Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fizetésnél miért nem erőszakosabb egy kicsit? Miért csinálja ezt? Vélemény?
a pasimmal lassan 1hónapja járunk.
18éves vagyok ő19. tény.
az első randinkon mekibe mentünk én fizettem mivel nálam volt egybe nagy pénz, fel akartam váltani, mondta hogy majd odaadja az 1500,-ot amit kifizettem helyette. Mondtam, hogy hagyja csak, nemkell.
Erre mondja, hogy oké, de akkor legközelebb ő hív meg engem valamire.
elmentünk fagyizni, akkor ő fizetett nekem az volt úgy 300,- a részemre.
Mondtam neki hogy nem szeretem ha meghívnak, mert ez olyan mintha csóró lennék... multkor voltunk pizzázni, mondom odaadom a pénzt, mert ő fizetett egybe. mondja hogy OKÉ. Nem is tiltakozott. Kicsit fura volt.
Ma voltunk fagyizni és sütizni. Egybe fizetett ő.
Az én részemre volt ugy 700.-
Mondom kifizetem, erre ő. oké, tudom nem szeretsz tartozni, de ráér holnap. Erre mondja hogy mégis adjak neki egy kis pénzt ma mert kell neki hévre, és holnap adok neki még 200.- és ugy kijön a 700.-
Oké én mondtam hogy fizetek, mert nem szeretek tartozni, de néha lehetne erőszakosabb, hogy "nem! ezt akkoris én állom"... értitek?
"Mondtam neki hogy nem szeretem ha meghívnak, mert ez olyan mintha csóró lennék... multkor voltunk pizzázni, mondom odaadom a pénzt, mert ő fizetett egybe. mondja hogy OKÉ. Nem is tiltakozott. Kicsit fura volt. "
Az volt a fura hogy miután azt mondtad hogy nem szereted ha meghívnak nem hívott meg?
Dobd azonnal.Gondolj bele mi lesz ezután ha már most ez van.
pl azt mondod neki szereted a csokit és azt vesz neked nem pedig salátát, miközben arra gondoltál hogy azt szereted.
Vagy megemlíted hogy szeretsz színházba járni, meghív oda pedig te moziba szeretnél menni.
Vagy azt mondod nem szeretsz sétálni a jó időben és nem hív le amikor süt a nap, pedig te szeretnél sétálni.
Szörnyű alak!
Szépen tisztázni kell, vagy meghívja valamelyikőtök a másikat, akkor egyértelmű... a meghívó fizet. Vagy leszögezni, minden alkalommal mindenki a sajátját fizeti.
Nem jellemző a mai fiatalok helyzetére, hogy tömve a pénztárcájuk.Egy-egy találkozás lehet anélkül is, hogy minden alkalommal leeszitek a menüt az étlapról. Egy kávé, egy cóla és telik az idő együtt.
Mindenki ellened van, de én igazat adok neked és megértem. Az oké, hogy azt mondtad hogy nem szereted ha meghívnak, de ha már a barátod akkor illene 1x-2x erőszakosabbnak lennie ebben a dologban, és meghívnia valamire. Szerintem - és persze nem biztos hogy így van - sajnálja kicsit tőled, meg végülis gondolom mindenkitől... De persze nem biztos, de ezt gondolom az írásodból.. Hiszen a legtöbben azért mégis meghívják a másikat, ha az egy kicsit kéreti is magát. Meg lehet különböztetni ezt a "kéretést" az igazi nem-től, hogy most tényleg nnne híívjj meggggg :D Szóval nem értem :S
Vagy az van amit a többi válaszoló írt, hogy mivel ezt mondtad, ő el is fogadta, lehet attól fél hogy az erőszakoskodásával elrontana valamit. De mondom én egyetértek veled, nekem is furcsán jönne le.
Pffff...nem akarlak megbántani, de nagyon gáz, hogy ezen pörögsz.
Most komolyan pontosan tudod, hogy melyikőtök mennyiért hívta meg a másikat?
Ilyen 300 forintokat is számon tartasz???
Ezt még a barátaimmal sem csinálom, nem hogy a párommal!
Egyszer ő hív meg, egyszer te, de nem számolgatni, hogy "én 1500 Ft-ért hívtam meg, ő csak 300 Ft-ért engem", te jó ég...szegény srác.
Így alakult basszus, majd legközelebb meghív másra is.
Amúgy kijelented neki, hogy utálod, ha meghívnak, de ezek után elvárod, hogy meghívjon, sőt, még ő erőltesse?
Te nem vagy százas.
L/24
Téged nem gondol senki csórónak! De talán te gondolhatnál arra,hogy esetleg a párodnak nincs annyi elszórni való pénze,mint neked.
Állapodjatok meg abban,hogy mindenki azt rendel magának,amit akar,és fizeti a saját fogyasztását. Így nem lesz emitt vita köztetek.
5 éve vagyok a párommal, együtt élünk, de nem vagyunk közös kasszán még. Őt még a szülei pénzelik, én a saját árvámból, szoctámomból próbálok megélni.
Soha nem tartottuk számon, kinek ki tartozik, és mennyivel. Ha mekibe vagy kfc-be vagy bárhova megyünk, az fizet, akinél épp van pénz, vagy váltani akar. Ha nincs elég, a másik kisegíti. Ha nagy összegről van szó (10+ ezer) és a másik fizeti, akkor persze megadjuk a tartozást, hisz nem gazdag egyikünk se. De amíg 1-2 ezerről van szó, ami kaja, vagy ilyesmi, azon nem szoktunk megakadni. Nem szoktam megadni neki, ha ő fizet, de ő se, ha én fizetek.
Szerintem ilyen egy felnőtt, érett kapcsolat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!