Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Legenda az, hogy a régi öregek feltétel nélkül szerették egymást, ellentétben a mai korral?

Figyelt kérdés

Rengeteg kép terjeng az interneten, és az emberek fejében is, hogy az idős otthonkás nénike és a svájcisapkás bácsika állnak a kapuban, és mindig meghittség van körülöttük.

Manapság pedig nem kell messzire menni, hogy az ember lássa, saját bőrén tapasztalja: megcsalás, veszekedés, féltékenység, facebook-messenger titkos írkálások, rengeteg álmodozó vagy kiégett öreglegény, sok macskás nő, egyebek.

Csak az idő szépíti meg az emlékeket, vagy régen jobb volt az életnek ezen szegmense?

jan. 30. 23:30
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
97%

Legenda.

És akkor a nők sokkal szarabb helyzetben voltak.

jan. 31. 06:05
 12/31 anonim ***** válasza:
9%
Akkor is voltak gondok-problémák, az tény, de akkoribban valóban tartósabbak voltak a kapcsolatok, erősebb-igazibb emberi élmények voltak az emberek körében.
jan. 31. 07:06
 13/31 anonim ***** válasza:
96%

Dehogy volt jobb.

Biztos voltak ilyen házasságok, de ritkaság volt.

Én egy alföldi faluban születtem, az őseim is szinte mind itt éltek.

A falu javarészt földműves parasztokbol állt. Ahogy az én őseim is. Szerinted náluk hogy ment a parkereses?

Úgy hogy volt kB 10 potenciális jelölt a faluban, amelyiknek a szüleivel a tieid leginkább jóban voltak azzal kellett házasodni és kész, nincs varia. Akkor se ha a másik csak egy fokkal szebb az ordognel vagy hülye mint a sgg vagy akármi.

Dedapam mesélte hogy az ő apja bezarta az anyját a disznóólba éjszakára mert haragudott rá.

A nagyszüleim, anyai és apai részről is mind lelki és fizikai bántalmazó kapcsolatban éltek. Kölcsönösen verték egymást és orditottak egymással. A családfa férfi tagjai szinte mind ittak stb.

Tényleg, tök idilli lehetett.

jan. 31. 07:26
 14/31 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem csak legenda.

A régi öregek jelentős részét nem jellemezte az individualizmus, illetve tartottak a falu véleményétől, akkoriban is sok házasságban jelen volt valamilyen szenvedélybetegség, megcsalás vagy bántalmazás. Sokan leélték az életüket egy harmonikusnak nem nevezhető házasságban.

jan. 31. 07:30
 15/31 anonim ***** válasza:
100%
Legenda.
jan. 31. 07:58
 16/31 anonim ***** válasza:
95%

Ó, hány olyat ismertem/ismerek, akik nem, hogy nem szerették egymást feltétel nélkül, de igazából inkább voltak ellenségek, mint partnerek.

Az meg egy másik kérdés, hogy régen ha egyszer elköteleződött valaki, akkor sem volt reális esélye - legalábbis jókora szégyen és megvetés nélkül - kilépnie abból, ha alkalmanként rommá verte a házastársa...

jan. 31. 08:34
 17/31 anonim ***** válasza:
94%
Legenda. A nagyszüleim között is csak a távolság volt, semmi más. Inkább voltak ellenségek, mint társak.
jan. 31. 10:05
 18/31 anonim ***** válasza:
95%
Dehogy voltak erősebbek meg igazibbak az emberi kapcsolatok. Nem lehetett válni. Stigma volt a férfiaknak is, a nők meg kb el lehetetlenedtek.
jan. 31. 10:11
 19/31 anonim ***** válasza:
96%
Dehogy szerették egymást. 16-18 évesen valakivel össze kellett házasodni, és azzal leélni az életed. Nem volt opció elválni. Ugyan úgy voltak viták, megcsalások, bántalmazások stb csak ezt nem lehetett kimutatni. Mindenről hallgatni kellett, nem volt más lehetőség. Az én nagyszüleim is gyűlölték egymást, már egész fiatalon észre vettem. Látszik is, hogy sokan milyen állapotban vannak az öregek közül (70+), illetve hogy az ő gyerkeik hogy boldogultak, milyen traumatizált a korosztályuk (50+). Kétszínűség, keserűség, sok elnyomott érzés volt inkább. Fel sem fogják ma sokan, hogy mekkora szerencse, hogy mi már szabadon dönthetünk, és szakíthatunk, ha baj van. Persze értem, hogy egyes elnyomó, bántalmazó férfiaknak nehéz elfogadni, hogy a nőknek már van szabad akarata, és nem függnek a férfiaktól, de a normális embereknek ez előny. Pl a macskás nő is egy árulkodó kifejezés. Amikor egy nő már jobban, biztonságosabban érzi magát egyedül, és több szeretetet kap egy macskától, mint egy férfitól valaha, nos ez inkább a férfiakra nézve krva gáz.
jan. 31. 12:02
 20/31 anonim ***** válasza:
84%
Igen, volt egy olyan mondás, hogy az asszony köténye mindent eltakar. Bármi történt is, az a négy fal között (vagy a kötény alatt) maradt.
jan. 31. 12:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!