Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányok! Miért fontos, hogy magas iskolai végzettsége legyen egy fiúnak?
Sok példát tudnék felhozni,hogy legalább érettségis legyen a fiú,különben szóba sem állnak vele a lányok.De nagyon sokan a főiskolai végzettséget tekintik kritériumnak.
Manapság,az én korosztályomban (18-25 év) a lányok nem szeretik ha fizikai munkát végez a pasijuk.Legyen értelmiségi,végezzen szellemi munkát.
Azt megértem,hogy átlagban a diplomások elég jól keresnek és ezért kell ilyen férfi.
DE! Egy jól képzett szakmunkás,pl lakatos,fémforgácsoló havi szinten akár 250-300ezer forintot is képes keresni.Egy kőműves,ács szintén százezreket akaszt le havonta.Igaz kell néhány év mire eljut erre a szintre,de aki ügyes 2-4 év alatt ezt elérheti.
Egy 8 általánost végzett,hivatásos jogosítvánnyal rendelkező sofőr szintén 200 körül,vagy felette keres.
Szakmunkás lévén már sokszor szembesültem ezzel.Nem egyszer utasítottak el lányok,mert nem ütöm a mércét.Talán szégyen az,ha nincs valakinek érettségije?Vagy a szülők nem fogadják el az ilyen fiút?
Jó,persze az általános iskola az a minimum.Ez tény.Nem akarok,mert nem is szeretek általánosítani,de akik a 8 osztályt sem végzik el,azok tényleg buták.Esetleg szellemileg alulmaradottak.De ide sorolhatjuk még a bizonyos kisebbségi etnikumba tartozó kemény magot is. :)
Manapság viszont azt vettem észre,hogy nem a végzettség számít,hanem a szerencse.Voltak szezonális munkáim,ahol diplomás gépészmérnök is dolgozott.Sajnos a jelenlegi gazdasági helyzetben senkinek sem könnyű az élete.
Azért, hogy a csaj szülei ajnározhassák a fiút a rokonoknak hogy: "A mi Évánk Bélájának ilyen meg olyan diplomája van"
Szánalom az egész aki ez alapján ítél meg valakit pláne, hogy fősulin mennyi alibi szak van.
Igen!
Na meg azt sem szabad elfelejteni,hogy a főiskolákon és egyetemeken minden héten rendeznek I.H.B. (iszunk,hányunk,belefekszünk) bulikat! Nem is tudom,hogy egyes egyetemisták mivel ütik el az időt...mondjuk spangli csavarással? :)
Haverommal nem egyszer fuvaroztunk már haza kotta részeg lányokat.Elhiszem,hogy jó hely az a JATE,de amikor fél órát kell pofozgatni mire képes kinyögni a lakcímét...
Azért a szülőknek sem lenne szabad így ítélkezni,elég sok zülledék jár egyetemekre. :)
Kedves BenceBp!
Örülök,hogy kifejtetted a témáról alkotott véleményed.Ezzel nincs is semmi baj,de a fogalmazásod és helyesírásod alapján szerintem neked nem pár diploma lenne az alap,hanem az általános iskola 5. osztálya. :)
Ha pedig iróniaként írtál így,akkor elnézést kérek.Lehet csak én nem értettem a poént! :)
Egy kicsit elgondolkodtam. Számomra már csak elmélet, hogy kell-e diploma, vagy nem, mert férjnél vagyok, mindketten diplomások vagyunk.
Az írásod, a stílusod, a fogalmazásod a diplomások többsége megirigyelhetné. Valószínű ilyen vagy a társadalmi, emberi kapcsolatokban is. Ha megismerkednénk (meg ismerkedtünk volna), őszintén megmondom nem tudom kellene-e a diploma. Azt hiszem, ha őszinte akarok lenni, gyávaságból, a baráti köröm elvárásai miatt kellene. Persze ezzel kiállítottam magamról a szegénységi bizonyítványt, de remélem, hogy más lányok normálisabbak nálam. Aztán a fene tudja......
Szégyellni valód nincs az látszik.
Kinga79!
Igen,ilyen vagyok a mindennapokban is.Nem szeretem játszani az eszem,nem szeretek feleslegesen okoskodni.Senkivel sem akarom elhitetni,hogy több vagyok egy egyszerű szakmunkásnál.Főiskolára és egyetemre egyértelműen nem járhattam volna,mert a tanulmányi eredményeim nem voltak ennyire jók.Egy gimibe azonban simán felvettek volna és lehetne nekem is érettségim.De egy számomra haszontalan papír helyett inkább egy olyan szakmát választottam,amiben örömmel dolgozhatok.
Abban igazad van,hogy sok múlik a barátok elvárásain.Sajnos ilyen világot élünk.
A következő kijelentéseddel viszont nem értek egyet: "remélem, hogy más lányok normálisabbak nálam"
Nincs veled baj,emiatt nem vagy rossz a szememben.Mindenkinek más a jó,mindenki másban látja a boldogságát.Rengeteg ember él a földön,ha egy szaki nem kell,rövid időn belül találsz egy számodra megfelelőt.Hiába a boldogság,ha a társadalmi réteg amiben élsz,nyomást gyakorol rád...
Sajnos nem.A legtöbb lány ilyen.Persze nem szabad általánosítani,mert minden esetben akad néhány kivétel.Én eddig háromszor estem pofára.Minden jól ment,jól megértettük egymást,csak a bizonyítványom nem volt a ranglétra magaslatán.
Azt nem értem,hogy akkor minek kezdenek bele az ismerkedésbe,vagy legalábbis minek kell hetekig húzni a dolgot.Ja persze,hogy kialakuljanak egyfajta érzelmek,aztán össze lehessen törni a másik szívét! :)
Nem tanultam tovább,de ez nem azt jelenti,hogy nem érdekel semmi.Széles látókörű embernek tartom magam.Szeretek olvasni,művelődni és okosodni.Gyakorlatilag bármilyen témakör érdekel,bármiről szeretek beszélgetni és ezáltal megismerni mások álláspontját is.
Ja,és köszönöm a bókot! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!