Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Külön kasszán vagytok a párotokkal vagy "minden közös" ? Illetve volt már problémátok azért, mert külön kasszán akartok lenni a párotokkal, esetleg nem fizettetek ki helyette olyan dolgot, amiről ő "elvárta" volna, lévén "te vagy a férfi" ?
Közös kassza azt jelenti az én tudomásom szerint hogyha ki akar belőle venni főleg valami olyanra költeni ami drága, hogy kompromisszumot kötünk. Vagyis vagy megegyezünk, hogy oké, vagy nincs rendben.
Külön kassza esetén pedig arra költ amire akar, de ne várja el, hogy bele rakok akár egy forintot is. Gyűjtsön rá, szerezzen rá akitől tud.
Semmi közöm hozzá hiába vagyunk együtt. Ha nem tetszik nem leszünk tovább együtt. Pont.
Köszönöm a válaszokat (a Hölgynek is és Nektek is skacok) !
Azt hiszem rosszul tettem fel a kérdést:D Van-e olyan nő itt, akinek elfogadható, hogy külön kasszán legyen a párjával ÉS saját személyes kiadásait NEM terheli rá a párjára (rejtetten / magában őrlődve sem), és NEM szakítana vele amiatt, mert az nem támogatja ilyen értelemben anyagilag? (természetesen a közös párkapcsolati dolgok támogatását vállalja, akár kicsit nagyobb mértékben is, mint ő maga, de ott sem az van, hogy mindent ő áll) ?
Személyes véleményem szerint a mi generációnknál már teljesen más egy párkapcsolat, mint még a mi szüleinknél, ahol még nem volt divat olyan könnyen megcsalni a másikat, azaz ott jobban volt értelme költeni is a másikra, szerintem. Most nem a házasságokról beszélek, meg ahol még gyerek is van, csak a sima élettársi viszonyról. Olyan sok nő képes a pasi háta mögött másokkal flörtölni, akár találkozásig is elmenni, hogy hihetetlen..biztosan a nők is ugyanígy gondolják.. emiatt egyszerűen én nem érzek belső késztetést arra, amire esetleg a mi szüleink még igen.. valójában egyik eddigi barátnőmhöz sem tudtam még igazán kötődni, lehet ez is a "társadalmi változások" eredménye, nem tudom másoknál hogy van. (ismétlem, nem a házasságokról beszélek meg ahol még gyerek is van, ezek már biztosan egy "komolyabb" szint, aztán max. rácáfoltok)
Közös kasszán vagyunk, de szerintem együttélésnél, főleg ha már család van, házasság és gyerekek, csak konfliktusokat szül a folyamatos számolgatás. De ez persze én vagyok, nyilván csinálja mindenki úgy, ahogy akarja. Amíg nem költöztünk össze a férjemmel, illetve az exekkel, végig külön kasszán voltunk (értelemszerűen, hiszen így minek közösködni), de amúgy ha lett volna ok, akkor megsegítettem volna őket, főleg egészségügyi vagy bármi hasonlóan fontos témában. Nyilván a legújabb telefont vagy valami feleslegesen drága gamer számítógépet nem vettem volna csak úgy hobbiból, mert ő azt szeretné, ezt ugyanígy soha el sem vártam volna, de ha pl fogorvosra vagy mittudomén, hirtelen autószerelésre kellett volna párszázezer, akkor azt szó nélkül adtam volna.
A férjem viszont mondhatni "nekem" kifizette a magánkórházi terhesgondozást és szülést. Kétszer is. Nyilván egy házasságban, évek óta tartó együttélésnél már amúgy is eltűnik a határ az "enyém" és a "tiéd" között, eleve csak elméleti szinten léteznek ezek a fogalmak, hiszen egy gazdasági közösségről beszélünk, hát még ha olyan dolgokról van szó, ami a közös érdekünket és célunkat szolgálja, még akkor is, ha az egyik vagy másik fél veszi ki belőle aktívabban a részét (lásd pl: gyerekszülés). De ha ilyesmiről nincs szó, csak simán két felnőtt úgy dönt, hogy mostantól közösen járnak nyaralni és kizárólag egymással szexelnek, de amúgy részükről a közös jövő az ennyiben ki is merül, tehát nem akarnak gyereket, nem akarnak házasságot, semmi hasonlót, akkor tökéletesen jól tud működni a külön kassza is, hiszen ott már nincs semmilyen egyéb tényező, ami ezt megakadályozná bármilyen módon is. Szerintem a párkapcsolatról valahol ebből is látni, hogy mennyire működőképes hosszú távon, hogy ebben a kérdésben is meg tudnak egyezni. Ha valakit zavar a különcködés, és csak azért elvárja, hogy te fizess valamit, mert "te vagy a férfi", akkor már ebből látszik, hogy nem a te párod.
Van egy közös kasszánk, amibe minden hónapban ugyanannyit adunk bele. Ebből fizetjük az albérletet, a bevásárlást, az ilyesmiket. Van egy-egy külön kasszánk, amiből pedig mindent mást fizetünk. Hobbikat, programokat, ajándékokat, utazásokat, ilyesmiket.
A közös költségeket közösen fizetjük, az egyéni költségeket egyedileg fizetjük. Számomra ez alapvető, mi köze van a páromnak ahhoz, hogy beülök kávézni néhány barátnőmmel, vagy hogy vettem-e új könyvet? Nekem se kell beleadnom abba, hogy éppen elmegy-e meccsre a haverjaival vagy vesz-e új lencsét a fényképezőgépébe. Nyilván mindketten szívesen kedveskedünk a másiknak (ennek anyagi terheivel is), de végsősoron felnőtt emberek vagyunk.
(Nem vagyunk házasok, fél éve élünk együtt, azelőtt másfél évig randiztunk.)
25/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!