
szóval, szerinted a verseny által lehet fejlődni? ez, kérlek szépen, marhaság, szerintem. miért?
szerinted azért találta fel az ősember a jobbnál-jobb fegyvereket, hogy legyőzze a másikat? nem, azért, hogy az életét jobbá tegye, biztonságosabbá, valamint a családját jobban megvédhesse.
ha a világon minden a versengésről szólna, léteznének hajléktalanszállók, segélyszolgálatok, próbálnák a rák ellenszerét kutatni (és most nem a gyógyszergyárakra gondolok, hanem tudósokra), létezne művészet (például expresszionista), vagy éppen akarnák-e a világot egy jobb hellyé varázsolni?
ha versengsz a pároddal, mindenáron, akkor szerintem te nem őt szereted, hanem magadat, nem azért versengsz vele, mert együtt jobbá akarsz válni vele, hanem te akarsz a jobb lenni, győzelmet aratni felette - ergo a saját egód miatt teszed ezt.
debizony, hogy a verseny hozza a fejlődést. és nemcsak az embernél. pl. a termeszek és a hangyák évmilliók óta "versenyeznek" azaz harcolnak egymással. ebben a harcban fejlődött ki a rovarvilág, sőt az egész állatvilág legszervezettebb két társadalma.
az ember azért fejlesztett ki dolgokat, hogy jobb legyen a többi népcsoportnál. a művészeket, tudósokat hajtó erő is a becsvágy. aztán valaki nyer. de aki veszít, az is nyer, mert a verseny által ő maga is előbbre jutott, fejlődött.
kicsit darwinista felfogásnak tűnik ez nekem.
tegyük fel, vagyok én - akinek se becsvágya, se diadalra való kedve nincs, hanem azért tesz, hogy hasznos legyen, hogy minél több jót tegyen a világban, akkor én mi vagyok?
vagy én kivel versenyzek, voltaképp?
mert ha úgy fogalmaztad volna meg, hogy verseny a természettel, természet erőivel, akkor talán arra rábólintok, de verseny a szerelmeddel az nekem kicsit erős.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!