Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Az ember miért nem csalja meg...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az ember miért nem csalja meg a párját?

Figyelt kérdés
Adott egy hosszú (+10 év) kapcsolat, azok (már akik) akik nem csalják meg a párjukat, szerinted miért nem teszik?
jan. 30. 06:45
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
57%

A kornyezetedben esetleg.

En az en kornyezetemben azt latom, hogy az emberek jol valasztottak tarsat, boldogok egyutt es nincs szukseguk masra.

jan. 30. 09:24
 12/18 A kérdező kommentje:

11.

Igen, tényleg ez a jellemző 😅

jan. 30. 09:57
 13/18 anonim ***** válasza:
Felénk igen.
jan. 30. 10:11
 14/18 anonim ***** válasza:
78%

Az én környezetemben is ezt látom. Nyilván nem akarok ebből általánosítani, tudom, hogy elég magasak a válási statisztikák, de az a burok, amiben én élek, lehet ugyanaz a burok, amiben a #11 is él, mert az én környezetemben is a párok jól érzik magukat együtt, jól megtalálták egymást és bár simán lenne lehetősége mindkét félnek félrelépni, nem igénylik. Én is és a párom is ilyenek vagyunk. Nyilván a közvetlen barátaink is hozzánk hasonlóak sok szempontból, pl ebben is egyezünk.

Egyébként még fiatalként sem volt különösebben megállnom a hűtlenséget, amikor pedig még csak igazán szerelmes sem voltam az aktuális páromba. Akkor is, amikor már tudtam, hogy szakítani fogok, csak még vártam a megfelelő időt (hogy pl személyesen tudjuk ezt megbeszélni, ne a szülinapján legyen pont vagy akármi), akkor is simán nemet mondtam a csábításoknak. Mert a hűség döntés kérdése, és nem egy adottság. Dönthetsz úgy, hogy kitartasz az elveid mellett (meg eleve: vannak elveid), meg dönthetsz úgy is, hogy a kapcsolatod és a becsületed nem ér annyit, mint a nemi szerved. Az én részemről ez sosem volt kérdés. Másnál lehet, hogy máshol van a határ, nem tudom, de én azért alapvetően úgy gondolom, hogy sosem a lehetőségek miatt hűtlen vagy hűséges valaki, hanem a saját személyisége és a saját döntései miatt. Ez egy belső vita saját magaddal, nem a körülmények kényszerítő ereje.

jan. 30. 11:01
 15/18 A kérdező kommentje:

"de az a burok, amiben én élek, lehet ugyanaz a burok, amiben a #11 is él, mert az én környezetemben is a párok jól érzik magukat együtt, jól megtalálták egymást és bár simán lenne lehetősége mindkét félnek félrelépni, nem igénylik"

Elhiszem, hogy így gondolod.

De valljuk be, azok akik félre mennek (pláne ha házasok, gyerekkel) nem nagyon szokták ezt reklámozni, a barátaiknak sem.

"Ez egy belső vita saját magaddal, nem a körülmények kényszerítő ereje."

Ez pontosan így van, viszont a körülmények erejét én nem írnám le ennyire.

jan. 30. 11:53
 16/18 anonim ***** válasza:
60%
5 évig éltem szex nélküli házasságban.. elfogadtam, hogy ez ilyen.. majd véletlenül találkoztam egy férfivel aki azonnal vonzani kezdett, olyan szinten előtört belőlem a vágy, hogy borítottam az addigi látszat házasságom és új életet kezdtem.. sokan mutatják, hogy jó a házasságuk, közben meg otthon langyos fosban élnek..
jan. 30. 13:22
 17/18 anonim ***** válasza:
56%
Mert miért csalnám meg? Az miért ennyire elképzelhetetlen itt, hogy egyszerűen boldogok vagyunk együtt? Sokan elrontják azzal, hogy olyannal jönnek össze, majd ragaszkodnak hozzá, akivel egyáltalán nem passzolnak már az alapok sem. De nem hajlandóak belátni, inkább együtt maradnak egy szar kapcsolatban. Ha már az elején nem jó, csak rosszabb lesz.
jan. 30. 14:32
 18/18 anonim ***** válasza:
63%

Mert nincs kivel.

N

jan. 30. 15:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!