Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért utálom azt a kifejezést, hogy a "párom"?
xD és én miért utálom a halat??
nagyon értelmes kérdés! mert nem tetszik ez a szó, és kész
Egy tanárom azt mondta egyszer, hogy ez a legdiplomatikusabb, szóval legutálatosabb szó amit használhatunk. Mert ez nem mondja el, hogy most akkor ki is nekem az illető - szerelmem? szexpartnerem? táncpartner? a kölkeim másik szülője? -, és ez nagyon degradáló. A legtöbben ezért utálják, vagy mert elcsépelt...
Ez a kedves tanárom arról is mondott valamit (amikor valami hasonló kérdést hallott meg a folyosón), hogy "Aki ilyet kérdez? Az? Olyan nyámnyila hogy még a nőre is háttal fekszik!" Persze nem biztos hogy pontosan idéztem...
(Én szeretem használni ezt a szót. Sosem jutott eszembe, hogy kétes értelme lenne... Lehet úgy mondani, hogy ne jelenthessen semmi mást, csak azt, hogy "a másik felem, akivel egész vagyok". Kár, hogy zavaróan elcsépelt.)
Na látom, nem csak én vagyok az egyetlen akinek feláll tőle a szőr a hátán...
valóban nevetséges, faramuci kifejezés ez... engem is irritál. én soha nem lennék képes úgy nevezni a szerelmemet, a társamat, hogy a párom.
olyan affektálós, ostoba kifejezés. én meg a pááááárom, úgy a pááárom, a pááárom ezt mondta. jajj.
az az igazság, hogy igazán intelligens ember szájából én még sose hallottam, hogy a társát páromnak nevezné.
Szia!
Engem is nagyon zavar. Főleg akkor ha egy csaj ezt mondja a fiúra, akivel kb. 2 hete jött össze, attól a hátamon feláll a szőr. Attól is, ha egyébként tudom a nevét, miért nem lehet a nevén nevezni??? Persze az ilyen oldalakon megértem, hogy nem fogja leírni, hogy a Tibim, Bélám, stb.
Nem hiszem, hogy az élettársam degradáló lenne, hiszen ő az életem társa.
Az a jó a magyar nyelvben, hogy nagyon-nagyon sokféleképpen ki lehet fejezni azt a személyt, akivel együtt élünk és szeretjük, csak sajnos sokan nem használják a szókincsüket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!