Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan kezeljem jobban a párom exével való kapcsolatát?
Figyelt kérdés
Elöljáróban le kell szögeznem, hogy nem vagyok féltékeny típus, sosem ellenőrizgettem, gyanúsítgattam a páromat hogy esetleg megcsal, csak egyetlen személy van akivel úgy érzem nem tudok megbírkózni, az az exe. Mielőtt összejöttünk volna ők 5 évig voltak együtt. A legnagyobb barátságban és egyetértésben váltak el egymástól, aminek eredményeképp a mai napig elég szoros kapcsolat van közöttük. A hosszú közös múltnak köszönhetően még most is elég sok ponton kapcsolódik össze az életük, ezekre részletesen nem térnék ki, a lényeg hogy szinte naponta beszélnek egymással személyesen vagy telefonon. Én 10 évvel fiatalabb vagyok a páromnál, még tanulok és otthon lakom. Ez a nő egyidős a párommal, a szakmájában már szép sikereket ért el, komoly egzisztenciával rendelkezik, de hol vagyok én még hozzá képest. Ráadásul úgy látom sokkal több közös pontjuk van a párommal mint nekem, sokszor úgy érzem nem is tudom miért nem vele van még mindig, miért velem. Mindenki a környezetükben(testvérek, család, barátok) őket már elválaszthatatlan párnak könyvelték el és most engem, mint új szetreplőt a képben, furcsán méregetnek. Megőrülök ettől a helyzettől, teljesen le van rombolva az önbizalmam, minden nap görcsben van a gyomrom hogy megint találkozni fognak, vagy ha éjjel 11-kor hívja fel a páromat hogy elcsevegjen vele egy fél órácskát. Úgy érzem mindig ott áll kettőnk között ez a nő és ez így is fog maradni, mintha még a szakításuk után nagyobb darabot kapna a barátom életéből, mint én, a jelenlegi barátnője. Kicsit olyan érzésem van, hogy a párom még mindig szereti őt valahol a szíve mélyén és ezt én egyszerűen nem tudom elviselni.
2009. ápr. 7. 00:45
1/9 anonim válasza:
Ez így egészen biztos, hogy nem normális, nem benned van a hiba. Próbáld ezt megbeszélni a pároddal, ha normálisan gondolkozik, meg kell, hogy értse, el kell, hogy gondolkozzon.
2009. ápr. 7. 00:57
2/9 A kérdező kommentje:
Attól is félek hogyha választás elé állítanám a páromat, nem biztos hogy engem választana. Az exével gyakorlatilag közös életet építettek fel az 5 év alatt, közös lakás, munka, barátok, hobbi, stb. Rengeteg komoly dolgon keresztül mentek együtt ezért azt hiszem soha nem fognak egymástól eltávolodni.
2009. ápr. 7. 00:57
3/9 A kérdező kommentje:
Próbáltam vele beszélni erről, de neki ez teljesen természetes helyzet, nem is értette mi a problémám. Persze biztosított arról hogy engem szeret, de ez az egész szerintem sem normális.
2009. ápr. 7. 01:01
4/9 anonim válasza:
hát szerintem ne erőltesd ezt a kapcsolatot mer én csak egy évig voltam most egy csajjal de őt se tudom levakarni...és azér 5 év....az rengeteg emlék...ha nagyon szereted vársz...de én nem várnék mer így csak idegsokkos leszel féltékenységi rohamokkal tarkítva...szerintem hagyd ott
2009. ápr. 7. 01:19
5/9 anonim válasza:
5év az 5év. nem kell feltétlenül szeretnie a csajt, egyszerűen csak nem tud elszakadni 5évtől, szerintem ez teljesen normális. azt gondolom hogy majd idővel enyhülnek a találkozások és beszélgetések. nylván megvolt az oka annak hogy szakítottak és veled van most.
2009. ápr. 7. 05:23
6/9 anonim válasza:
En szemely szerint ha szakitanek a baratommal 5ev utan,nem beszelnek tobbe vele,ha valamire pont van teve akkor ne csinaljunk belole vesszot!En egyaltalan nem tartom normalisnak hogy tartsak a kapcsolatot,meglatod hogy a vegen te leszel az aki pluszba van es nem az a holgyike!Es ha tul nehez elszakadni a parodtol akkor ne szakadj el,de mindig legyen valaki akire mindig szamithatsz,akihez menekulhetsz ha valami rossz tortenik:)
2009. ápr. 7. 07:14
7/9 anonim válasza:
próbáld meg ezt megbeszélni a pároddal, nyíltan, őszintén. magadnak hiába hazudsz hogy minden rendben van, újra és újra elő fog jönni a probléma.
a kötődés 5 év után természetes, egy szinten bizonyosan megmarad, de hogy 11kor hivogatja meg ilyenek az már szerintem kicsit túlzás.
beszélgessetek erről sokat. próbáld meg megértetni vele hogy neked ez mennyire rossz. ne azt erőltesd hogy szakítson meg vele minden kapcsolatot, csak mérsékelje.
volt barátnővel nem kell minden nap beszélni.
fel a fejjel :)
2009. ápr. 7. 07:33
8/9 anonim válasza:
Szerintem sem normális ha az a nő még mindig hívogatja (este 11-kor???!!!). Nekem nem lenne pofám hívogatni az exeimet, akármennyi ideig is tartott a dolog. ezek szerint téged sem tisztel, ami már pofátlanság!
A helyedben én elbeszélgetnék a barátommal... Ne félj attól, ha nem téged választ. Azt hiszem, az talán még jobb is neked. Okos lánynak tűnsz, van még elég helyes pasi is a világon!
2009. ápr. 7. 11:16
9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszát! Tudom hogy beszélnem kell erről a párommal mert nagyon zavar a dolog és nem akarom hogy teljesen felemésszen. Igazából nem is az zavar hogy tartják a kapcsolatot, ez valaol természetes is ha barátok maradtak, inkább az zavar hogy az ex még mindig el akarja foglalni azt a helyet a párom életében amit régen, és amit most már nekem kéne. Igaza van teljes mértékben annak aki azt írta hogy nem tisztel engem és a kapcsolatunkat, úgy tesz mintha én nem is léteznék. Ha a páromon múlna akkor sokkal ritkábbak volnának a találkozások, beszélgetések, szinte mindig a nő hívja ilyen-olyan okkal (vagy ürüggyel). A páromat csak annyiban hibáztatom hogy nem is fordul meg a fejében hogy ez nekem hogy esik.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!