Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Főleg férfiak (de nők is...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Főleg férfiak (de nők is válaszolhatnak)! Érthető, hogy a párom az exem miatt hezitál, hogy feleségül vegyen-e?

Figyelt kérdés

4 éve vagyunk együtt, én 29 vagyok, ő 36. Én már nagyon szeretnék esküvőt, de ő sokáig kibújt a téma alól. Egy idő után őszintén megmondta, hogy azért várna a dologgal, mert nem teljesen bízik bennem az exem miatt, meg azért is, mert hiába szeret, beárnyékolja a dolgokat, hogy az exem undorító. A fő problémája az, hogy szerinte roma, pedig egyébként nem az. A másik pedig az, hogy érzelmileg lealacsonyító, bántalmazó volt a kapcsolat, és amikor a végét járta a dolog, akkor a mostani párom fiú barátként volt mellettem, és ő segített rászánni magam a szakításra végre. Nagyon nehéz volt a sok bántás miatt, alacsony volt az önbizalmam, elhittem sok mindent, és anyagilag is hozzá voltam kötve. Sajnos 2x is visszamentem még hozzá, mielőtt elhagytam volna. A párom úgy értelmezi, hogy hűtlen voltam, hiába nem történt semmi köztünk még akkor, mert ha megtudná, hogy lenne most megint egy férfi az életemben olyan viszonylatban "barátként", ahogy ő volt akkor, akkor ő hülyét kapna és megcsalva érezné magát. Meg azt is felhozta, hogy anyagilag ő segített függetlenedni az exemtől (egyetlen egyszer, egy összeggel segített ki!), és az volt az a pillanat, amikor végleg elhagytam, tehát nekem az kellett, hogy valaki más pénzeljen, és akkor egyből el tudtam hagyni.

Nem tudja, mit gondoljon rólam, mert szerinte lehet, hogy nem volt igaz, hogy én annyira önbizalomhiányos voltam, meg kötődtem, és akkor ezért bizalmatlan, de ha igazat mondok, akkor meg azért, mert ő tart egy olyan nőtől, aki ilyen mértékben lábtörlője volt egy "roma" férfinak.

Azt mondja nagyon szeret, de neki kell némi idő, hogy el akarjon venni feleségül, mert egy férfi számára ez egy nagyon nagy döntés, és neki a hírnevéről és a büszkeségéről is szól, nem szeretne olyan döntést hozni, amire nem 100% biztos, hogy büszke.

Egy felől megértem, mert ez tényleg csak a férfi döntése és türelmesnek kell lenni, de van egy kis belső hangom, aki azt súgja, hogy megint lelkileg alázva, bántalmazva vagyok. Amikor barátként segített, soha nem merültek fel ilyen dolgok, folyamatosan segített, nagyon jó lelkű férfinek ismertem meg, és a 4 évünk alatt is az volt, szóval ez most nekem övön aluli ütés, nem számítottam erre.

tegnap 23:42
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem egyszerre néz le és van melletted kisebbségi komplexusa. Egyértelműen rád hajtott amíg volt kapcsolatod, aztán megkapott, de te már jobban is keresel nála ezért próbál lenyomni.

Én nem szeretek mindenre a szakitssal dobalozni, de ez így nem egészséges. Szerintem menj el pszichológushoz és ő majd segít tisztábban látni. És senkinek ne hagyd hogy múltbeli döntések miatt beléd rúgjon!

ma 10:33
 12/12 anonim ***** válasza:
100%
Tudod mi a felfoghatatlan az egészben? Hogy te ehhez az aljas senki "emberhez" hozzámennél. Hogy még mindig vele vagy. Hogy bántalmazó kapcsolatból beleugrottál egy másképp, de szintén bántalmazó kapcsolatba és észre se veszed. Ha jót akarsz magadnak akkor szakítasz és egy kicsit egyedül leszel, mielőtt elkezdesz újra ismerkedni.
ma 10:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!