Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Önbizalom hiány és csalódások,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Önbizalom hiány és csalódások, mi a teendő?

Figyelt kérdés
Egyszer 1ik exem megcsalt és ezt mástól kellett megtudnom, ő tagadta, 1ik nap szeretett másik nap meg már nem... (1,5 éves kapcsolat volt) Mostani barátommal már 4 hónapja vagyunk együtt. Azt mondta szép vagyok, nagyon szeret és hogy sosem csalna meg, Én megbízok benne, de mélyen bennem van még az előző kapcsolatom "szálkája", hogy ott is váratlanul ért a csalódás... Nem akarok bizalmatlankodni, mert félek, hogy emiatt érne véget a mostani kapcsolatom, amit nem akarok. Mit tanácsoltok, mit tegyek? Leszólásokat nem kérek! Előre is köszi, 20/L
2009. febr. 22. 15:09
 1/5 anonim ***** válasza:
86%

Teljesen természetes az "aggódásod", de próbáld meg valahogy legyőzni. 4 hónap az még nem olyan sok, lehet ennek is az lesz a vége. Ne bízz meg még 100%-osan a barátodban mert akkor tuti csalódni fogsz. Ne add neki oda magad teljesen lelkileg. Ha megkérdezi mi a baj mond el neki a történteket, biztos hogy megfogja érteni.

Ha már olyanokat tett a mostani barátod ami azt mutatja hogy tényleg szeret és megbízhatsz benne akkor nem kell félni :)

2009. febr. 22. 15:14
 2/5 anonim ***** válasza:
63%
Szia! Hasonló cipőben járok, egy régi megcsalás miatt nem bírok megbízni annyira a mostani barátomban, amennyire szeretnék :( De próbálok úgy hozzáállni a dolgokhoz, hogy amíg nem történik semmi baj, és ugyanúgy vonzódik hozzám, mint kapcsolatunk elején, amikor még nagyon dúlt a lámúr, addig nincs baj. Persze ezzel nincs elintézve a dolog, de addig te se kínozd magad, amíg tényleges okot nem ad rá, felesleges az önmarcangolás.
2009. febr. 22. 15:16
 3/5 anonim ***** válasza:
63%

Én is hasonló gonddal küszködök, mint te. Igaz, nekem nem másfél éves volt az előző kapcsolatom, hanem csak 1 év (az is teljes huzavona, hol együtt voltunk, hol külön), és azóta már volt egy másik, rövidebb kapcsolatom is, de mégis, még 2 évvel később is csak erre tudok visszagondolni, hogy akkor vele mit éltem át. (Nem, nem nosztalgiából, hanem mert én is elveszítettem a bizalmamat.)

Most vagyunk együtt a párommal 3 hónapja, és még mindig nem merem teljesen elengedni magam, nincs meg bennem az a naivság, ami addig megvolt. Kiölte belőlem az a régi fiú, és nem született meg újra. Az egyik felem bízik a páromban, a másik felem meg nem, mert fél a csalódástól. Nem akarok csalódni, soha többé, eleget csalódtam már.

De nekem tudod, mi segít(ett)?

Az, hogy megbeszéltem vele ezeket a dilemmákat. Elmondtam neki, hogy egy előző kapcsolatom miatt vagyok teli gátakkal és félelmekkel, és kértem, hogy legyen velem türelmesebb. Most tudatosan "megerőszakolva" magamat biztatom magam, hogy igenis bízzak benne, igenis merjek boldog lenni, igenis merjek teljesen, 100 %-kal benne lenni ebben a kapcsolatban.

Az nem baj, ha az alapbizalmatlanság megvan benned (legalábbis szerintem), már úgy értem, hogy igenis legyél féltékeny, ha egy másik lány a közelében van, és ne legyél teljesen vak, de azért ne ess át a ló túloldalára!

Bízz benne, és beszélgessetek erről! (22/L)

2009. febr. 22. 15:19
 4/5 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat :)
2009. febr. 22. 15:23
 5/5 anonim ***** válasza:
63%

Szerintem ha beszéltek erről, vigyázz, hogy a mondani valódból ne úgy jöjjön le neki, hogy esetleg nem bízol meg benne...mert gyakran hajlamosak félreérteni és ez konfliktust szülhet. Mondd neki, hogy sokat csalódtál már az életben és vannak félelmeid ezzel kapcsolatban, de nagyon szereted őt és nem akarod elveszíteni.

Arra is figyelj, nehogy úgy érezze, hogy az előző barátjához hasonlítod őt.

2009. febr. 22. 15:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!