Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Az emberek miért nem magukban...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az emberek miért nem magukban keresik a boldogságot, és miért másoktól "várják el", hogy boldoggá tegyék őket?

Figyelt kérdés
Mindenhol azt olvasom,hogy arra vár az illető,hogy valaki boldoggá tegye!És hogy majd egyszer boldog élete legyen!Én úgy gondolom,hogy amíg az ember önmagában nem boldog,addig mással sem lesz...
2009. febr. 9. 21:52
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Nekem az segített,hogy megtaláltam az életcélom!Nekiálltam új szakmát tanulni, alig várom,hogy dolgozhassak!Az lebeg a szemem elött,hogy milyen jó lesz majd saját lakás, kisbaba stb!Ezen kívül barátnőzök,ha van időm!Összeírtam azokat a dolgokat, amik örömet okoznak az életben, mint pl: a táncolás, így el kezdtem versenytáncot tanulni...Azt tanácsolták anno,hogy még akkor is mosolyogjak,ha legszívesebben sírnék,és egy idő után szívből fog jönni a mosoly!És így is lett!Ha néha napján rámjön a "jajj de sz*r az élet" érzés, akkor fogok egy papírt és minden gondomat kiírom!Utána átgondolom,hogy mit hogyan kell felfognom és min kell változtatnom ahhoz,hogy legközelebb ne jelentsenek a leírt dolgok problémát!Így lettem kiegyensúlyozott,és rájöttem arra,hogy az emberek is sokkal szívesebben barátkoznak velem mióta látják rajtam,hogy mosolygok és kiegyensúlyozott vagyok!Olyan ember senkinek nem kell, maximum ideig-óráig, aki mindig "nyavajog"!És a páromon is látom,hogy sokkal jobban érzi magát velem,és tudom,hogy azzal tudom MÉG boldogabbá tenni,ha látja,hogy boldog vagyok!
2009. febr. 9. 23:53
 12/22 anonim ***** válasza:

"Ha valaki nem boldog,azt nem lehet boldoggá tenni...Itt jön a tapasztalatom!"

Miféle élettapasztalatod lehet huszonévesen? Pláne, hogy amit beszélsz az butaság. Vannak olyan emberek akik csak akkor tudnak boldogok lenni, ha megtalálják a másik felüket. Azért mert te valamit úgy gondolsz, hogy úgy van attól még nem biztos, hogy igaz is.

2009. febr. 10. 09:34
 13/22 A kérdező kommentje:
És szerinted ha valaki ennyire más embertől függ,és egész élete során nem találja meg a párját,az egész életében boldogtalan???Nem önmagunkban kellene keresni a boldogságot?Mellesleg melyik pasi az,akinek egy depressziós, melankolikus, boldogtalan emberre van szüksége?Nekem van olyan ismerősöm,aki "csak" a párjával boldog!30 éves a férfi,de már számtalanszor otthagyta a csajt,mert elege van,hogy ennyire függ tőle, és hogy nem is akar más dolgokban örömet találni!!De persze a csaj mindig visszakönyörögte magát!Milyen élettapasztalat???Most akkor elmeséljem,hogy volt egy 4 évig tartó kapcsolatom,aminek gyomorfekély és depreszió lett a vége?El sem tudod képzeni,hogy egy ilyen kapcsolatból mennyi tapasztalatot tud gyűjteniaz ember!Lehet,hogy huszonéves vagyok,de nem a kor függvénye,hogy valaki mennyire tapasztalt!Elfogadom,ha más a véleményed, de kérlek ne támadó stílusban fogalmazz,mert úgy gondolom,hogy én sem írtam semmi olyat,ami miatt megsértődhetnél...Köszönöm
2009. febr. 10. 12:14
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Nem olvastam végig az össze kommentet, úgyhogy lehet, h valaki már írt hasonlót...

Szerintem hülyeség a "másik fél", aki majd hű, de boldoggá tesz. Nekem öcsém mondta mindig, hogy azért megy tönkre minden kapcsolatom, mert igazából magamban kellene rendet tennem. Amíg nem szeretem magam, nem szeret más sem.

Valamilyen szinten elfogadom a másik felet, de úgy gondolom, én egyedül EGÉSZ vagyok. A párommal viszont TELJESEBB.

2009. febr. 10. 13:21
 15/22 anonim ***** válasza:
66%
Gondolod aki élete végéig egyedül van, az boldog? Aki ilyet mond az vagy hülye, vagy hazudik. Van olyan amikor egy másik ember döbbent rá mennyire értékes is vagy valójában. Az, hogy axiómának állítasz be egy olyan dolgot, ami nyilvánvalóan nem igaz még nem lesz egy puttony élettapasztalat a zsebedben. Erre próbáltalak rávilágítani. A sértődést meg ne keverjük bele, kettőnk körül nem én vagyok aki támadásnak fog fel egy egyszerű cáfolatot.
2009. febr. 10. 13:32
 16/22 A kérdező kommentje:
Én ismerek olyan embert,aki már 70 éves, és egyedülálló,mert nem egy párkapcsolatban találta meg a boldogságát...Mindenkinek más okoz örömet, de életed végéig nem függhetsz más embertől,mert semmi nem tart örökké!Nem hiszem,hogy az lenne a normális,hogy valaki boldogtalan,mert nincs párkapcsolata!Rengeteg olyan embert ismerek,aki szingli és boldog!Ők nem úgy fogják fel az életet,hogy "siránkozzunk,mert nincs férfi az életünkben", hanem úgy,hogy boldogok önmagukban,és ha jön egy férfi,attól még boldogabbak lesznek!De azért nem dől össze a világ,és nem kell öngyilkosnak meg lelkibetegnek lenni,mert nincs az embernek párkapcsolata!Millió meg egy dolog örömet tud még okozni az embernek,de úgy látszik,hogy ezeket a dolgokat még nem fedezted fel!
2009. febr. 10. 13:37
 17/22 A kérdező kommentje:
Ja és azért még,mert valaki máshogy gondolkodik, nem kell lehülyézni és hazugnak nevezni!Remélem,hogy életed során minden egyes percet párkapcsolatban fogsz tölteni,mert nem azért élünk,hogy boldogtalanok legyünk!
2009. febr. 10. 13:39
 18/22 anonim ***** válasza:
A kivétel erősíti a szabályt. Azok a nő ismerőseid akik boldognak mondják magukat egyedül (gondolom pár éve/hónapja jól otthagyta őket valami kőbunkó faszi, mellesleg melyik büszke nő mondaná azt, hogy milyen fasza dolog egyedül), majd 10-20 év múlva a te válladon fognak sirdogálni, hogy még mindig nincs gyerekük, és öreg napjaiket egyedül fogják tengetni, senki nem fog gondoskodni róluk, senkinek nem fognak hiányozni. Gondolom te is erre vágysz. A másik embertől (férjedtől, feleségedtől stb) nem függesz, hanem kiegészülsz. A kettő nem ugyanaz. Nem arról beszéltem, hogy egész életedben minden percben legyen valakid aki melletted van, hanem az emberi élet célja az, hogy továbbadj valamit magadból, különben semmi értelme nincs a létezésednek.
2009. febr. 10. 13:56
 19/22 A kérdező kommentje:
Senki nem arról beszélt,hogy valaki élje le az életét egyedül!De ha éppen valaki egyedülálló,miért siránkozik,hogy szegény Ő?Nekem 2 éve tökéletesen működő párkapcsolatom van, vele tervezem a jövőm,mindennél jobban szeretem, de ha éppen nem lenne senkim,akkor is feltalálnám magam,és megkeresném a boldogságot más dolgokban, nem pedig nyafognék és sajnáltatnám magam!Nem emlékszem olyanra,hogy bármikor boldogtalan lettem volt azért,mert nem volt párom!Voltak barátaim, hobbijaim, és boldog voltam!
2009. febr. 10. 14:05
 20/22 A kérdező kommentje:
És mondhatsz bármit, az ember boldogsága akkor se azon múljon ,hgy van-e éppen párkapcsolata vagy nincs!
2009. febr. 10. 14:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!