Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Nem látom a szerelemtől? A...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nem látom a szerelemtől? A párom nem érzem, hogy szeret igazán!

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy elég hosszú, de rövidre próbálom fogni. Barátnőmmel 7 hónapja vagyunk együtt. Nálam lakik, hozzám költözött nyáron. Jól meglennénk, de amiket teszek úgy érzem csak azért szeret. Nagyon szerettem eddig, de kezdek kicsit felébredni, ugyanis nem telik el nap újabban, hogy ne sírná el magát valamiért. Semmi életkedvet nem látni rajta, mintha boldogtalan lenne. Máskor tökre kicsattan olyan jó kedve van, csókol, ölel, érzem, hogy szeret, de ez egyre ritkább... A sulira fogja, igaz van heti 2 nehezebb napja, de tavaly is volt suli még sem viselkedett így. Szex előtt is mindig sír, mert sosem csinálja nekem úgy, ahogy jól esne és ha megmondom, hogy ne haragudj, de ez nem jó semmi izgató abban, hogy unott arccal lesz@p vagy szexelünk és azt mondogatja siess, élvezz el minél hamarabb... Mintha nem is élvezné vagy nem kívánna... ha ezt így megmondom neki akkor jön a nagy hiszti... az a baj én nem így ismertem meg, egy szép, kedves, őszintén szólva izgatóan hatott rám a látványa is... most már az állandó sírós hisztis arca lebeg előttem, ami lehangol, kiábrándít... úgy érzem csak azért szeret, mert bármit megteszek érte, de suliba nem járhatok helyette, mert sztem azt is elvárná úgy érzem... mit tegyek? beszéljek vele? kezd bennem összeomlani valami segítsetek légyszi, nem akarom, de olyan mintha a tüzet eloltanák lassan de ott a szikra még! köszi!

21/F és 19/L

2011. okt. 12. 08:38
 1/10 anonim ***** válasza:
Keress mást. Jó ez neked?
2011. okt. 12. 08:42
 2/10 Smartguy86 ***** válasza:
74%

Súlyos eset a lány. Szerintem ez a depresszió kezdeti szakasza. Belül durva konfliktusai lehetnek önmagával, a külsejével, úgy érezheti, hogy értéktelen. A szexet valószínűleg sose élvezte, csak tagadta.

Nem tudom, mennyit ér meg neked ez a "kapcsolat", de én azt mondom, hogy ebből te nem fogod tudni kirángatni. Ahogy mondod: kevés leszel neki. Megpróbálhatod, de nem könnyű. Az ilyeneknek orvosi segítség kéne, de ez nem megy, csak önszántukból...

2011. okt. 12. 08:42
 3/10 anonim ***** válasza:

átérzema helyzetetdet....

Attol tartok az én kapcsolatom is ezirányba van...., és semmit sem tudok ellene tenni, pedig mi "csak" 3 hónapja járunk.

De már most érzem, hogy valami nincsne rendben velünk, és ha felhozom énis a témát egyből hiszti van...:(

Rem komikban kapsz vmi használhatót, ami talánnekem is segítségemre lesz...18/F

2011. okt. 12. 08:46
 4/10 Smartguy86 ***** válasza:

Azért írtam, amit írtam, mert én is átéltem egy ilyen kapcsolatot. Egyszerűen nincs az az odafigyelés és gondoskodás, ami hatna egy ilyen lányra. A baj nem veled van, hanem a lánnyal, aki képtelen szeretni önmagát.

Ha eleinte nem ilyen volt, és szerette is magát, akkor érdemes kutatni, hogy nem-e valami történés hatására változott meg a hangulata, esetleg gyógyszer/fogamzásgátló miatt?

De többnyire az ilyen lányoknál ez a helyzet: belül nem szereti magát, konfliktusai vannak az életben szinte mindennel és mindenkivel. De ettől még vágyik a szeretetre, mondhatni függ tőle, függ attól, hogy szeressék, ez aztán mindenki irányába egy megfelelési kényszerrel párosul. A megfelelést persze tehernek érzi és olyan dolgokat tekint elvárásnak, amit a hétköznapi ember teljesen normálisnak tekint az életben (pl ha az iskolában vizsgázni kell, vagy tanulni, azt egy átlag diák megérti, de ő úgy véli, hogy a tanár kiszúrta őt és elvárásait egyedül rá vetíti pl). A megfelelési kényszer idővel oda vezet, hogy semminek nem tud örülni, a szerelmét sem igazi valójában látja, hanem őt is egy olyan személynek tekinti, akinek meg kell felelni. Ilyenkor jönnek azok, hogy sír, ha nem tetszik neked egy ruhája, sír ha szólsz neki, hogy hogy szeretnél szeretkezni, rosszul érzi magát, ha egy lány ismerősödről beszélsz, mert azt hiszi, az a lány ismerős is jobb nála és biztos meg fogod csalni. A megfelelési kényszer persze ráveszi, hogy ezeket a dolgokat eleinte takargassa, mivel azt hiszi, hogy ha megfelel neked 100%-ban, akkor fogod őt szeretni. A szeretetért mindent megtesz eleinte, ezért tűnik olyan kedvesnek és megnyerőnek. Aztán amikor belefárad a magával vívott harcba, akkor kibukik belőle minden, de tényleg minden egyszerre! Depresszióba zuhan, néha tud nevetni, de inkább maga alatt van, egy idő után már találkozni se akar se veled, se senkivel, mert tehernek érzi az embereket (a vélt elvárások miatt).

Szóval ha nálatok ez a helyzet, akkor nagy óvatosságra intelek, mert a barátnőd beteg. És bármilyen odafigyelés nem fogja tudni meggyógyítani, ehhez pszichoterápiára van szükség, ami egyfelől orvost igényel, másfelől a lány saját teljesítményét, a saját képességeit, hogy önbizalmat tudjon kovácsolni valamiből.

2011. okt. 12. 08:55
 5/10 anonim ***** válasza:

Elég nehéz úgy mondani bármit, hogy csak a te szemszögedből látjuk. Marad a találgatás (de ez így félrevezető lehet, te is tudod).

A lány mit mond: észrevette magán a változást? Ha észrevette, ő minek tulajdonítja? Érte valami trauma, veszteség mostanában? Miért költözött hozzád anno(szerelemből, praktikussági okokból stb.)?

Írtad, hogy van, amikor majd kicsattan a jókedvtől, de ez egyre ritkább. Ez véletlenszerűen jön, vagy tudod eseményekhez kötni?

A rosszkedv mellett ingerült is? Szeretne ő egyáltalán változtatni a mindennapjain, a hangulatain?

Szerintem is az lenne a jó, ha elmenne pszichológushoz, ha másért nem is, önismeret-fejlesztés miatt: Ha eljut odáig, és van kórképe (disztímiát tudok elképzelni nála, ez a depresszió legenyhébb válfaja), ott úgyis kiderül.

Ami még segíthet: Magne B6. Kicsit segít a feszültség-szabályozásban, nyugtató hatása van az idegrendszerre stresszes időszakban is. De fontos, hogy ez csak a tüneteket enyhíti (ahogy minden "rendes", vényköteles hangulatjavító, antidepresszán is), a kiváltó okokat nem szünteti meg, azon neki kell dolgoznia.

2011. okt. 12. 09:41
 6/10 anonim ***** válasza:
Mindenképpen beszéljétek meg a dolgokat.Légy megértő vele.
2011. okt. 12. 13:03
 7/10 anonim ***** válasza:

Megmondom neked őszintén, én akkor viselkedtem ugyanilyen sírósan, hisztérikusan az egyik exemmel, amikor rájöttem, hogy nem szeretem és soha nem is voltam belé szerelmes, és ez iszonyatosan frusztrált. Minden szarba belekötöttem, visítva veszekedtem vele mindenfélén, utáltam azt is, ha megcsókol, a szexről nem is beszélve, szabályosan undorodtam. Mondjuk én legalább megmondtam neki az őszintén, mi a helyzet és így mindketten jól jártunk. Ja és én is ilyenekre hárítottam, hogy sokat betegeskedem és durva mostanában az egyetem...

Bocs, ha nem tetszett.

2011. okt. 12. 22:03
 8/10 Smartguy86 ***** válasza:
22:03 - Ilyenkor nem a másikat kell bántani, hanem venni a bátorságot és lezárni a kapcsolatot. De látszólag te még jó ideig azzal az illetővel voltál, és hisztiztél, meg ki tudja mivel bántottad őt és végül saját magadat. Ez csak pusztán gyávaság...
2011. okt. 13. 10:14
 9/10 A kérdező kommentje:
merem remélni, hogy az én párom nem ilyen pszichopata mint az utolsó előtti válaszoló
2011. okt. 13. 10:37
 10/10 anonim ***** válasza:

Végül mi lett? Ha mégnem késő ezt kérdezném.

😅

2018. máj. 16. 01:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!