Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Én férfi létemre nem barátkozo...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Én férfi létemre nem barátkozom olyan pasikkal, akikre főzni, mosni, takarítani kell, más nők meg együtt élnek velük. Miért van ez így?

Figyelt kérdés

Ahogy olvasom a kérdéseket itt az oldalon, azt látom, hogy slágertéma az, hogy van egy nő, akinek a pasija egyáltalán nem segít semmit a házimunkában. Még csak a szemetet sem viszi le (aztán vannak egyéb gondok is, de ezt most hagyjuk. 😅)

Egyszerűen ledöbbenek ezen.

Én abban hiszek, hogy hatással vagyunk egymásra, tehát minden olyan emberrel megszakítom a kapcsolatot, aki nem az én értékrendem szerint él. Legutóbb egyik haveromnak intettem búcsút, mert komplett idiótának tartom. Az is olyan lesz, ha esetleg megnősül, akkor majd az nő anyáskodik felette.

De egyúttal azt is felfedeztem, hogy ami nálam alap dolog, az tulajdonképpen erény. 😅

Ha hozzám feljön egy csaj, én mindig kitakarítom a lakást. Van, hogy megveszem a főznivalót, amit együtt rakunk össze, de olyan is előfordult, hogy megfőzök a csajnak, mire felér. Még ha vendégségben voltam egy nőnél, és főzött nekem, akkor felajánlom a mosogatást.

Most persze úgy hangzik, hogy mintha kérkednék, de nem. 😃 Csak ledöbbenek azon, hogy ami nálam teljesen alap dolog, az mennyire nem az másoknál, így erénnyé válik.

Én azt gondolnám, hogy a haszontalab, lusta pasikat egy idő után elhagyják a nők. De nem.

Együtt élnek velük. Ráadáaul sokan vannak ilyen helyzetben. 🥶

Na, szóval most ez érdekel, hogy miért van ez.

ma 09:37
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
69%
Mondani sok mindent lehet, de még te is elkényelmesedhetsz egy kapcsolataban. Nyilván nem egyik napról a másikra megy ez. Mi anyósoméknál voltunk kb. két hónapot, és akkor semmilyen házimunkát nem végesztem, pedig akartam de elhesegettek, hogy na nehogy már én takarítsak, hiszen vendég vagyok... Lehet hogy a nők is ezt csinálják, ha nem is tudatosan, ezt a mintát hozták, meg akarnak felelni a női szerepeknek és az elején lehet hogy pont ők érzik magukat kínosan, hogy a pasija elmosogat helyette, hát milyen rendetlen nőnek gondolhat? Vagy valami hasonló zajlik le bennük. Aztán a sok visszautasítással el is hintették a magot, hogy ez így van rendjén, a pasi sem fogja törni magát amikor a nő már megszakad a munkában akkor sem, amikor totál egyenlőtlen lett minden, a nő lesz a házisárkány a férfi meg aki megutálja a nő állandó rikácsolását.
ma 10:56
 12/22 A kérdező kommentje:

Bocsy, de mindig is téveszmének tartottam ezt az érvet, hogy "az elején valaki figyelmes, aztán meg..."

Bár lehetséges, hogy arról van hogy én vagyok elég értelmes vagyok ahhoz, hogy a mikrogrimaszokból/mikrocselekedetekl is leszűrjen a hazugokat, mások meg nem azok.

Na, mondjuk nekem mindegy, csak rohadtul csodálkozom azon, hogy tonnányi olyan nő van, akit hülyének néznek, ráadásul olyan emberek akik maguk is hülyék/életképtelenek.

Én ezeket az embereket dobálom ki az életemből, más meg együtt él velük. 🥶😃

Na nekem mindegy. Szevasztok.

ma 11:00
 13/22 anonim ***** válasza:
72%

Igen, szerintem is kérkedésnek hat kissé a dumád. Az én felfogásom szerint, egy igényes embernek ki van takarítva a lakása, taszító, ha nem. Ez nem férfi-nő kérdése. "Van, hogy megveszem a főznivalót" - milyen érdekes, igen, ha enni akarsz, és te főzől, meg kell venned a főznivalót, ezt minden nő tudja. Erről nekünk nem kell példákat írnunk, ezt csináljuk minden nap. :D Pasik úgy tudják verni a mellüket, ha elvégeznek tök alap dolgokat :D

Az is fura nekem, hogy a pasik konkrétan NEM ÉRTIK miért van ez.... mintha semmit nem értenének a társadalomból, a felénk vetített elvárásokból, amik záporoznak ránk amióta csak megszülettünk, és van aki ki tud lépni és más utat jár be mint MINDENKI körülötte. De valljuk be ehhez nagy adag szerencse, támogató közeg, törtetés kell! Elvárások: Kezdve onnan, hogy a nők legyenek kiszolgálóak, jáborabbak, mint a férfiak, ne kommunikáljanak olyan agresszívan, mint a férfiak, a mondandójukat is sok helyen csak akkor fogadják el hitelesnek, ha már sokat bizonyított az adott nő, hogy ért mondjuk a szakmájához, külön le kell tenni prove-okat az asztalra, hogy kompetens embernek ismerjenek el. Hiába mondják emberek, hogy de hát már réges-rég megvalósult az egyenjogúság, most már a nők csak többlet jogokat akarnak, ez baromira nem igaz, annyira erős berögződések vannak még mindig emberekben, amik a hatásait a nők a mindennapjaikban érzik. Ebből példák azok, amiket leírtam. És ez begyűrűzik oda, hogy még mindig rengeteg férfinak teljesen evidens, hogy majd a nő fog otthon sokkal több ingyen munkát végezni, mint ő. Természetesen ugyan itt, a nőnek is evidens. Ezt hozta, ezt látja. Megértem, én az, hogy a pasi azt gondolja: ő e helyett keres 2-3x annyit mondjuk. De a nő a kevesebb pénz mellett munkatapasztalattól is elesik, ha inkább otthon végzi a házimunkát, és mondjuk tegyük fel van olyan gáláns a párja, és megtehetik, hogy csak 4 órában dolgozik. Utána majd hogy fog ő is kétszer annyit keresni? Ha a pasi elmegy egy 20 évessel 40 éves korában? Majd a takarítás mesterfok tapasztalatával fog milliókat keresni? Szóval szerintem ez messze nem akkora biznisz, mint ahogy azt be akarják állítani az ingyen csicskát tartók.

És hogy miért csinálják a nők? Egyrészt tanult minta, ami nagyon erős! Iskolázatlanság, abból kitörni nem tudás, ami valamennyire az egyén felelőssége, de valamennyire a társadalmi berendeződés is hat rá, és a szűkebb, tágabb családi, ismerősi nyomás. És ilyenkor nyilván nem elsődlegesen a nagyvárosi, tanult értelmiségi nőkről van szó, bár ők is jöttek valahonnan, és hozhattak a családjukból bizonyos mintákat. És nem minden ember jut el oda, van lehetősége, szánja el magát arra, hogy 2-3 év terápiával megértse a saját működésének mozgatórugót És még új viselkedésmintákat is begyakoroljon a megszokottak helyett...

ma 11:01
 14/22 anonim ***** válasza:
45%

#9 -el egyetértek.

A nő önszántából csinál meg mindent a férfinak mert annyira vége van érte és a férfi természetesnek veszi később is. Akkor lesz a nőből hárpia igen és a férfi odébb áll legtöbbször. De a valóságban a nő saját magának kreálta a helyzetet.

ma 11:12
 15/22 anonim ***** válasza:
63%

"Most arról beszélsz, hogy bedurcizik a pasi, amiért barátnő a nem mossa ki a nadrágját, meg nem keni meg neki a vajas kenyeret?"

Akármilyen vicces, pont így.

Én is kaptam már meg, hogy "most tényleg nem mostad ki a fekete nadrágom, miben menjek akkor?!"

Vagy hogy miért nincs soha főzve vacsi, mikor hazaér, otthon mindig meg volt főzve mire az apja hazaért. Na már most ugyanolyan munkarendben dolgoztunk 8-16ig, pár perc különbséggel értünk haza. Mégis mikor kellett volna megfőznöm, a munkahelyen az étkezőben vagy mi? Ez megy, sajnos.

ma 11:42
 16/22 A kérdező kommentje:

Aha. Hát figyelj, én ezt nem kommentálom.

Csak az okot akartam megérteni. Mindenki úgy él, ahogy akar.

Köszi a választ.

ma 11:53
 17/22 anonim ***** válasza:
53%
Valójában a férfiak elég nagy százaléka várja el még a mai napig is, hogy a közös haztartást a nő végezze egyedül. Főleg minél "nagyobb" ember annál jobban elvárja. Egy ügyvéd, verzérigazgató, professzor, politikus, akárki nem fog otthon porszívózni meg mosogatni. Őket mindig otthon várja az anyjuk vagy egy háztartásbeli feleség. És mivel a pali hordja haza a pénzt ezert varja el hogy neki ne kelljen csinálnia semmit.
ma 12:09
 18/22 anonim ***** válasza:

"Miféle ellenszélben? 😃"

Egyrészt amit és ahogy a 15-ös ír.

Másrészt veled nem párkapcsolati viszonyban álló emberek rosszallása a környezetedben. A pofavágások, a furcsán nézések, a megjegyzések, a hátad mögött kibeszélések, a megvan rólad a véleményük...

Ha folyton és mindenhonnan ezt kapod, azt nem gyengeség rosszul viselni. K. nyomasztó ez, és nem mindenki teheti meg, hogy függetleníti magát az EGÉSZ környezetétől. Mert ez nem annyi, mint nálad, hogy van két idióta haverom, lezárom velük a kapcsolatot... Ha az a közeg, amiben a mindennapjaidat kell élned, elítél, rossz véleménnyel van rólad, éreztetik veled az ellenszenvüket irántad, akár kifejezetten ellenségesekké is válnak, az iszonyú romboló, mérgező és megterhelő. Kívülálló remetének lenni csak a filmekben menő királyság...

ma 12:25
 19/22 anonim ***** válasza:

17 lehet, de az"eccerű melós" is elvárja tapasztalatom szerint, ő se fog nekiállni porszívózni, mert azt se tudja hogy kell.

Talán a fiatalabb középrétegnél van a legnagyobb változás. Akik nem hiszik magukat felsőbbrendű lénynek, de azért tanultak és modern gondolkodásúak. Multiknál dolgozók, IT-sok, stb.

ma 12:27
 20/22 anonim ***** válasza:

Hülyeséget beszélsz. Nem igaz, hogy nem tudja hogyan működik a porszívó hanem tudja, hogy a csicska megcsinálja. Jól teszi, hogy kihasználja ha a csicska nő megteszi simán.

ma 12:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!