Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
15 éves lány vagyok. Szüleim nem engedik, hogy barátom legyen, mert "még kicsi vagyok hozzá". A szüleim egyébként 14 éves koruk óta együtt vannak. Nekem miért nem engedik? Normális ez?
Ne beszélj velük.
Ne veszekedj, ne könyörögj, ne ágálj a helyzeted ellen! Egyszerűen ne beszélj velük. Köszönj, meg légy udvarias meg minden, de mint idegenekkel, úgy tárgyalj velük, a lehető legszükségesebb mennyiségben csak. Ha kérdezgetnek, hogy mi bajod, annyit mondj csak, hogy semmi, itthon vagyok, nem pasizok...
Ha felhozzák, hogy idegenként bánsz velük, mondd azt, hogy csak idegen lehet az, aki ennyire nem ismer és nem bízik benned! De ezt is nyugodtan és tárgyilagosan, ne veszekedve vagy sírva tedd!
És légy kitartó, mert eleinte majd azt hiszik, hogy csak duzzogsz! Meg kell törni a konokságukat!
Engem is sokáig "fogtak" a szüleim..és így utólag visszagondolva lehet, hogy jól tették.
Egy 16 éves srác, aki cigizik nem furcsa már a mai világban DE valóban nem a legjobb belépő. Most pedig olyat tanácsolok neked, amiért lehet lepontoznak..de szerintem hatásos.
Mondd el nekik, hogy valami nagyon fontos dologról szeretnél beszélni velük..mondd el, hogy te már nem vagy olyan kicsi mint ahogy gondolják, szükséged van arra, hogy ismerkedj...tini vagy és szeretnéd magad jól érezni..beszélgetni a fiúval, moziba menni..stb. És sajnos ilyenkor olyan dolgokat is fejükhöz kell vágni, ami nem feltétlenül tisztességes..pl. legalább nem drogozol vagy nem szöksz el. NE próbáljanak ilyen szinten korlátozni, mert a végén még nagyobb baj lesz..DE ugyanakkor te megérted az aggódalmukat, abban a világban ahol 14 éves lányokat erőszakolnak és gyilkolnak meg..de nem védhetnek téged örökké..stb. stb.
Szerintem nem jó dolog a közvetítő és nem is biztos hogy egyet fog érteni veled! Ezt csakis neked kell megbeszélned velük. Végülis nem tilthatják meg hogy kimenj az utcára, aztán csak rájönnek hogy nem tudják ezt se megtiltani.
Igaz az ember saját magával mindig engedékenyebb, de azt hozzá kell tenni hogy más idők jártak amikor a te szüleid 14 évesek voltak. Senki se cserélgette a párját olyan gyakran mint mostanság, és szerintem évek teltek el mire lefeküdtek, de tudják hogy más idők járnak és te már ki vagy téve ennek a veszélynek. Nem mondom hogy nekik van igazuk, de ha le akarod "győzni" őket, először ismerd meg az indokaikat amennyire lehet!!
köszönöm a válaszokat :)
egyébként nem értem, miért lettek lepontozva ezek a válaszok?
én mindegyiket hasznosnak ítéltem.
11:25
Egyetértek!
Más volt az ő idejükben 14-15 évesen járni és más a mai fiatalok körében.
A legegyszerűbb,ha leülsz velük és megbeszéled.
És ha akkora ügy az a cigi,hát leszoktatod,ha Te is FONTOS vagy neki!
A szüleidnek igaza van. Talán pont azért tiltanak, mert ők is úgy gondolják, hibát követtek el, hogy olyan korán kezdték és azon hibák elkövetésétől akarnak megóvni téged.
A mai gyerekek már elképzelhetetlennek tartják a járást szex nélkül... Ahhoz meg akárhonnan is nézzük, egy 13-16 éves gyerek még kicsi... Gondolom ezzel ők is tisztában vannak, pont ezért tiltják. Lehet lepontozni, köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!