Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Meddig várjak még az eljegyzésre?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Meddig várjak még az eljegyzésre?

Figyelt kérdés

Meddig érdemes várni arra, hogy előrelépjünk? 3,5 éve vagyunk együtt, és a kapcsolat elején megbeszéltük, hogy mindketten szeretnénk családot és házasságot és nem várnánk ezzel sok évet. Főleg, mert a barátom akkor már 38 éves volt, tehát már bőven aktuális számára a családalapítás. Ennek ellenére azóta sem történt eljegyzés.

Egyre inkább úgy érzem, hogy sehova nem haladunk, az egész kapcsolat csak áll. A hétvégék többnyire semmittevéssel telnek, néha elmegyünk valamilyen programra, a hétköznapok pedig a rohanásról és a munkáról szólnak. Ő azt állítja, hogy nagyon szerelmes belém.

Többször is felhoztam, hogy még mindig nem kérte meg a kezem, de minden alkalommal azzal hárít, hogy nincs pénze gyűrűt venni, pedig ő már megkérte volna. Ezt mondja amúgy mindenkinek. ( nem keres rosszul, nem kell minden hónapban nullára költekeznie) Legutóbb már a rokonai is úgy adtak neki pénzt a születésnapjára, hogy „a gyűrűre” tegye el. Ennek lassan egy éve.

Legalább négyszer hoztam már fel ezt a témát, és az utóbbi napokban egyre jobban nyomaszt. Ingerültebb is vagyok, és úgy érzem, csak vesztegetem az időmet valaki mellett, aki talán soha nem fog megkérni, akivel soha nem jutunk előrébb.

Meddig érdemes ezzel várni? Én is már 31 éves vagyok, szóval túl sokáig nem tudok várni…

tegnap 21:22
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem is a gyűrű itt a lényeg, hanem az, hogy nem halad a kapcsolat. Azzal kapcsolatban sem mond semmit? Együtt éltek amúgy? Gyerekkerdesrol beszéltetek már? Amúgy ha nem haladtok semerre, akkor én megmondanam neki, hogy nem egyféle tartunk és lépnék.
tegnap 21:30
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Én már elhagytam volna mert hiteget össze-viszza.
tegnap 21:31
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Hát, ez alapján csak várj még pár évet, és megkéri a kezedet egy tízmilliárd karátos aranygyűrűvel, gigantikus gyémántkővel a közepén, mert ezek szerint arra gyűjt.

Viccet félretéve, szerintem megunt, a nagy szerelem inkább a kényelem és megszokás, pasik ritkán szakítanak csak azért, mert lapos a kapcsolat, nekik tökre megfelel általában annyi is, hogy otthon van egy csaj, néha van szex, nincs vita, beszélgettek. De nyilván ilyen helyzetben már a házasság sincs a fejükben, rosszabb esetben szoktak ilyenkor adni egy elkussoltató gyűrűt, ha sokat hozza fel a csaj a témát, de nincs mögötte valódi szándék, nem veled tervezi leélni az életét, csak maximum ha úgy alakul, mert nem lesz szerelmes többet másba.

tegnap 21:32
 4/7 anonim ***** válasza:
48%
Még 38 évesen sem lennél öreg lennél a házassághoz, terhességhez úgyhogy nem értem hová szaladsz főleg a pároddal akinek esze ágában sincs téged megkérni, vagy gyereket vállalni. Egyértelműen nincs miért szaladni mert először is olyan társsal kéne akinek apának való! Mit fogsz csinálni egyedülálló anyaként, vagy ha olyan férfinak szülsz aki ordít, nem segít, megcsal, megver? Szakíts és ne siess!
tegnap 21:34
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
#3-nál a pont.
tegnap 21:35
 6/7 anonim ***** válasza:

A gyűrű csak kifogás.

Az én párom anélkül kérte meg a kezem (anyagolag most mi sem állunk jól) és én azóta a menyasszonya vagyok, ez nem egy fémkarikán múlik.

Sajnálom, de ez "nem kellessz eléggé" helyzetnek tűnik.

tegnap 23:20
 7/7 anonim ***** válasza:
Szerintem semennyit sem szabad várni az eljegyzésre. Ha már várni kell, az régen rossz.
tegnap 23:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!