Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Miért írja mindenki azt, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért írja mindenki azt, hogy ha a szerelem elmúlik szakítani kell?

Figyelt kérdés
Ez nekem annyira furcsa én több mint 1 éve vagyok 1 ütt barátnőmmel persze nálunk még nem múlt el, de 1 szer úgyis elfog múlni. Van 1 ismerősöm 22 éves 7 éve vannak együtt már össze is házasodtak. Jó persze nálam ez szoba se jöhetne sokáig ,de ha elmúlik ez az érzés attól én nem akarom elhagyni ha tudom hogy ő az a nő akivel mindig együtt szeretnék lenni és ha nem változik semmi tegyük fel 5 év után ugyanolyan jól elvagyunk mint most akkor szakítani kell mert már nem érzem amit éreztem ? Szerintem szerelem nélkül is lehet tökéletes 1 párkapcsolat 18/F
2009. ápr. 16. 19:00
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem igazad van. Csak sok embernek viszket a nemi szerve és ha már nem olyan szenvedélyes a kapcsolat, akkor inkább kilép belőle.

Lehetne ragozni, de sztem felesleges....

2009. ápr. 16. 19:07
 2/17 anonim ***** válasza:
82%

Szerelem nélkül is lehet tökéletes egy párkapcsolat. Csak, nincs, sze-re-lem. Vagy nem olyan mint volt. Ekkor jön egy valódi szerelem, új lány a munkahelyen, új tanuló az isiben ésatöbbi. Jön a szerelem. A régi barátnő hibái felnagyulnak ésatöbbi.

Dolgozni lehet a folyamatok ellen, ez van.

2009. ápr. 16. 19:07
 3/17 A kérdező kommentje:
Hm hát elnézést hogy belekötök:) de szerintem inkább a nőknek viszket... Vannak statisztikák és rengetegen mondják h a tartós kapcsolatból mindig a nők lépnek félre na de ez lényegtelen ezt furcsállom hogy szerintem szerelem nélkül is lehet jó 1 kapcsolat ha szeretik egymást a párok e mégis sokan vannak úgy vele hogy akkor már nincs értelme ezt nem értem miért...
2009. ápr. 16. 19:13
 4/17 A kérdező kommentje:
2. válaszoló remélem magadból indulsz ki de ha az ember szereti a párját talán nem szerelemből de mindent megkap tőle amire vágyik és tökéletesen megértik egymást akkor miért van ez? Ha fontos neki a másik fél nem fogja megtenni de sajnos mégis mindenki megteszi. Én egyenlőre nem tudnám magamról ezt elképzelni... remélem így is marad
2009. ápr. 16. 19:15
 5/17 Thurston ***** válasza:
81%
A szerelmet nem lehet örökké fenntartani. Ezt sokan nem bírják megérteni, és ha pár év elteltével már nem éreznek akkora szenvedélyt, akkor hajlamosak feladni a kapcsolatot... Pedig ezt a fajta szenvedélyt időnként fel lehet éleszteni, ha megvan a SZERETET. Ez az, ami igazán fontos.
2009. ápr. 16. 19:17
 6/17 anonim ***** válasza:
40%

Utáljára a húgom ellen indultam ki magamból 22 éve.

Hormonok, kíváncsiság, ésatöbbi, nem tudják elnyomni a vágyat. Csapj fel pszichósnak és tanulmányozhatod, addig csak ilyen direkt nem kifejtett válaszokat fogsz kapni úgy is.

És mi az h tökéletes párkapcsolat?

wow

2009. ápr. 16. 19:19
 7/17 anonim ***** válasza:

Hát.. elég húzós téma...

Én azt látom kedves kérdező, hogy te most nagyon szerelmes vagy és félsz attól hogy ez egyszer elmúlik...

Én a barátommal pontosan 1 éve és egy hónapja vagyunk együtt... állitólag a legtöbb szerelem max 2 évig tart.. de amúgy ezt sohasem tudhatod.. én hiszem azt hogy van két ember akik szerelmesek lehetnek egymásba 10-20, vagy akár több évig is.. persze a szerelem az elején a legszebb, idövel " beszürkül".. ezért kell idöröl idöre mindig feldobni valamivel a kapcsolatot, valami újat vinni bele, esetleg újból meghóditani szerelmünket :)

Szerelem nélkül is lehet jó egy párkapcsolat, hiszen a 2 fél egy idö után nagyon ragaszkodik a másikhoz, és nehezen válik el töle, és ha nem is szerelemből, de szeretetből biztosan szereti a másik félt.

Ezzel az egésszel csak az a baj, hogy jön 1 új szerelem és akkor nincs mit tenni, a fiú, vagy a csaj szakít, mert talált 1 újat, és ismét boldog lehet ...

16/L

2009. ápr. 16. 19:46
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a legtöbb kapcsolat ugye szerelemmel indul. Nevezhetjük kölcsönös vonzódásnak, lángolásnak... A probléma az sokszor, hogy sokan nem néznek, látnak túl ezen a vonzalmon, hogy mennyire megfelelőek egymás számára mint férfi és nő, mint emberek. Hogy mennyire illenek össze. Persze egy friss kapcsolatban nem várható el, hogy teljesen összeilljenek, sőt, később sem, de azért kell egy pár alapfeltételnek megfelelni, hogy működjön egy kapcsolat a jövőben. Persze egymás mellett fejlődik a személyiségünk, akarva-akaratlan csiszoljuk, formáljuk egymást.

Sokan amikor a szerelem, a lángolás csendesedni kezd, akkor jönnek rá, hogy nem illenek össze, nem tudnak együttműködni dolgokban, nem tudnak közös döntéseket normálisan meghozni, és akkor kiéleződnek a hibák, kezdődnek a nem éppen kellemes veszekedések.

Egy "egészséges" kapcsolatban viszont a szerelem nem simán elmúlik, hanem átalakul, mondhatjuk úgy, hogy rásimul a két ember kapcsolatára. Aztán hosszú évek alatt van olyan amikor halványodik, van amikor felerősödik, de többnyire csak simán megszelídül - jó esetben. Én nem is szerelmemnek inkább társamnak nevezném a páromat. Szerintem annál több nem lehet egy nő a férfinek, vagy férfi a nőnek. Ha igazi társa a másiknak. Aki fogja a kezedet ha boldog vagy, és akkor is, ha problémáid vannak, és cserébe Te is ezt teszed. Sokszor a mindennapok problémái megnehezítik a kapcsolatokat, de pont ez a lényeg, hogy ehhez is kell a társ, akivel végigsétálunk rajtuk.

Szóval nem szakítani kell, ha "elmúlik" a szerelem, a lángolás időszaka, hanem azt kell biztosítani, azon dolgozni (a lángolás éveiben is), hogy addigra igazi társsá érjünk egymás mellett, akik kölcsönösen tisztelik egymást, megbecsülik, és szeretik. És akik így éreznek, azoknak jó esélye van rá, hogy együtt maradjanak.

2009. ápr. 16. 19:55
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Nős vagyok mostmár 5 éve vagyunk együtt a feleségemmel. 2 év együtt járás 3 év házasság. És igen elmúlik a szerelem. Nem lesz lángolás, meg gyomorban szorítás meg izgalom.

De lesz helyette ami az egész elmét kitölti. A közös élet sajátossága. A közös munka, a bánat, az öröm, az élmények. Amit kollektív tudatban él meg az ember. Szeretek meló után hazajönni a feleségemhez és ő mosolyogva vár haza.

Nem rosszabb vagy jobb ez, mint a szerelem. Teljesen más. De meg kell érni rá..

2009. ápr. 16. 19:56
 10/17 anonim ***** válasza:
52%
Drágám, még milyen kis naiv vagy... Ha elmúlik a szerelem, akkor már semmi sem olyan. Sem a tolerancia szinted a másikkal szemben, sem az a szenvedélyesség, sem az az odaadás. Ilyenkor két eset lehetséges: vagy új kapcsolatot kezdel, vagy ha úgy érzed, hogy ő az igazi, akkor kitartasz mellette. De az utóbbi esetben, azaz ha tényleg ő az igazi, akkor a szerelemnek NAGYON-NAGYON sokáig magas fokon kell lángolnia.
2009. ápr. 17. 05:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!