Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy reagálnátok rá ha a barátnötök ritkán titokban cigizne?
Miért védi mindenki a lányt?
Ha a srác lett volna alkoholista és a lány talált volna nála pár sört meg egy üres üveg kalinkát a blokkal, akkor mit mondanátok?
Károsabb bemenni a városba, mint piálni?
Elhagynátok az olyan lányt, aki nem engedi, hogy piáljatok?
Annyi eszetek van komolyan...hány évesek vagytok? 14? 15?
A cigizés k*rva káros és rossz szokás, a gyereknek is szar lesz később, ha szeretnének egyáltalán gyereket, de szerintem 29 évesen talán már terveznek valakim. De ja, ti dobnátok a srácot.
Eszem megáll!
"Tyukver válasza"
Köszönöm a választ. Igen, én sem jönnék össze, amikor ismerkedtünk egymással mesélte, hogy épp leszokóban van, már megvan az idöpont a szemináriumra és onnantól befejezte. Ez müködött is ettöl a 2 kivételtöl, csak ez aggasztó. Persze tudom, hogy nagyon nehéz lehet, és gondolom hatványozott ha az ember pesszimista hangulatba kerül. Az is igaz, amit írtál, hogy megbeszélni, hogy leteszi, vagy... De ez egyben tiltás is. Tehát tiltani sem jó, de ugyanakkor az igazság az, hogy válóok. Akkor is ha szeretem. Igy valoszinü az lesz, hogy elmondom neki finoman, hogy megtiltani nem tudom, nem haragszom rá, de rosszul esik és nekem ez nem fér bele ha elöfordul.
"Miért védi mindenki a lányt?"
Koszi a valaszt neked is. Igen, nem szórakozni járunk egymással, mint ahogy gondolom sokan gondolják, de valószínü a kommentelök kora, hozzáállása a probléma. Én feleséget keresek, meg családot szeretnék, így a jövöképben a gyerekek mellé nem fér bele cigi. En sem vagyok egy szent, a piálással például fordítva volt, egyszer nagyon berúgtam, és mondta, hogy ez számára kiábrándító, és neki ez nem hiányzik, megszünik felém a tisztelet. Ezt meg is értem és igaza van.
És bár egy-egy sört, alkoholt alapaból nem vetek el, ha elötte alkoholista az illetö, onnantol kezdve szerintem megint gond.
Gyerekek 40 éve MINDENKI dohányzott férfi nő egyaránt, a munkás szívta a cigit, meg a divatos nők a belvárosi kávéházakban... és mégis itt vagyunk sőt tele vagyunk vénlányokkal nyugdíjasokkal szóval nem haltak bele még olyan sokan... sokan képesek voltak letenni a cigit pl mikor terhesek lettek, egy nőben van ennyi anyai ösztön általában.
Különben meg aki akarja úgyis megtalálja az önpusztításra a lehetőséget, aki meg nem akar, azt úgyis elpusztítják mások, a környezetszennyezésbe, génmanipulált gyümölcsökbe, a globalizmus miatti válságokba és kisemmizésbe, az olajnagyhatalmak háborúiba és játszmáiba (miért kell a 21. században még mindig a szmogot szívni ha az meber bebicklizik a városba?) is bele lehet halni majd simán.
sztem az ő dolga h cigizik és amíg heti 1-2 szálnál nem több az jól van úgy.
Majd úgyis rájössz ha sokat szív akkor meg segítség helyett úgyis eltaszítod magadtól ez látszik a mentalitásodon...
Igen, az a sok idős EGÉSZSÉGES ember... tele van az ország velük. Az a sok dohányos aki még 80 évesen is teljesen fiatalnak tűnik és aktívan sportolnak és semmi bajuk sincs :D
Amúgy a dohányzástól hamarabb is ráncosodik a bőr.
A dohányzás egy dolog, amiért betegek lesznek az emberek. Nagyobbrészt az agyi leépülés a gond (elmentem a Zesztékába, h egy jót pofázzak a hozzám hasonló vénasszonyokkal, igazából semmi bajom nincs, de jól esik betolakodni a fiatalok elé) azt meg elvileg nem a cigi okozza. Nem mondom hogy nem káros de hülyeség lenézni egy dohányost csak azért mert dohányos. A legtöbb dohányos ismerősöm értelmes ember és semmi baja sem volt pl a mostani törvénnyel, ellentétben más emberekkel akik a legkisebb hülye törvényjavaslatra is bepofáznak.
Valahol nekik is kell cigizni, és nem értem, mit kell okoskodni, ha vki érzi az utcán a füstöt? Bezzeg a büdös nemmosakodó rothadó káposztát cipelő vénasszonyoknak sose szól be senki!
Szóval jót tényleg nem tesz, de heti 1-2 szál esetleg 1 doboz még bőven belefér, tényleg az szóljon be, aki nem eszik kínai vagy mittoménmilyen sz*ros külföldi tesco kaját, nem utazik semmivel csak biciklivel, nem vesz kínai holmikat, nem iszik cukros lötyiket, stbstb...
Mellesleg a "büdösbagósokat" én se bírom annyira, mármint ha rámlehelnek. Érdekes módon a haverjaimon sose lehet érezni, talán mer nem beton Szofit, vagy vmi tekert sz*rt, hanem normális (drágább) cigit szívnak (és nem napi 2 dobozt)... :S
"Gyerekek 40 éve MINDENKI..."
Érdekes én ismerek olyan embereket, akik nem dohányoztak 40 éve sem. Lehet h nem ismersz mindenkit? De a félig viccet félretéve, valóban többen dohányoztak 40 éve, de ez miért lenne indok bármire? Ami régen hülyeség volt, tartsuk meg? Csak mert mindenki csinálta? Ha mindenki így gondolkodna, mint Te, akkor az idö elörehaladtával - az általad is említett ma is jelen lévö káros körülmények ellenére - nem növekedett volna jelentösen az átlagéletkor. Ez akármennyire megkérdöjelezhetö is és nagyon nem tökéletes folyamat, de a civilizálódás pozitív eredményének tartom (a sok negatív mellett). A szmog is ilyen dolog, igen. Ez is fejlödik, nézz el pár nyugateurópai városba, pl München, 1,2 Milliós létére mennyire élhetö: sok fa, környezetszennyezöbb jármüvek kitiltva a belvárosból, mint ahogy a dohányosok kitiltva nálunk is már az éttermekböl.
"nem haltak bele még olyan sokan" - számomra ez is furcsa hozzáállás. Valószínünek tartom, még személyesen nem érintett ilyen eset, és addig a "nem olyan sok" Neked nem olyan sok. És a belehalást is lehet finomítgatni, hogy egy 70 éves ember, aki tüdörákban meghal, arra mit mondassz? Élt már eleget? Én nem. A dohányzás olyan szokás, ami egyértelmüen jelentös egészségkárosodást okoz és igenis sok ember kevesebbet él miatta, ezt a témát kár taglalnod. Egyébként kiváncsi vagyok például, hogy hány évesen nevezed magad vénasszonynak. Mert ha például 60 évesen, akkor egy 90 évet élö ember 2/3-a. Ha 90 évig élsz, akkor az életed 1/3-adában vénasszonynak nevezed magad, ez kb olyan mintha én 30-ig gyereknek. Ez a rossz szokások miatti beidegzödéseknek köszönhetö, h 60 év fölött mindenki öreg, mert sokan meghalnak, az idösek meg nicsennek tisztelve társadalmilag, mert kevésbé hasznosak. A dohányzó gondolkodása meg, hogy 60 évig cigivel is csak kihúzza, az elég. Ha meg nem, nem az ö baja, mert akkor már úgyis halott. Itt is érdemes nyugatabbra tekinteni, hogy mekkora különbség van az idösek aktivitásában és ezáltal az idöskortól való elvárásokban...
"A dohányzás egy dolog, amiért betegek lesznek az emberek..."
Én nem lenézem a dohányost, hanem nem értek egyet vele. Aki dohányzik, annak megéri a dohányzás következményeit elviselni a dohányzás nyújtotta élmény miatt. Ez értékrend kérdése. Az ilyen gondolkodásmód az én felfogásom szerint egyrészt felad másrészt kockáztat alacsonyabb szinten lévö élvezetért magasabbakat. És engem nem zavar a más módon gondolkodó ember, de engem ö se zavarjon. Ezért zavar, ha rámfüstöl. És ha számára én vagyok zavaró, h nem tud dohányozni, azt kicsit eröltetettnek érzem.
hát elég nehéz leszokni a cigiről.:/ Főleg hogy gondolom stresszes volt és ő úgy látta ha rágyújt jobb lesz.Az ilyen helyzeteket kell elkerülni vagy ha valamin összevesztek vagy akármi baj van akkor azt inkább egyből beszéljétek meg hogy lenyugodjon és ne az legyen hogy vesz egy doboz cigit.
Fél év alatt még nem lehet teljesen leszokni a cigiről főleg hogy 12 évig cigizett.Mert aki cigizik az megszokja hogyha ideges akkor mindenféleképpen kell cigi.próbáljátok kerülni a konfliktusokat.És ezt amit leírtál mondd el neki hogy neked ez rosszul esett és ezt nehezen viselted és hogy úgy érzed ez a te hibád stb.. és legközelebb ha ilyen helyzet lenne akkor átgondolná hogy vegyen-e cigit mert akkor eszébe fog jutni amit mondtál és azt meg gondolom ő se akarja hogy lelkiismeretfordulásod legyen. De szerintem már biztos nem fog cigizni csak mivel gondolom szeret téged és ideges volt és emiatt kellett valamit keresni amitől lenyugszik és ezt látta jónak.
L19
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!