Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mégsem volt Ő igazán hozzám való? Mit ronthattam el?
Két hete szakítottunk a barátommal, és azóta kavarog a fejemben mindenféle gondolat.
Nagyon szerettem volna, hogy legyen ebből, belőlünk "valami". Már az első találkozónkon is jól éreztem vele magam, fesztelenül, mintha ismerném már régebb óta. Külsőleg és belsőleg is vonzott, úgy éreztem, az értékrendünk, és a terveink a jövőre megegyeznek a legfontosabb dolgokban. Tudtam vele jókat beszélgetni, volt valamennyi közös érdeklődésünk is. Jól éreztem vele magam nagyon sok időt együtt töltve is. Tudtam szeretni, és úgy éreztem, meg tudnék maradni mellette hosszú évekig, vagy még sokkal tivább is, ha lehet...
De nem működött közöttünk a kommunikáció. Voltak szerintem gondok, félreértések a kapcsolatban, amiket át akartam beszélni, helyre akartam tenni.
De nem ment. Konkrét példát itt nem írok, de valahogy így ment a dolog.
Elmondtam, mi a gondom, miért rossz az nekem, hogy úgy vannak a dolgok, ahogyan vannak. Elmondtam azt is, szerintem milyen megoldási lehetőségek vannak. És mindig vártam volna ezután az ő nézőpontját is. Hogy ő hogyan látja az adott problémát, és neki egyáltalán probléma-e. Ő szerinte hogy lehetne megoldani, és neki mi volna a legjobb. (Nyugodt, normális, emberi hangnemben.)
Első komolyabb kapcsolatom volt, így még előtte nem tapasztaltam ki, hogy megy ez a "beszéljük át a bajainkat" dolog.
De ezzel mindig kudarcot vallottam. Az én részemig működött a dolog, de ő a saját nézőpontját mintha fel sem akarta volna igazán tárni.
Próbálkoztam élőszóban - arra időnként mondta, hogy "sokat mondok" egyszerre. Így írásban is próbálkoztam, hogy gondolja át, van rá idő, és azután beszéljünk róla. Nem ment egyik sem.
Mindig kitért. Volt, hogy már eleve a problémafelvetés után megpróbálta lerázni a beszélgetést ("inkább menjünk enni", "túl sokat olvasok", "túl sokat gondolkozok.") Ha mégis megindult a beszélgetés, akkor valahogy a saját nézőpontját nem is akarta igazán megmutatni, és mindent rengeteg kérdéssel kellett belőle "kihúznom". Vagy kétértelmű válaszokat adott.
Így igazából most sem tudom, miért kellett nekünk szakítani, és "inkább barátnak lenni", nem kaptam világos válaszokat, bárhogy próbálkoztam.
Mondta, hogy ő nem a szavak embere, és mások sokszor még annyit sem tudnak "kiszedni" belőle, mint én.
Legközelebb mit kellene máshogyan csinálnom?
Most nagyon el vagyok keseredve...
L/23
Akkor ezek szerint a barátodban van a hiba, mert én is így gondolom ahogy te. Szóval jól csináltad és ne bizonytalanítson el, hogy így ért véget a kapcsolatod! ;)
24/F
Köszi. Csak tényleg még semmi más párkapcsolati tapasztalatom nem volt őelőtte.
Tisztában vagyok vele, hogy máshogyan működik, és időnként máshogyan is kommunikál egy férfi, és egy nő.
Csak ennek a "gyakorlati" megvalósulásában eddig még nem volt részem.
Azt is mondtam neki, hogy ha valahogyan máshogyan kellene vele beszélnem, hogy könnyebben eljussanak hozzá az információk, akkor szóljon, ha tud jobb módot erre. De erre a próbálkozásomra sem kaptam érdemi reakciót...
de most már talán mindegy is:(
Köszönöm a választ!
Szia!
Én pasi vagyok, szóval lehet, hogy máshol látom mint Ti.
Szerintem Te teljesen jól csináltál mindent - neki talán nem Te vagy, akivel hosszú éveket eltöltene. Ez persze abszolút nem a Te hibád, a párkapcsolat ilyen.
Jön majd valaki, akivel még csak leülni sem kell megbeszélni a problémákat, mert nem lesznek! :)
F23
Köszi Neked is.
Remélem, hogy találok majd egy másik, inkább hozzám illő társat, akivel nem lesznek nagy gondok.
Bár szerintem kisebb-nagyobb megbeszélni valók előbb-utóbb támadnak minden hosszabb kapcsolatban.
Gondoltam már én is rá, hogy egyszerűen nem szeretett soha annyira, hogy energiát fektessen a kapcsolat megjavításába, csak ezt nem akarta közölni velem.:(
Pedig megmondhatta volna, mert ez az őszinte válasz is jobb lett volna, mint nem kapni érdemi válaszokat:(.
Az elválásunk is olyan furcsa volt...
"Legyünk inkább barátok, abból mindig lehet több."
"Kár, hogy a barátok nem szoktak szexelni."
"Inkább csak éjféltől legyünk barátok, addig még utoljára bármire kihasználhatom az időt."
Ezeket a dolgokat is az elválás napján mondta nekem.
Ő egyébként 26 éves.
:). Ezek szerint van, aki emlékszik még. Igen, Ő az, szerintem más nem írt ki ilyen kérdést.
...ez sem egy jó dolog, hogy itt kérdezgetem, idegen emberektől a dolgainkat. De mást nem nagyon tudok/tudtam tenni. Nagyon sok mindenről akartam beszélni vele, sok mindent akartam tisztázni vele, de nem kaptam világos válaszokat soha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!