Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Külön kasszán vagytok a párotokkal vagy "minden közös" ? Illetve volt már problémátok azért, mert külön kasszán akartok lenni a párotokkal, esetleg nem fizettetek ki helyette olyan dolgot, amiről ő "elvárta" volna, lévén "te vagy a férfi" ?
8: köszi, igazad van, nem ő lesz életem párja..együtt laktunk amúgy, már nem..mégsem éreztem, hogy közös kasszán akarok lenni vele..magamnak is be kell vallanom, hogy nem is szerettem annyira, valószínűleg ez is benne volt.
Köszi a Többieknek is!
Külön kasszán vagyunk.
Házasok vagyunk + 2 gyerek van meg persze együtt élünk.
Sosem volt gond belőle, tökéletesen működik.
De, van. Minden hónap elején a meghatározott összeget, amennyi kell a közös dolgokhoz (hitel, rezsi, kaja, gyerekek, stb) fizetésarányosan összedobjuk a közös számlára.
De van házassági szerződés és ott meg kellett határozni az irányt: külön kassza alapvetően de egy részét összeadjuk; vagy fordított az irány, azaz minden közös, kivéve x es y dolgok.
#12 Ugye azzal tisztában vagy, hogy a házasság vagyonközösség, ergo törvény szerint közös kasszán vagytok.
Amúgy én el nem tudnám képzelni, hogy fillérezgessek a párommal (főleg ha már gyerek is van).
Nekünk közös számlánk van, minden pénz arra megy. Nyilván, ha nagyobb kiadásról van szó, azt megbeszéljük, egyébként mindketten szabadon használjuk (tehát ha reggel lemegyek a kisboltba pékárúért és felvágottért, arról nyilván nem számolok be).
#17: rosszul tudod. Ki lehet kötni hogy mi közös és mi nem, nem csak múltbeli, hanem jövőbeli keresetekre is.
(Pl: [link]
14: á ok, persze, hisz házasság, és valahol "köt" a szerződés.
15: én is úgy tudom, hogy meg lehet határozni, mely vagyonelemekről mond le valamelyik házastárs, mint tulajdonrész, így válás esetén az nem fogja a "felosztás" tárgyát képezni. Anyumék is csináltak ilyet..lehet, hogy furcsa egy kicsit, de hát na. Nekem már van pl. saját lakásom (Pest) hitel nélkül, tuti nem tenném be a közösbe ilyen értelemben.
"Van-e olyan nő itt, akinek elfogadható, hogy külön kasszán legyen a párjával ÉS saját személyes kiadásait NEM terheli rá a párjára (rejtetten / magában őrlődve sem), és NEM szakítana vele amiatt, mert az nem támogatja ilyen értelemben anyagilag?"
Igen, én speciel kifejezetten a külön kasszát is preferálnám. Biztosan nem terhelném a páromra a személyes kiadásaimat, kellemetlenül is érezném magam miatta. Viszont együttélés esetén most megtetszett ez a közös és külön kasszás megoldás, amit páran írtak. Ezt abszolút el tudnám képzelni, hogy fizetés arányosan a közösbe megy minden hónapban X összeg, és a közös dolgokat abból finanszírozzuk. A személyes kiadások pedig maradnak külön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!