Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Igaza volt a barátomnak, bunkó voltam a kajarendelésnél mert nem mutatkoztam be?
Miután rendeltem kaját telefonon barátom megjegyezte, hogy illene köszönés után bemutatkoznom hogy xy vagyok, mert ez így bunkóság. Mindig így rendelek, hogy köszönök majd mondom mit szeretnék. Nem gondolom, hogy ez bunkóság, úgyis az érdekli őket, hogy mit rendelek és hova.
Egyébként havi 1-2 alkalommal rendelünk, kisvárosban élünk ahol ismerjük az ott dolgozókat és ők is minket minimum látásból.
Ti mit gondoltok, tényleg bunkóság ahogy én rendelek? Ti bemutatkoztok? Esetleg ha van itt dolgozó a másik oldalról, leírhatná mit gondol.
23 L
Az, hogy a rutin mit mond, hagyjuk, mert a rutin nem illem. Az illendőség, az erkölcs pedig azt mondatja, hogy illő bemutatkozni. Telón nem fogják tutira tudni, hogy te vagy, így ha a köszönés után közvetlen nem szólítanak a neveden, alapvető illemszabály, hogy névlegesen bemutatkozol.
Ha nem így teszel, csak hozod a magyar átlagot; ami ugye "normális"; és mint tudjuk más itteni kérdésekből, annyian keresnek "normális" lányt/nőt/fiút/férfit.
Teljesen normális vagyok és illemtudó.
Mindíg használam minden ügyintézésnél a szeretném/szeretnék és a köszönöm szavakat.
Nem attól lesz valaki bunkó mert rendelésnél vagy az étteremben, postán vagy a kasszánál a Lidlben nem mutatkozik be…
Nos, mi illik és mi nem azt dönts el mindenki saját maga, és ne a másik fél, nem fogok megfelelni az elvárásainak, mert az ő lelke akkor nyugszik meg, ha én azt csinálom ami a méltóságos úrnak tetszik.
A lényeg, ha téged bunkónak nevez, akkor nem hozzád való a fiatalember, ha nem tudja elfogadni ahogy viselkedsz akkor még éretlen egy kapcsolathoz, mert nevelni akarja a másikat és nem elfogadni.
Példát lehet mutatni, és ha másik elfogadja megy vele ennyi, de nem teszem szóvá, és nem nevelem a másik felet, hanem elfogadom úgy ahogy van. Nem kell lenyomni a másikat, nem követtél el olyat amiért szóban bántalmazni kellene téged, figyelj, hogy többször ne történjen meg mert ezek apró jelek, de lehet te is előidézheted, hogy ilyen ember legyen melletted, de ez már egy magasbb nézőpont Egy a lényeg, NE BÁNTALMAZD EZÉRT MAGAD!! és engedd el amit mondott, engedd el a fejedben, hogy rossz vagy, úgy vagy jó ahogy vagy most, és akinek ez nem felel meg, álljon tovább, és figyelj a jelekre, nem -e lesz még több ettől a személytől..vagy csak rossz napja volt amit rajtad vezetett le
Alap, hogy a hívó fél bemutatkozással indít. Nem csak rendelésnél, hanem minden telefonhívásnál.
Ha csörög a telefonom és eg yismeretlen szám hív és a hívő fél nem mutatkozik be, szinte garantálom, hogy spammer vagy csaló.
Ha meg kb ismerősök vagytok a helyen, akkor meg pláne illik bemutatkozni, elvégre nem egy arctalan masszáról van szó.
15
Kajarendelő számon kaját szoktak rendelni. Senkit nem érdekel a neved, majd a végén bediktálod a címeddel együtt.
~12 évvel ezelőtt rendeltem utoljára telefonon, azóta van foodora (aktuális permutációi, ugye netpincér meg foodpanda meg tökömtudjami), wolt, az éttermek saját honlapjáról szintén online rendelés, szóval...
De amikor telefonon rendeltem, sosem mondtam be a nevem. Kit érdekel? Felveszi, és egyből mondom, hogy szeretnék pizzát rendelni, vagy akármit, és mondom, hogy pontosan mit, milyen címre, kp-val fizetek, köszipusziviszlát. Ha ezért bunkónak is tart, hát lelke rajta, őszintén nem tud érdekelni, a kajámba csak nem köp bele emiatt.
Nyilván amikor orvoshoz kérek időpontot vagy ügyet intézek vagy felhívok valami szolgáltatót vagy bármi, akkor természetesen a nevemmel kezdem. Amit utána persze meg kell ismételnem később, de na. De a random telefonkezelőt az étteremben egészen biztosan nem érdekli a nevem, beüti a rendelést, és onnantól kezdve nem Kiss Juliska vagyok, hanem a 628. rendelés a Kukutyinfalva külső 3. számra.
Sose mutatkoztam be és nem is hallottam mást bemutatkozni. Néha elkérik a nevemet rendelésnél, néha nem. Egy ilyen rendelésnél teljesen irreleváns a név, a cím a fontos.
Eléggé túlreagálta a szituációt a párod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!