Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » A csajok a diplomás pasikat...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A csajok a diplomás pasikat szeretik. Szerintetek ez igaz?

Figyelt kérdés
Ezt olvastam valahol, meg hallottam is már róla több embertől, és szerintem lehet benne vmi, mert én is szívesebben állnék le egy diplomással, mint 1 szakmunkással.. Meg szerintem az olyan menő, ha vkinek orvosi, pszichológusi, mérnöki, építészi, stb. jó diplomája van..
2011. jún. 13. 14:35
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

ma 17:17

Na de az erősáramú vagy a gyengeáramú?

2011. jún. 13. 17:24
 22/27 anonim ***** válasza:

16:51

"Nem tudom megmondani, milyenek a különböző mérnökök, fizikusok rálátása a világra. (...)

a diploma is, igen, de nem csak a papír, hanem ez a látásmód."

Most akkor nem tudod, milyen a diplomások látásmódja, vagy fontos neked a diplomás látásmód?

2011. jún. 13. 17:26
 23/27 anonim ***** válasza:
az erősáramú...egyértelműen:D:D ilyen műveletlen kérdést:D
2011. jún. 13. 17:31
 24/27 anonim ***** válasza:

Sajnos ma már a diplomának semmit tekintélye nincs, mert bármilyen hülye bejut egy egyetemre. Persze a nagy részük ki is pereg, de csak úgy szaporodnak a etika, szabad bölcsészet, filozófia diplomával rendelkező emberek. Évek óta próbálok rájönni, hogy ezeknek mi hasznát veszik. De persze a melóst le kell nézni, mert az biztos hülye, műveletlen és alkoholista.

A csajok nem a diplomára buknak, hanem a pénzre és az ezzel együtt járó kiváltságokra. Lehetsz te egy nyolc osztályt végzett "vállalkozó", aki ügyeskedéssel sok pénzt keres, hamarabb fogsz csajt találni, mintha egy diplomás tanár lennél.

2011. jún. 13. 19:35
 25/27 anonim ***** válasza:

17:26

Egyénre, "kasztra" lebontva nem tudok és nem is akarok definíciót adni erre a fogalomra.

De hogy értsd, kollektívan: mikor valaki több véleményt megismer, toleránsabb lesz, szélesebb a látóköre, felsőoktatásban különböző feladatok elé kerül az ember, amik a problémamegoldó képességét is fejlesztik. Ha dolgozni kezd mellette, a felelősségtudata, szervezőkészsége nő. Szociális kapcsolatokat építhet ki és ezen a téren is szerezhet kapcsolatokat. Ezeken felül ezeregy tényező játszhat le azalatt a pár év alatt, személyiségtől függően.

Nem azt mondom, hogy ezek nincsenek meg mondjuk a középiskolákban, OKJ-s képzésekben, de tapasztalatból tudom, a felsőoktatásban teljesen más.

Mindazonáltal a fentebbi példák csak az ideális esetet mutatják. Pontosan jól tudom, hogy van sok bunkó, behatárolt, beképzelt diplomás, ugyanúgy, mint művelt, intelligens szakmunkás.

2011. jún. 13. 19:51
 26/27 anonim ***** válasza:

19:35

"csak úgy szaporodnak a etika, szabad bölcsészet, filozófia diplomával rendelkező emberek."

Az alapképzésre felvett 40 ezer diákból 4 ezer bölcsész, és ebben minden benne van, a magyartanártól az angol szakoson át a klasszika-filológusig, sőt, bizonyos egyetemeken a pszichológusig. Kissé furcsállom, hogy bármikor, amikor szóba kerül a felsőoktatás, mindenki mániákusan bölcsészezni kezd, mintha a diákok nagy része bölcsész lenne.

Amúgy amit mondasz, az természetesen igaz. A pénz a fontos, a diplomásokra a pénzük miatt buknak, és a diplomák presztízse is attól függ, hogy mennyit lehet keresni velük. Pl. az építész diplomával rengeteget, ennek megfelelően mindenki él-hal az építészekért. A jogival mostanában nem lehet túl sokra menni, "érdekes módon" ennek megfelelően mostanában nem is az ügyvédek a nagy kedvencek, hanem a mérnökök.

Ugyanakkor furcsállom, hogy senki sem isteníti a közgazdászokat, pedig azok is jól keresnek, bár lehet, hogy az a pálya is telítődött az utóbbi években.

2011. jún. 13. 21:30
 27/27 anonim ***** válasza:

19:51

Tehát ha jól értem, akkor a "diplomás látásmód" konkrétan annyit takar, hogy az illető "jó problémamegoldó", meg fejleszti a szervezőkészségét, meg mittudomén. Szóval jó munkaerő :))))

2011. jún. 13. 21:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!