Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elfelejtette a barátom a valentin napot?
Nem mindenki rinyál,pl én sem,mert valentin napkor is ugyanolyan szarul esik egy rosszabb beszólás,vagy ilyesmi,mint január 12.-én mondjuk.Mi nem is ünnepeljük,mert minden nap ugyanannyira szeretjük egymást,mint február 14.-én.
Egyébként Kedves Kérdező!
Lehet,hogy elfelejtette.Valentin napja is ugyanolyan nap,mint a fentebb említett január 12.-e.Ami egyébként Ernő és még sok más név napja.:D
Én férfi vagyok és egy kicsit fura indoknak tartom a Valentin nap ellen, hogy az év többi napján is szeretjük a barátnőnket. Ugyanis Karácsonykor, Húsvétkor, szülinapokkor és névnapokkor sem fejezünk ki semmi egyedit. A szülinapos embert is egyformán szeretjük az év többi napján, a családtagjainkat is, mégis van, hogy adunk ajándékot, de az biztos, hogy megemlékezünk róla. Az ünnepek nem rendkívüliségük miatt vannak, hanem azért, hogy 1 napra megálljunk a hétköznapokban és elgondolkodjunk a tartalmukról. Ebbe a Valentin nap (Bálint nap azoknak, akik szeretnék hangsúlyozni az ünnep ókori vagy középkori eredetét) is belefér.
Más kérdés, hogy a boltokban feltűnő vörös lufiktól, virágárusoktól, szív alakú csokihalmazoktól, a rózsaszínbe bújt eladóktól én is hányok. De meg lehet ezt a napot ünnepelni ízlésesen is. Ámen. :)
Szerintem azért nem hívott, mert rühelli ő is a Valentin napot, és inkább nem beszél veled, csak hogy ne kerüljön szóba. Apám is ilyen anyámmal általában.
24f
*nem örültök annak, ha legalább odabüfögitek, hogy legyen egy boldog valentin napod?
Én nő vagyok. Az a véleményem, hogy én egy "odaböfögött" jókívánságra nem tartok igényt. Vagy jőjjön szívből, vagy köszönöm, nem kérek. Nem akarom ráerőltetni senkire, hogy úgy mutassa ki a szeretetét, ami ellenkezik a meggyőződésével. Ha neki fontos a Valentin nap, és azért vesz virágot, az más. Sőt, az is más, ha neki nem fontos, de magától eszébe jut, hogy én biztos örülnék, és csak azért vesz virágot, mert örömet akar szerezni. Azért viszont ne vegyen, mert én megkövetelem, és azért se, mert attól fél, hogy akkor megsértődöm.
*nehezetekre esik ennyivel kifejezni azt, hogy szerettek?
Elég furcsa, ha neked "ennyi" elég, és máris elhiszed, hogy szeretnek. Vagy ha ez megvan, más miatt elégedetlenkedsz?
Ha annyira fontos neked a Valentin nap, akkor előtte szólni kell a párodnak, hogy erre az estére tervezzetek közös programot. Nem rábízni, hogy kiolvassa a gondolataidból, hogy mit szeretnél. Senki ne gondolatolvasó ugyanis, bármennyire is szeretnénk, hogy az legyen. Ha neked fontos, meg kell mondani, hogy az.
Ennyi.
Bár én személy szerint nem tartom a Valentin napot és a párom sem szereti, tehát ebből nálunk nincs vita/félreértés. DE! Elvileg ez a szeretet és a szerelem napja, nem pedig a "férfiak most kimutatják a szerelmüket" nap. Te meglepted valamivel a párodat Valentin nap alkalmából? Miért kell természetesnek venni, hogy az úgynevezett "Szerelmesek" napján csak a férfi adjon, vagy hívjon? Ha szereted, és neked fontos ez a nap, Te miért nem lepted meg a párodat semmivel??
Egyébként lehetséges, hogy csak tényleg lemerült a telefonja!
Régi kérdés, de hátha.
Valentin nap, az évnek az a napja, amikor tudjuk, hogy a párunk szeret, és ez az egy nap nem változtat meg semmit, de mégis ott van. Nekünk nőknek számít ez az egy nap. Mint a karácsony. Ugyan úgy szeretjük a családunkat minden nap, mégis megpróbáljuk ezt valahogy jobban kifejezni.
A Valentin nap is ilyen. Igen, tudjuk hogy a párunk szeret (jobb esetben). De valahogy ez egy olyan nap, ahol nem várunk el tényleg semmi ajándékot, nem várunk el semmit. Csak egy kis gesztust, ami azt sugallja: Igen, tényleg szeretlek.
Mert igen. Nagyon kínos dolog, mikor a nő készül, még ha nem is vásárol de megfőzi a párja kedvencét, stb-stb. Erre a férfi. Köszi. És kb. nem is viszonozza. Na igen, ez rémesen tud esni, de csak azért, mert a nőnek ez valahogy különleges nap.
De ha már ajándék. Igen, kínos, hogy csinálom az ajándékot/megveszem amit szeretne, de sajnálja rá a pénzt, stb. Erre a pasi azzal jön, hogy elfelejtettem, nem volt időm boltba menni (még ha tudjuk, hogy igazából egész nap csak otthon volt), és ilyen kifogások.
Ez egy gesztus, amivel ki tudjuk fejezni ezen az egy napon, hogy "tudom, hogy jelent valamit neked, ezért nekem is jelent valamit".
És hangsúlyozom! Nem a nagy ajándék, nem a giccs az, ami számít. Egyszerűen ez számunkra egy olyan nap, mint más családnál a karácsony. Igen is ez számunkra egy gesztus.
Sajnálom az olyan nőket, akiknek a párja még egy sms-t sem tudott küldeni. Ilyenkor nyilvánvaló, hogy a férfit annyira nem is izgatja a lány lelke, max a teste.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!