Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Miért mondja mindenki, hogy a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért mondja mindenki, hogy a 7. év a kritikus egy kapcsolatban?

Figyelt kérdés
És az első 1-2 év? Mikor rádöbbensz, hogy egyik perceben még laza, bulis csaj vagy, a másikban már cipők és shopping helyett takarítási praktikákról csevegsz anyukáddal, mikor a vásárlás már nem öröm, hanem kín, mert te kezeled a családi kasszát, és itt van életed párja, akit néha csak egy nagy gyereknek látsz, akit "nevelni" kell a feladathoz, mert eddig mama pici fia volt, és húzza a száját, mikor az otthoni házimunkához segítséget kérsz, mert nincs 6 kezed? 22 évesen 2 év együttélés után néha elgondolkodom, hogy valóban ezt akarom? Tudom, hogy fiatalabb nem leszek, és megvannak a felnőtt lét előnyei és hátrányai..Inkább az a kérdés, hogy szeretem-e őt annyira, hogy ezt az életet válasszam? Vagy, ha egyedül lennék, szingli, akkor is ilyen lenne az életem? Nem tudom....
2009. febr. 21. 09:25
 1/5 anonim ***** válasza:
én is lassan 2 éve élek a férjemmel. és 6 éve ismerjük egymást. van egy babónk aki 1 éves. és nekünk is sok mendenen kellet keresztül menünk. de én igy szeretem az életem ahogy van. én nem hallottam arról hogy a 7. év kritikus lenne. szerintem akkor vagy a legjobban hozzászokva az életedhez és a párodhoz. ha a párod jó ember és nem csinál sok butaságot, miért mennél keresni valaki mást? a takaritás, mosás fözés ezzel jár. de beszélgess a pároddal arról hogy te nem az anyukája vagy. és ha ez neki nem tetszik akkor menjen lakni a drága anyukával. 80%-a a válások oka az hogy a drága anyós mindig ott lábatlankodik ahol nem kéne
2009. febr. 21. 09:42
 2/5 anonim ***** válasza:

Szerintem hülyeség ezt évszámhoz kötni és én még nem hallottam róla,hogy ez így lenne!

Az ilyenkorú pasik többségének viszont az a velejárója,amiket leírtál,bizony húzzák a szájukat,de pozitív a történetedben,hogy ti legalább együttéltek,mert ez is ritkaság ebben a korban!

Nem tartom magam családellenesnek,házasságszétrombolónak,de szerintem minden embernek meg kéne tapasztalnia,hogy milyen egyedül élni,gondoskodnia magáról és aztán jobban megbecsülné a dolgokat!

22 évesen még igazán nem vagy elkésve!

Én 24 vagyok,2 éve élek egyedül!

Szeretem is meg nem is!

Szerintem Te már belefáradtál ebbe egy kicst,vagy nagyon,csak nem tudod,nem ismered,hogy hogyan lehet másként élni,de szerintem ne tarts tőle!

Nem írtad,hogy ezen kívül egetrengető nagy problémáitok lennének,szóval lehet azért meg kéne beszélned ezt vele is mégegyszer,de én változtatnék!

M

2009. febr. 21. 10:18
 3/5 anonim ***** válasza:
Ami a 7. évben nem működik az az első 1-2 évben sem fog. Hülyeség ezt időhöz kötni nem hiszem hogyha betöltik a párok a 7 évet egyből elkezdődne a baj. Ha addig nem voltak gondok akkor sem lesznek, vagy ha addig is sz*r volt a kapcsolat akkor a 7. évben is az lesz.
2009. febr. 21. 10:20
 4/5 anonim ***** válasza:
Nagyon jól összefoglaltad a történetet, tetszik. Itt tényleg azt kell eldöntened szerintem, hogy mennyire szereted őt. Ha nagyon, akkor ez nem probléma. Max annyi, hogy túl korán költöztetek össze, és még nem nőttél fel annyira, hogy magad is rájöjj egy külön háztartás nem kis energiával jár. Én 23 vagyok, 1 éve költözött a szüleimhez, és pár hónapja vagyunk külön. Nekem könnyebb volt, mert mégiscsak számíthattam anyuékra valamilyen szinten, de most már nem... És nem is gondolnád mennyire megterhel egy nőt munka mellett ennyi mindent csinálni. De muszáj, mert nem lesz mit enni, ha nem főzöl és nem vásárolsz. És hát időnként takarítani is kéne. Ha szereted maradj vele és segíts neki, és jusson idő magatokra is, és néha menjetek el ide-oda.
2009. febr. 21. 11:00
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszi a pozitív válaszokat:) A 7. évet hallottam..mivel itt még nem tartunk, nem tudom, hogy utána változik-e valami..bár én sem hiszem....

Az összeköltözéskor váltunk igazán "felnőtté". Párom, mikor a segítséget szóba hozom, vagy finom megjegyzek valamit, mindig időt kér, mert neki új a helyzet..mert eddig-mint írtam- ő volt mama pici fia. Csak azt nem veszi észre, hogy én megy anyuci pici kislánya voltam/vagyok, nekem is új néhány dolog, csak én nem tudok kitől időt kérni a változásra, mert akkor összeomlana a "rendszer"..De nagyon szeretem őt, így biztos, hogy jóban-rosszban együtt:)

2009. febr. 21. 14:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!