Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Élt már valaki borderline személyiségzavarossal? Hogy bírta?
"NEM LEHET ŐKET MEGMENTENI ÉS ELPUSZTÍTANAK MINDENT MAGUK KÖRÜL." Mintha pestisről beszélnénk, pedig nem. Ilyen gondolkodással kellene egy nap csere valakivel, aki ebben a betegségben szenved s akkor kiderülne, hogy lenne-e akár fele annyi önkontroll, amivel féken tudja tartani magát az illető.
21 éves nő vagyok, borderes és büszkén mondhatom, hogy kilábalóban a betegségből. 15 évesen diagnosztizáltak, komoly tünetekkel, mára már sem párkapcsolatban, sem egyéb emberi kapcsolatban nem vagyok ártalmas, hamarabb értelmezem a kitöréseim okát, minthogy teret engednék nekik. Boldogan élek Párommal, aki segít a terápiám hatékonyságában -gyógyszerek nélkül!- és haladunk előre. Aláírom, mellénk alapvetően egy stabil, erős személyiség kell, aki képes megadni a biztonság érzetét, de attól, hogy nem bír el egy átlag ember velünk, nem jelenti, hogy szörnyetegek lennénk.
Persze mindkét ember kell hozzá, hogy párkapcsolaton belül javulhasson az állapot, de az ilyen negatív "bélyegek", mint a fentebb leírt hozzászólás cseppet sem segít azoknak, akik még csak a betegségtudat és az önelfogadás lépcsője előtt állnak. Konkrétabban, az első gondolat, amit előhoznak ez ilyen jellegű megnyilvánulások: "Mégis hogy közöljem Életem Szerelmével, hogy egy beteges lelki terrorista vagyok a társadalom szemében?!"...
Zárógondolatként jegyezném meg: Mindig van remény és lehetőség a javulásra; amihez alapvetően tiszta kommunikáció, a társ részéről rengeteg türelem a beteg részéről pedig elszánt gyógyulni akarás kell. (Ajánlom egyébként Marsha Linehan DBT-ről szóló írásait. Sokat tanulhat belőle mindkét fél.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!