Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Főleg férfiak (de nők is...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Főleg férfiak (de nők is válaszolhatnak)! Érthető, hogy a párom az exem miatt hezitál, hogy feleségül vegyen-e?

Figyelt kérdés

4 éve vagyunk együtt, én 29 vagyok, ő 36. Én már nagyon szeretnék esküvőt, de ő sokáig kibújt a téma alól. Egy idő után őszintén megmondta, hogy azért várna a dologgal, mert nem teljesen bízik bennem az exem miatt, meg azért is, mert hiába szeret, beárnyékolja a dolgokat, hogy az exem undorító. A fő problémája az, hogy szerinte roma, pedig egyébként nem az. A másik pedig az, hogy érzelmileg lealacsonyító, bántalmazó volt a kapcsolat, és amikor a végét járta a dolog, akkor a mostani párom fiú barátként volt mellettem, és ő segített rászánni magam a szakításra végre. Nagyon nehéz volt a sok bántás miatt, alacsony volt az önbizalmam, elhittem sok mindent, és anyagilag is hozzá voltam kötve. Sajnos 2x is visszamentem még hozzá, mielőtt elhagytam volna. A párom úgy értelmezi, hogy hűtlen voltam, hiába nem történt semmi köztünk még akkor, mert ha megtudná, hogy lenne most megint egy férfi az életemben olyan viszonylatban "barátként", ahogy ő volt akkor, akkor ő hülyét kapna és megcsalva érezné magát. Meg azt is felhozta, hogy anyagilag ő segített függetlenedni az exemtől (egyetlen egyszer, egy összeggel segített ki!), és az volt az a pillanat, amikor végleg elhagytam, tehát nekem az kellett, hogy valaki más pénzeljen, és akkor egyből el tudtam hagyni.

Nem tudja, mit gondoljon rólam, mert szerinte lehet, hogy nem volt igaz, hogy én annyira önbizalomhiányos voltam, meg kötődtem, és akkor ezért bizalmatlan, de ha igazat mondok, akkor meg azért, mert ő tart egy olyan nőtől, aki ilyen mértékben lábtörlője volt egy "roma" férfinak.

Azt mondja nagyon szeret, de neki kell némi idő, hogy el akarjon venni feleségül, mert egy férfi számára ez egy nagyon nagy döntés, és neki a hírnevéről és a büszkeségéről is szól, nem szeretne olyan döntést hozni, amire nem 100% biztos, hogy büszke.

Egy felől megértem, mert ez tényleg csak a férfi döntése és türelmesnek kell lenni, de van egy kis belső hangom, aki azt súgja, hogy megint lelkileg alázva, bántalmazva vagyok. Amikor barátként segített, soha nem merültek fel ilyen dolgok, folyamatosan segített, nagyon jó lelkű férfinek ismertem meg, és a 4 évünk alatt is az volt, szóval ez most nekem övön aluli ütés, nem számítottam erre.

tegnap 23:42
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
25%

Ezek mind valid dolgok a részéről, mármint érthető ha felmerül benne. Viszont kb fél év alatt le kellett volna tisztáznia ezeket magában, mielőtt kapcsolatba lépett volna veled. Azóta eltelt 4 (!!!) év. Rég fel kellett volna ezt dolgoznia még azelőtt, hogy veled kapcsolatba kezdett. De még ha ezt nem is várja meg, akkor is ezen dolgoznotok kellett volna már 3-4 éve.

Most került szóba ez illetve a házasság először?

Mit mond, kb mennyi idő vagy mi kellene neki ahhoz, hogy ezzel rendben legyen?

Szerintem ez csak kifogás és húzza az időd.

Ez a te hibád is, amiért nem kommunikáltál vele nyíltan, de nagyobb részben az ő hibája.

ma 01:02
 2/12 anonim ***** válasza:
18%

Kérdező és #1-es, szerintetek miért van az, hogy az emberek sokszor 3-4 év, vagy még több idő után kötnek házasságot? Mert a felek (férfiak ÉS nők) ezt egy nagyon komoly döntésnek tekintik, és a megismerésnek és bizalomnak egy olyan szintje kell a határozott biztos IGEN-hez, ami évek sora alatt alakul ki. Neki 4 év még nem volt elég ahhoz, hogy teljesen biztos legyen a dologban. Azok alapján, amiket leírtál, meg is értem.

Ha neked fogytán a türelmed, lengess be ultimátumot, hogy nem szeretnél örökké várni, mert te házas emberként képzeled el magad és ha ez vele sehogy sem akar megvalósulni, akkor nem passzolnak a terveitek és mást kéne keresnetek. De a bizalmat nem lehet kierőszakolni. Te sem akarsz olyan emberhez hozzámenni, aki aztán mégis megbánja és egy-két éven belül el akar válni. És bocsi, hogy ezt írom, de a leírás szerint ő hozzád képest sokkal jobb anyagi helyzetben van, szóval egy válás egyúttal anyagilag is nagy bukta lehet neki.

ma 01:19
 3/12 anonim ***** válasza:
94%

Na, akkor összefoglalom, mi történt.

- A kérdezőnek volt egy bántalmazó kapcsolata.

- Amikor a kapcsolata a végét járta, akkor a mostani párja ott csaholt, mint "segítő barát" (közben nyilván várt a "lepattanóra").

- A kérdező sose csalta meg vele az exét, nem történt köztük semmi.

- 2x visszament az exéhez - ez nyilvánvalóan hiba, de sajnos bántalmazó kapcsolatoknál tipikus (ha ő csak "segítő barát" státuszban volt, akkor annyi történt az ő szempontjából, hogy rossz döntést hozott a nő, de ezen túl semmi köze hozzá)

- A kérdezőt a mostani párja kisegítette anyagilag egy egyszeri összeggel, mint "önzetlen, segítő barát".

Tehát a csávó megtette ezeket önszántából, majd összejött a nővel.

Aztán meg beközli 4 év múlva, hogy azért nem hajlandó az elköteleződésre, mert ezek történtek. :D

Akkor minek "segített" és minek jött vele össze?

Ha aztán jó hogy nem leqrvázza, hogy elfogadta az ő (!) anyagi segítségét, és végre elhagyta a bántalmazó exét.

Meg ő "tart" egy olyan nőtől, aki "lábtörlő" volt, tehát azért nem érdemel normális elköteleződést, szeretetet, mert isten tudja miért, de belekerült egy bántalmazó kapcsolatba?! Szóval pont azért nem tud rá 4 év után se rendes társként gondolni, amiért igazából a közelébe tudott férkőzni, és amire alapozta az egész udvarlását az elején.

Takonygerincű érzelmi terrorista ez is, csöbörből vödörbe.

Az csak hab a tortán, hogy a fejébe vette, hogy cigány, és ezt külön kiemeli.

Majd tanulsz egyszer, kérdező.

(Igen, férfi vagyok.)

ma 02:04
 4/12 A kérdező kommentje:

Nem mond semmi időt hogy mennyi kéne neki.

Mostanra már nincs jobb anyagi helyzetben, mint én. Nettó 200 ezer ft-tal többet keresek nála havonta, és neki hitelei is vannak, nekem már nincs. A pénzét annó vissza szerettem volna adni, de nem engedte. A kapcsolatom lezárulása után 1 évvel később jöttem csak vele össze, mert labilis voltam még egy új kapcsolathoz. Ő addig is barátként volt mellettem. Azért írtam le, hátha hasznos információ lehet ez még.

ma 02:11
 5/12 anonim ***** válasza:
84%

Igen, hasznos információ.

Ha semmi nem történt köztetek nemhogy az exeddel való kapcsolat alatt, de még utána egy évig (!) sem, akkor semmilyen hűtlenség nincs itt, és semmi köze ahhoz, hogy te visszamentél az exedhez.

Ahhoz joga van bárkinek, hogy lenézzen valakit azért, mert bántalmazó kapcsolatban élt annak minden jellegzetességével együtt (alacsony önbecsülés, csak többszöri próbálkozásra sikeres végleges elhagyás), az mindegy, hogy erről mi a véleményem (semmi jó), vagy másnak. Mindenkinek joga van ehhez.

Na de ahhoz mennyire kell gerinctelennek és álságosnak lenni, hogy valaki az ilyen véleménye ellenére csaholjon egy nőnek, anyagilag kisegítse, és még utána is ott legyen mellette egy évig, mire összejönnek, aztán meg 4 évvel később az arcába vágja, hogy ezért nem kell neki feleségnek, meg azért, mert szerinte az exe cigány.

Semmi értelmes magyarázat nincs erre, csupán az, hogy ő is kicsinyes aljadék, aki szándékosan ilyen nőkre megy, akik már eleget sérültek, eléggé alázhatóak, és eléggé úgy érezheti, hogy a markában van a másik és nála van a kontroll.

ma 02:23
 6/12 anonim ***** válasza:
93%
Kérdező, most is egy bántalmazó kapcsolatban vagy. Tipikus nárcisztikus viselkedés, amikor lassan próbálja veled elhitetni, hogy kevesebbet érsz, mint ő, és ki kell érdemelned az ő szeretetét, és azt, hogy elakarjon köteleződni veled. Folyamatosan felhívja a figyelmedet arra, hogy mit hogy hibáztál a múltba, még olyan dologban is, amire igazából ő bíztatott. Tipikus ő a "jófiú", aki segített, melletted állt (saját érdekből), most meg téged hibáztat ezért. Szerintem át kéne gondolnod ezt a kapcsolatot.
ma 02:39
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Az egyetlen apróság amit meg tudok érteni talán indoknak a pasid viselkedésében, az az hogy azon aggódik hogy kevesebb a pénze mint neked, és egy pénzessel dobbanthatsz később, de ez az ő komplexusa, ami eleve megnehezít minden kapcsolatot vele. A többi része, hogy emiatt van e, azt nem tudom, de patkányság úgy ahogy van, és egyetértek a 3,5,6 válaszolóval nőként.
ma 06:45
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Azok után amit elmondott, a kapcsolatnak nincs értelme. Nem hogy házasság, te jó ég! Komolyan olyan férjet akarsz, aki egy átlátható rongynak tart, aki megbízhatatlannak gondol? Ne már!!

Ráadásul óriási tévedés, hogy a házasság egyedül a férfi döntése, te meg türelmesen vársz, addig még kaparsz, mint malac a jégen, hogy kiérdemeld ezt a nagy kegyet. Hát még mit nem! A te életed, a te jövőd is ugyanúgy múlik rajta, ugyanúgy a te döntésed. Normális esetben ezt a felek megbeszélik, és együtt döntenek. Akkor is, ha a lánykérés hagyományosan a férfi feladata.

Amúgy ne áltasd magad, soha a büdös életben nem fog elvenni feleségül. Csak elhúzza az orrod előtt a mézesmadzagot, te meg tepersz, hogy kiérdemeld , hogy végre eljegyezzen. De soha nem fog elvenni.

Az meg külön szánalmas, hogy annyira nem vagy méltó, hogy elvegyen, mert "neki a hírnevéről és a büszkeségéről is szól, nem szeretne olyan döntést hozni, amire nem 100% biztos, hogy büszke." De az nem zavarja, hogy 4 hosszú éve vagy az élettársa, a te főztöd eszi, te p.nad dugja. Mintha szégyelne téged mások előtt.

Ha van benned egy kis tartás meg női büszkeség, akkor megmondod neki, hogy ennél te sokkal jobbat érdemelsz. Valakit, aki megbecsül, büszke rád, támogat és vigyáz rád. Aztán hagyd ott a retekbe.

ma 06:58
 9/12 anonim ***** válasza:
92%

Fu de kicsavart az egesz.

Bizonyitson ő hogy te egyáltalán hozzámenjél. Forditva ül a lovon ezekkel hogy ő támaszt elvárásokat. Nem ő fog egyedul rohadni a kölykökkel ha válásrol lenne szó bakker.

ma 08:12
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Az előttem hozzászólók nagyon jól leírták, de főleg a 8-as hozzászólóval értek egyet.

Mondd meg a párodnak, hogy vége és keresel egy normális pasit, aki nem használ ki és nem kezel kapca rongyként.

Nagyon nehéz lesz, mert sajnos egyik bántalmazó kapcsolatból kerültél a másikba, de hidd el, hogy megérdemeled a boldogságot kérdező. Megérdemelsz vkit, aki önmagadért szeret!

ma 09:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!