Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogyan tudnám leszoktatni a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan tudnám leszoktatni a páromat a számítógépes játék függőségéről?

Figyelt kérdés

Lassan 3 éve vagyok együtt a párommal. A kapcsolatunk elejétől fogva zavart engem az,hogy közel 24 éves fejjel a kedvesem,még egész álló nap csak játszik a számítógépén. Ha nála vagyok és vele szeretnék lenni,akkor is könyörög,hogy had játsszon egy "kicsit" mert szüksége van rá. Ha pedig hazautazom vidékre,akkor meg ahelyett,hogy éjjel-nappal csak beszélgetnénk,akkor is csak játszik,nem nagyon kommunikálunk. Szülei pici korában elrontották szegényt,mert már 3 éves!! korában már játszott a számítógépeken. Mindenféle trükkel próbálkoztam már, pl,hogy vmi szexy ruciban beállítottam, de csak rámnézett mosolygott egyet,és mondta,hogy mindjárt az enyém,csak még befejezi ezt a "pályát"! Azt hittem elsírom magamat! Nagyon szeretem őt, csak ez az egy rossz szokása idegesít nagyon,de nagyon!

Köszönöm Előre Is Szépen a válaszokat/tanácsokat! :)

23L

2011. jan. 20. 12:55
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
az tesz rá még egy lapáttal,hogy a kisöccse is ugyanilyen függő, és addig-addig cseszteti azzal,hogy játszanak míg be nem adja a derekát.
2011. jan. 20. 13:28
 12/22 anonim ***** válasza:
Egy kockának hogyan lesz barátnője? Én kb. 20 éves koromig ugyan ilyen voltam, és a lányok észre sem vettek. Most, hogy leszoktam, kezdek emberi kapcsolatokat kialakítani, remélhetőleg nemsokára barátnőm is lesz...
2011. jan. 20. 13:51
 13/22 A kérdező kommentje:
Egy suliba jártunk, szerelem volt első látásra.
2011. jan. 20. 13:54
 14/22 anonim ***** válasza:
Én azt tudnám javasolni, hogy ülj le vele, és mondd el neki, hogy függő, és szeretnél rajta segíteni, ezért szeretnéd, ha elmenne Veled egy pszichológushoz/ pszichiáterhez (talán előbb az előbbi, mivel a pszichiáter ugye orvos, így gyógyszert is írhat fel, és ha rosszat fogtok ki, lehet, hogy egyből gyógyszerekkel tömné, de akkor meg attól lesz függő... persze ha ismersz jó pszichiátert, akkor nyugodtan menjetek hozzá). Mondd el neki, hogy szereted, és szeretnéd, ha meggyógyulna ebből a betegségből. Mondd el, hogy nem azt szeretnéd, hogy egyáltalán ne játsszon, de hogy az valóban betegség, hogy férfi létére azt teszi, hogy ott állsz előtte szexi fehérneműben és Ő meg még befejezi a pályát... Ez nem normális viselkedés (meg a többi sem, pl. h ingerlékeny amiatt, hogy nem játszhat eleget stb). Ha nem hallgat a jó tanácsra, és nem hajlandó elmenni, akkor jön a drasztikusabb megoldás, amit más is írt: mondd neki, hogy vagy Te, vagy a játékok. Ha képes a játékokat választani, akkor valóban nagyon beteg, és amíg ő nem képes ezt belátni, nem fogsz tudni változtatni rajta... Azon csak szakember segíthet, és ha nem hajlandó orvoshoz fordulni, egész életében ilyen marad, és ugyanúgy tojna a családjára is, ha már lenne. Lehet, hogy nagyon szereted, de gondolom nem szeretnél olyan férjet, aki inkább leül játszani a gépen, minthogy a saját gyerekeivel játsszon, meg Rád hárít minden munkát, hogy ő játszhasson. Ez így nem működőképes. És ha a játékokat választja, és elhagyod (bármilyen nehéz is lenne), még van rá egy aprócska esély, hogy rájön, hogy nem akar nélküled élni, és fontosabb vagy neki, és könyörög érte, hogy menj vissza hozzá. Akkor is azt kell neki mondani, hogy előbb menjen orvoshoz. Az én barátom se áll messze ettől a szinttől (amiket Te leírtál), csak én egy héten 2-3szor tudok Vele találkozni, olyankor nem mindig nála, így nem látom, mennyit játszik, de tudom, hogy sokat, és tudom, hogy pl. az egyetemről is majdnem kibukott emiatt... Én biztos ezt tenném/ fogom tenni, ha hozzáköltözök és azt látom, hogy még 22 évesen is a játék a fontosabb. Bocsi, ha kicsit hosszú lett, csak írtam, ami eszembe jutott, mit csinálnék, mert amúgy mi is 3 éve vagyunk együtt, és nagyon szeretem, és Vele képzelem el a jövőmet. 20/L
2011. jan. 20. 14:06
 15/22 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a tanácsodat :) Ezt is fogom tenni, holnap úgyis megyek pszichológiából vizsgázni, és a tanárom szerencsére egy nagyon jófej nő, és megkérem rá,hogy segítsen, mert ez így csak rosszabb lesz.

amúgy az én barátom is állandóan bukott,mert az ő állítása szerint nem jutott ideje a tanulásra ...

2011. jan. 20. 14:24
 16/22 anonim ***** válasza:
Szerintem legyél vele keményebb! Ne hagyd elpofátlanodni!
2011. jan. 20. 14:27
 17/22 anonim ***** válasza:

Egyáltalán hogy jöttetek össze?

Ha egész nap a gép előtt ül akkor egy nagyon ritka alkalomnak kellett történnie hogy kimozduljon és megismerkedjetek.

Adj neki ultimátumot hogy ha nem hagy fel a szenvedélyével akkor otthagyod.

2011. jan. 20. 14:29
 18/22 A kérdező kommentje:
Egy suliba jártunk. Amikor megismerkedtünk akkor nem játszott annyira sokat,mint most. De szerintem már elkényelmesedett,hogy van egy biztos kapcsolata, így azt gondolja megteheti,hogy megint játszik a hét minden napjában,órájában.
2011. jan. 20. 14:44
 19/22 anonim ***** válasza:

jótanács: kezdj te is el ugyanazokkal játszani mint ő! Pofátlankodj be a barlangjába! Ennek 2 lehetséges kimenetele van:

a) keres más "hobbit" hogy ne kelljen veled foglalkoznia => lapát

b) lesz egy közös hobbitok = hurrá, probléma megoldva

c) tényleg akkora kocka amekkorát a föld még nem hordott a hátán, kényszerítsd el egy hápcihológushoz vagy alkalmazd az a) pont megoldását

2011. jan. 20. 15:57
 20/22 anonim ***** válasza:
Tényleg érdekes, hogyan találnak az ilyenek barátnőt egyáltalán. Az egyik lány ismerősömnek dettó ilyen a pasija, és már 6. éve vannak együtt. Mikor a párommal meglátogatjuk őket néhanap, akkor csak azt látni, hogy a pasi ül a gépnél, a lány meg velünk dumál. Ha otthon van játszik folyamatosan, és ez megy a kapcsolatuk eleje óta. A lány nem tud mit tenni. Számomra hihetetlen, hogy egy ilyen kocka hogy találhat magának barátnőd, de biztos nagy mázli kell hozzá..főleg, hogy meg is tartsa.
2011. jan. 20. 16:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!