Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van barátom 2 éve, de beleszerettem másba, mit csináljak?
Megismertem egy srácot kb. 2 hónapja, eleinte csak fb chat aztán elkezdtünk találkozni is, úgy, hogy a barátom tudott róla. Eleinte barátságnak indult aztán több lett, ölelésen és puszilgatáson kívül nem történt semmi, a barátom csak annyit tud, hogy nagyon jó barátom. Pár napja a srác megkért, hogy döntsem el, h mit szeretnék, mert ő belém szeretett és ezt így nem bírja. Gondolkodtam, de szeretem a barátomat, habár kicsit más mint régen sok a vita kicsit ellaposodott, ezzel a másik sráccal meg mintha újra egy kis szerelmes kislány lennék, meg azt a 2 évet nem bírom feldobni...Tegnap nagy nehezen megmondtam a srácnak, h én nem bírok szakítani a barátommal, mind a ketten sírtunk, a végén megakartam ölelni, de alig engedte nagyon rosszul nézett ki...nem is gondoltam volt, hogy ő így belém szeretett..az a baj, hogy én is nagyon kivagyok ez miatt, mert szeretem...a barátom meg mit sem sejt az egészről...
(mind a 2 fiú 18)
17/L
Azt hiszem itt vmi értelmezési hiba van a rendszeretekben! [A hiba az Ön készülékében van!!!] :)
Szóval a : "nem tudom feldobni a 2 éves kapcsimat" - feldobni azt(is) jelenti, hogy belevinni vmi érdekességet, izgalmat. - másik átvitt értelemben: elárul, beköp. - Ezt amire ti irjátok, az FELADNI!!!
OK. ennyit az okításról.
Írjak vmi hasznosat is: Azt kell választani akivel jobban el tudod képzelni a jövőd, akivel jobban jársz majd később és talán tartós is lesz! De ha a jelenlegivel is jó, akkor a "járt utat járatlanért el ne hagyd!" módszert kell alkalmazni!
pont azért tanácsolja mindenki, hogy menjen a másodikhoz, mert ha már most ezt érzi, hogy más kell neki, akkor így ebből esélyes az is, hogy megcsalás lesz, inkább meg kell előzni!
Mellesleg ha most 17 éves, 2 éve jöttek össze, akkor 15 volt, és már most felmerülnek kételyek, akkor miért kéne egész életét ezzel a fiúval leélnie? Nem 30 évesekről van szó, ő még hivatalosan csak nem is felnőtt, nem kell még életre szóló szerelmet játszani!
Ha meg van benne a vágy, hogy más is kell neki, akkor inkább most, mint majd pár év múlva, vagy amikor már tegyük fel házas lenne.
Lehet attól még, hogy a másik srác se az igazi, akkor meg lesz más, dehát semmiről sincs elkésve.
És szerintem az érzelmi megcsalás se sokkal szebb dolog, mint a testi. A mostani fiút is figyelembe kell venni!
A kérdezőnek pedig azt tanácsolom, hogy nézz őszintén a szívedbe, és ha pl előfordulnak ilyen dolgok, hogy a bartodhoz bújsz hozzá és közben azt képzeled bárcsak a másik srác ölelne, vagy bármilyen ilyen hasonló helyzetben erre gondolsz, hogy bárcsak ő lenne itt, akkor sokkal jobban jársz te is és a barátod is hosszútávon a szakítással! Komolyan! Több barátnőm is votl ilysen helyzetben, nem szakítottak, aztán max 1-2 éven belül mégis. És a barátjaik nagyon ki voltak akadva, mert még több ideig azt hitték, hogy ez a lány az igazi, aztán mégse. Sokkal rosszabb később közölni ezt!
Ezt az egészet csak te döntheted el egyedül! Az rendben van, hogy kikéred mások véleményét, de te magad döntheted el csak. Szerintem legyél őszinte a barátoddal, mondd el neki, hogy mi a helyzet! Ha tényleg annyira szeret, akkor meg fogja érteni, hogy még fiatal vagy, nem kötheted le magad egy pasi mellett. A másik fiúnak meg azt kellene megértenie, hogy párkapcsolatban élsz, nem várhatja el tőled, hogy vége legyen miatta.
Egyik barátnőm volt ilyen helyzetben, de ő meg is csalta a barátját. Már azon volt, hogy szakít vele, de az utolsó pillanatban meggondolta magát. Ez 1 éve történt, és még erősebb köztük a szerelem. (csak a fiú nem tud a lány kis kalandjáról..)
Na, akkor én meg most egy picit más választ fogok adni, mint az előttem írók jó része. Szerintem jól gondold meg, hogy mit teszel, mert nem biztos, hogy érdemes félredobni a jelenlegi kapcsolatodat. Valamiért a lányok jó része képtelen felfogni, hogy egy kapcsolatnak csak az elején van az a bizonyos "ég és görcsben van a gyomrom" szerelem. Utána ez szépen el fog múlni és marad az, hogy nagyon szereted és jó vele lenni. Közben lesz egy csomó közös barát, kialakul egy kölcsönös bizalom. Programok: El lehet menni közösen nyaralni hosszabb időre... Aztán persze, ott lesz az is, hogy nagyon kényelmes, mert ismered a másik egész életét, szokásait, lényét... és így tovább...
Egy kapcsolatnak a különböző szakaszaiban különböző dolgoknak kell örülni. Gondold végig, hogy az elmúlt 2 év hogy nézett ki: Illik rá a leírásom?
Ezt most kezdhetnéd az elejéről. Én tudom, hogy nagyon jó érzés megismerni egy új embert és végigcsinálni újra az első 2-3 hónapot, de el kell döntened: Tényleg megéri?
És itt nem arról van szó, amit a többiek írnak, hogy "ha igazán szeretnéd, nem tetted volna meg". Ez szerintem hülyeség. Nekem most lett vége a 3 éves kapcsolatomnak és volt időm végiggondolni ezt az egészet. Nekem is voltak ezalatt a 3 év alatt olyan pillanataim, mint neked most, de én örülök, hogy nem mentem tovább annál, ahol egyelőre te tartasz. Még így utólag, hogy az én kapcsolatomnak nem lett szép vége (nem harmadik személy az ok), is azt mondom, hogy nagy hiba lett volna. Szóval én most azt fogom neked mondani, hogy erről ne szólj a barátodnak, azt a másik srácot pedig felejtsd el. Nem érdemes érte eldobni a régit. :)
22/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!