Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Miért utálom azt a kifejezést,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért utálom azt a kifejezést, hogy a "párom"?

Figyelt kérdés
2009. febr. 5. 15:58
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
97%

xD és én miért utálom a halat??

nagyon értelmes kérdés! mert nem tetszik ez a szó, és kész

2009. febr. 5. 15:59
 2/11 anonim ***** válasza:
93%
Én is utálom. Ennél jobban már csak az élettársam szót utálom.
2009. febr. 5. 16:03
 3/11 anonim ***** válasza:
97%

Egy tanárom azt mondta egyszer, hogy ez a legdiplomatikusabb, szóval legutálatosabb szó amit használhatunk. Mert ez nem mondja el, hogy most akkor ki is nekem az illető - szerelmem? szexpartnerem? táncpartner? a kölkeim másik szülője? -, és ez nagyon degradáló. A legtöbben ezért utálják, vagy mert elcsépelt...

Ez a kedves tanárom arról is mondott valamit (amikor valami hasonló kérdést hallott meg a folyosón), hogy "Aki ilyet kérdez? Az? Olyan nyámnyila hogy még a nőre is háttal fekszik!" Persze nem biztos hogy pontosan idéztem...

(Én szeretem használni ezt a szót. Sosem jutott eszembe, hogy kétes értelme lenne... Lehet úgy mondani, hogy ne jelenthessen semmi mást, csak azt, hogy "a másik felem, akivel egész vagyok". Kár, hogy zavaróan elcsépelt.)

2009. febr. 5. 16:19
 4/11 anonim ***** válasza:
61%

Na látom, nem csak én vagyok az egyetlen akinek feláll tőle a szőr a hátán...

valóban nevetséges, faramuci kifejezés ez... engem is irritál. én soha nem lennék képes úgy nevezni a szerelmemet, a társamat, hogy a párom.

olyan affektálós, ostoba kifejezés. én meg a pááááárom, úgy a pááárom, a pááárom ezt mondta. jajj.

az az igazság, hogy igazán intelligens ember szájából én még sose hallottam, hogy a társát páromnak nevezné.

2009. febr. 5. 16:29
 5/11 anonim ***** válasza:
48%
Fura, én nem tartom magam hülyének, barátnőmre mégis néha úgy hivatkozom hogy a párom :). Nem igazán értem hogy ezzel mi lenne a gond :). Szerintem egész egyszerűen nem szeretitek ezt a szót. Egyébként még mindig jobb mintha úgy hivatkoznék rá mint a "csajom".
2009. febr. 5. 16:36
 6/11 anonim ***** válasza:
57%
Párja a zokninak van. Ruhellem én is.
2009. febr. 5. 16:38
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Engem is nagyon zavar. Főleg akkor ha egy csaj ezt mondja a fiúra, akivel kb. 2 hete jött össze, attól a hátamon feláll a szőr. Attól is, ha egyébként tudom a nevét, miért nem lehet a nevén nevezni??? Persze az ilyen oldalakon megértem, hogy nem fogja leírni, hogy a Tibim, Bélám, stb.

Nem hiszem, hogy az élettársam degradáló lenne, hiszen ő az életem társa.

Az a jó a magyar nyelvben, hogy nagyon-nagyon sokféleképpen ki lehet fejezni azt a személyt, akivel együtt élünk és szeretjük, csak sajnos sokan nem használják a szókincsüket.

2009. febr. 5. 16:45
 8/11 anonim ***** válasza:
48%
Tehát ha valaki úgy hívja a szerelmét,élettársát,stb h párom akkor az már nem intelligens ember?Szerintem semmi baj nincs ezzel a kifejezéssel,egyszerűen csak nem szeretitek ezt a szót.Ha én nem szeretem a gombát és rajtam kívűl 20 barátom meg szereti akkor én egyedül vagyok a buta,nem intelligens ember?
2009. febr. 5. 16:50
 9/11 anonim ***** válasza:
55%
Az igaz h ha 2 hete vannak együtt és már a szerelmének,párjának hívja az túlzás,de ez hasonló mint az élettársam.Az életedben ő a társad, a pár ugyanez az életedben ő a párod,tehát úgymond csak vele vagy egész, külön-külön félpárat alkottok.Enegm inkább az készít ki ha valaki úgy hívja a PÁRJÁT h csajom vagy pasim.Az lekelező és felvágó kifejezés.
2009. febr. 5. 16:54
 10/11 A kérdező kommentje:
igen valóban ennek a szónak az afektálos képmutatós használatával van a baj,meg olyan emberek használják még akik a "párral" tudnak csak lenni valaki.én a párom nélkül is ugyanúgy vagyok valaki és megjegyezhető különálló személy is,létezző egyén,nem csak afektálosan a párom így a párommal úgy a párom,a párom...a pároooom.az igazi nagy egyéniség az páratlan,de van kedvese:)
2009. febr. 5. 16:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!