Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányok, ti mennyi pénzt költötök a barátotokra? Mit szoktatok kifizetni?
Nálatok ki fizet többet?
Én már 10 hónapja vagyok együtt a barátommal,ő 30 éves én 19, nagyon szeretem és érzem, hogy ő is engem, szeretem meglepni apróságokkal.
Az utóbbi 2 hónapban 5ször mentünk el hétvégére wellness hotelba, amiből 3szor én fizettem a szállást. Multkor elmeséltem a barátnőimnek, akik teljesen kiakadtak, hogy miért vagyok ekkora madár.
Én teljesen tanácstalan vagyok, hogy mi a jó most, eddig úgy gondoltam, hogy az ő kocsijával megyünk, ő fizeti a benzint meg mindent, logikus, hogy a szállást én fizetem. Ugyanakkor ő már dolgozik, saját vállalkozása van, keres is nem keveset, én pedig a szüleimmel lakok, tanulok, nem dolgozok.
Nemsokára ismét megyünk egy hotelba, de nem tudom mitévő legyek, fizessek megint, vagy hagyjam rá...
Amikor először fizettem, nem akarta hagyni, de most már szó nélkül belemegy.
A barátom akkor érzi jól magát, ha ő hívhat meg engem, mert a fordított helyzetet nem tartja helyénvalónak. Csak akkor fizetek én (max. egy szendvicset vagy hasonló csekélyke harapnivalókat), ha nála nincs pénz. Nagyon szívesen fizetek, ha a helyzet úgy kívánja. Jó, ez így kimondva nagyon ortopédul hangzik, hogy "elviszem az embert wellnessbe" xD de gyakorlatilag szerintem arról van szó, hogy a srác fizeti a kiruccanás egyik felét, a lány pedig a másikat... amit meg is lehet tenni egyszer-kétszer. De rendszert csinálni belőle nem igazán érdemes. Nem szokott amúgy a barátod akadékoskodni, amikor te akarsz fizetni? Ha egy szóval sem említi, hogy majd ő állja, akkor szerintem eléggé rád tart. Ezt pedig ne hagyd, főleg a szüleid pénztárcáját soványítva... (nekem lesülne az arcomról a bőr ebben a helyzetben)
22/L
18:37
Miért kéne mindig a férfinak fizetni?2en vannak egy kapcsolatban fizessék fele fele arányban, egyenjogúság van.
Kedves 19:44!
Kérlek, másold már be nekem az előző válaszom azon részét, ahol azt írom, hogy mindig a férfinak kellene fizetnie, mert biztos bamba vagyok, de isten bizony, nem találom. Előre is köszi!
hát mi ugyan 16 évesek vagyunk ugyhogy csak apróságoról tudok nyilatkozni de nálunk ez úgy megy hogy ha beülünk valahova enni akkor vagy fele-fele vagy ha ő meghív engem akkor a következőt én állom.mozinál mondjuk ő veszi a jegyeket én a kaját szóval megoldjuk hogy fele-felére jöjjünk ki, de ha olyan vagy hogy egyikünknek nagyon nincs pénze akkor a másik fizet több dolgot (probáljuk úgy összehozni a dolgokat hogy a mi programjaink miatt ne a szüleink pénztárcáját kelljen lehúzni) és mivel folyton változik hogy kinek van épp pénze és kinek nincs ezért végeredményben mindig egyensúlyban vagyunk.
az meg ha van 400 forintom és tudom hogy fáradt és jön hozzám akkor szerintem egyértelmű hogy meglepem egy energiaitallal vagy csokival.ez visszafelé is így van.
de az hogy welness hétvégéket te fizess amikor a csávódnak vállalkozása van neked meg nincs munkád...hát ez ne haragudj de nincs rendben.
én is utálom ha nem én fizetek mert nem akarok lenyulós csaj lenni...de az én fiúmnak van önérzete és nem engedi hogy mindenhova meghivjam
való igaz, nem a pénzről van szó, ki tudom fizetni, eddig legalábbis sosem volt probléma, max nem magamra költöttem. A legelsőnél fura volt neki, és nem akarta engedni, de a következőnél már nem nagyon ellenkezett.
Most például kitalálta, hogy menjünk el 2 hét mulva, de megkért, hogy foglaljam le a szobát én.
Ilyenkor például nem is tudom mire gondoljak, hogy én is fizessem egyben?
a helyedben azt csinálnám hogy megmondom: oké, lefoglalom, de kifizetni nem tudom majd.
abból hogy mit reagál egyből levágós hogy milyen emberke igazából
én teljesen egyetértek azzal, hogy nem mindent a férfi fizet, de itt már nem ez az első alkalom, hogy én fizetek, és itt konkrétan nem 10ezerről van szó, hanem 60ról.
Nekem eddig jó érzés volt, hogy én fizethetek helyette, és nem hiszi azt, hogy le akarom húzni, de a barátnőim és ismerőseim (fiúk is) teljesen abszurdnak tartják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!