Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
FÉRFIAK, elfogadnátok a párotok döntését, vagy úgysincs szavad?
Igen! Loptam a kérdést, mert valaki már kiírta, csak ott fordított nemi felállással.
Szóval férfiként mit tennél, ha a nejed/élettársad, szóval komoly párod, aki komoly munkát végez, a család számára igen jó fizetésért, egy nap előállna, hogy változtatni akar, de nem kicsit. És ez, a család, azaz a te anyagi és társadalmi helyzetedre is kihatna?
Pl.: Sikeres ügyvéd párod besokallna attól, hogy bűnözőket, pedokat, erőszakolókat véd, és most kilép és beáll rendőrnek.
Vagy mérnökként kiégett, és most felhasználva a hirtelen jött örökségét, majd nyitna egy kávézót.
Vagy elege van a könyvelésből, és vakvezető kutyákat akar nevelni, főállásban.
Vagy körmös, óvónő, ápoló,..., akar lenni.
Attól függ:
a) a pároddal, lelki társaddal akit tényleg szeretsz az akadályokat KÖZÖSEN oldjátok meg, nem te vagy én. S közösek a célok is, s mindkettőtök érdeke, hogy boldog legyen a másik.
b) Aki "csak a feleségem" (nincs valódi mély érzelmi elköteleződés) akkor jön a matek, hogy jaj ne csináld már, mert akkor miből költünk tovább luxusra. Értsd: fontosabb az egyéni jóléted (mint haszonélvezője a munkája gyümölcsének) mint a másik akarata, szándéka, boldogsága.
A fentiek alapján fognak az emberek válaszolni.
Szerintem nem véletlen, hogy "nem találod" azt a fordított felállású kérdést, amire hivatkoztál.
Én is emlékszem rá, és egyáltalán nem olyan arányban támogatták, illetve ellenezték a hozzászólók, mint amit te állítasz.
Szerintem a többség, nemtől függetlenül, elfogadná, amíg a tervek észszerűek és nem konkrétan a család megélhetése, normális életszínvonala lenne miatta kockán. Persze mindig lesznek aranyásók, nagyigényűek meg olyanok, akik bizonyos munkákat lenéznek.
Innentől kezdve meg szimplán az adott eseten függ. Mennyire lenne érvágás az elveszített kereset? Van-e visszafizetendő lakáshitel, a gyerek gyógyszere, szemüvege, fogszabályzója, normális télikabátja, edzőcipője kifizethető-e az új keresettel?
Mennyire észszerű a választott új karrier, már ha lehet annak nevezni? Ért-e hozzá? Megvannak-e hozzá a készségei? Mennyi idő alatt lehet beletanulni? Mennyire megbízható kereseti forrás?
Mert nem mindegy, hogy pl. egy mérnökmenedzser barista akar lenni, és már most ismeri a kávékat vagy éppen el tud végezni egy viszonylag gyors tanfolyamot... vagy énekes akar lenni fahanggal, vagy versenysportoló, még ha nem is népszerű sportágban, de nulla állóképességel, vagy utcazenész, mert "hát az olyan fun dolognak tűnik". Hogy olyanokról, mint onlyfans, drogdílerkedés ne is beszéljünk.
Örülnék, ha olyan munkát választ ami kevésbé stresszes, boldogabb tőle, fizetést megoldom. Eleve amikor gyereket vállalunk ő marad otthon, így nekem fontosabb a jól fizető karrier.
Őszintén szólva már jelenleg is örülnék, ha nem dolgozna, de cserébe a háztartás nagyobb részét elvégezné, de elfogadom, hogy szereti a munkáját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!