Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Lehet-e úgy működtetni egy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lehet-e úgy működtetni egy kapcsolatot, hogy nincs szerelem?

Figyelt kérdés

A 20-as évei végén járó pasi vagyok. Hosszú kapcsolatomnak lett vége hónapokkal ezelőtt, amin úgy érzem, hogy túljutottam, bár tüske maradt bennem, már ami a párkapcsolatokat illeti. Nemrég megismertem egy lányt, aki vonzó személyiség, szimpatikus számomra, de nem vagyok szerelmes. Szerintetek megéri így belemenni egy kapcsolatba? Biztos vagyok benne, hogy a közös érdeklődési kör, a hasonló személyiség és némi vonzalom hatására nagyon jól meglennénk egymással, csak azt az átütő erejű érzést, a lángolást, a szerelmet nem érzem. Ami hiányzik is, hiszen mindig ilyen természetű voltam, mégis úgy érzem, jöhetne bárki, képtelen vagyok a szerelemre. Néha elgondolkozom azon, hogy talán már nem is leszek soha szerelmes és felesleges várni a nagy Ő-re. Feltételezem, hogy az előző kapcsolatomból származó csalódás miatt alakult ki bennem ez az érzés, noha úgy gondolom azon már túl vagyok.

Várjak a nagy Ő-re vagy ez a lány lesz az és kialakulhat még szerelem is, vagy egyszerűen boldogok lehetünk szerelem nélkül is?

Voltatok már ilyen helyzetben?

2009. ápr. 9. 21:14
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
84%
Szia! Pár perccel ezelőtt tettem fel egy hasonló kérdést,csak én már benne vagyok a kapcsolatban.Az elején adtam egy esélyt az egséznek, és még mindig tart. Minden szép és jó,csak kételyeim vannak, ez normális-e így. Valamilyen szinten,veled együtt várom a válaszokat! Amúgy egy próbát megér!
2009. ápr. 9. 21:18
 2/15 anonim ***** válasza:
81%
Egy darabig el lehet húzni,de idővel befuccsol,és végül is mi értelme,ha nem vagytok boldogok egymással?
2009. ápr. 9. 21:25
 3/15 A kérdező kommentje:
Szia! Köszönöm a válaszod, gyorsan elolvastam a Te kérdésedet is. Hm... Valóban nem könnyű. Eddig mindig úgy mentem bele egy kapcsolatba, hogy fülig szerelmes voltam és a "rózsaszín köd" - ahogy te is fogalmaztál - kitartott jó ideig. Ezt most valahogy nem érzem. Úgy látom, a ti esetetekben ez működik, kérdés, hogy ez meddig tartható állapot, illetve meddig elégít ki teljesen téged. Lehet, hogy egyszer jön az elsöprő szerelem, de az is lehet, hogy már soha nem fogjuk átélni ezt az érzést, mert valami átalakult bennünk.
2009. ápr. 9. 21:27
 4/15 A kérdező kommentje:
Ha az a kérdés, hogy szerelem nélkül is lehet-e boldogság, én úgy gondolom, hogy igen. Mert szerintem a boldogság nem egyenlő a szerelemmel. De érdemes-e egy kapcsolatba belemenni úgy, hogy nincs szerelem. Tartós lehet-e úgy egy boldogság? Illetve megéri-e várni a szerelemre? Lehet, hogy el sem jön és az arra való várakozás miatt elvesztegetünk egy kiegyensúlyozott, kellemes kapcsolatot, ami kicsit langyos, de működik.
2009. ápr. 9. 21:31
 5/15 anonim ***** válasza:
51%
Első vagyok. :) Az az igazság, sokan biztos majd azt tanácsolják, így nincs értelme az egésznek, azonban,ha külsőleg teljesen megfelel, jól érzed magad vele, el tudnád képzelni vele az életed,akkor miért ne?
2009. ápr. 9. 21:44
 6/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm. :)
2009. ápr. 9. 21:49
 7/15 anonim ***** válasza:
51%

Lehet. A mienk is működik. Sosem volt szerelem, az első hétben sem, a másodikban sem, és most, a 4. hónap vége felé sem. Én nem hiszek a szerelemben, tudom, h nem vagyok szerelmes, és a páromról is tudom, h nem szerelmes, mégis jól megvagyunk.

Az elején volt szikra, hogyne volt volna. (igen, én vagyok, aki a másik kérdésre is válaszolt), de ami volt, az már nincs meg. És egy ideig vártam, h majd jön az a mindent elsöprő érzés, de nem jött... És le is tettem róla.

Boldoggá tesz, és boldoggá teszem, ez éppen elég.

A kapcsolat működőképes.

Viszont ki tudja? Lehet, h a te esetedben eltelik 1-2 nap, pár hét, és olyan szerelmes leszel, h még.

Elszalasztani egy lehetőséget tényleg nem volna okos döntés. Ahogy fogalmazott vki más: kilépni bármikor lehet, belépni nem. Olyan, mint az ugrálókötél.

Sok sikert nektek! (23/L)

2009. ápr. 9. 23:02
 8/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm neked is a választ.

Az a helyzet, hogy a lány szerelmes. Csak én nem érzem a szikrát. Emiatt is frusztrál a helyzet, hogy akkor én miért nem tudok az lenni. És ahogy írtad a másik kérdésnél: valahol tudat alatt én is félek attól, hogy majd egyszer jön valaki, aki ki tudja váltani belőlem ezt a lángoló érzést és akkor mi lesz... Nem akarok csalódást okozni ennek a lánynak sem. Persze ez csak egy gondolat, egy feltételezés, amit jobb elkerülni a valóságban, de mégis ott motoszkál. Nem tudom, hogy egyáltalán a személlyel van-e probléma, hogy ez a lány nem tudja kiváltani ezt az érzést, vagy egyszerűen velem van gond, és én vagyok már képtelen erre, így viszont meg kell elégednem ezzel a fajta érzéssel is.

2009. ápr. 9. 23:11
 9/15 anonim ***** válasza:
69%
Hát, nem tudom, igazából mi a párommal erről nem beszéltünk sokat... Egyszer próbáltam ráterelni a szót, h ő mit is érez, mit is gondol... De nem jutottunk sokáig... Vhogy mindig abbamaradnak ezek a beszélgetések, és később nem találunk vissza ugyanoda... de remélem, h azért nem az van, h ő totál szerelmes... mert akkor én is nagyon rosszul érezném magam... :$
2009. ápr. 10. 00:01
 10/15 anonim ***** válasza:

Hány éves a csaj?

Ha ő nagyon szerelmes és már volt vmi köztetek akk neki ez nagyon rossz lehet....

2009. ápr. 10. 08:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!