Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A barátnőm nem hajlandó az összeköltözésre, amíg megvan a kutyám. Hogy értessem meg vele, hogy nincs igaza?
Neki van két macskája, nekem is van két macskám, meg egy kutyám. Felmerült az összeköltözés, de ő kijelentette, hogy félti a macskáit, ő úgy nem jön, hogy ott a kutyám, oké, ő elvan vele, aranyos kutya, de nagy, veszélyes a macskáira, stb.
Szerintem ez nonszensz. Nem veszélyes a kutyám, normálisan meg van nevelve. Az én macskáimat sem bántja, idegen macskákat sem bántott soha(rokonok macskái mindig nálam vannak ha, épp nyaral az, akié) tök könnyen megszokná a barátnőm macskáit is. Alapból mind a ketten home officeban vagyunk, legalábbis ő félig-meddig, én teljesen, szóval még amiatt sem kell aggódni, hogy kinyílik az ajtó, ha külön helységekbe szeparálva vannak, amíg dolgozunk.
#11 Nem az a baj, hogy nem kutyás, hanem az, hogy veszélyesnek tartja a kutyámat (ok nélkül). Azt mondta, hogy ha jóval kisebb méretű kutyám lenne, azzal semmi baja nem lenne, így meg nagyon félti a macskáit.
Magával a kutyákkal nincs baja, sőt, kifejezetten szereti őket, az én kutyámmal is elvan, ha átjön hozzám, akkor hamarabb vakarássza meg a kutyámat, minthogy nekem puszit adjon. :D
Még jó, hogy a sajátjain nem meri tesztelni, hülye lenne:D
Ha te ennyire biztos vagy a kutyádban, akkor beszéld meg ismerős macskájával, akit még nem látott a kutyád. Esetleg hozzatok ki előbb egy új cicát a menhelyről.
Én is be vagyok tojva a nagytestű(és a közepes) kutyáktól. Kicsit sem akkor, ha én vagyok ott, de a gyerekemnél.. hát nem kockáztatnék, a rosszullét kerülget. A kicsikkel sem, mert sok ideggyenge, de mivel a gyerekem már 11, így nagy baja nem lenne tőle, egy nagyobbnál viszont csak rossz mozdulat, időzített bombák. Nem azért, mert rosszul vannak nevelve, de rémálom, valami betegség, idős kör miatt ugyanolyan kiszámíthatatlanok lehetnek fejben, mint az emberek. Ahogy demens, betegség miatt túlérzékeny meg pszichésen nem oké felnőttben sem bízom, úgy ilyen veszélyt jelentő kutyában pláne nem. Pedig nekem van rendőrkutyás ismerős is, meg agilitys versenyzős, de akkor sem. Egyszerűen fontosabb a gyerek, mint az állat. Nem akarnék folyamatos készenlétben élni, mindig résen lenni.. Mivel sokan az állataikra gyerekként tekintenek, ezért ő is így félti a macskáit. Meg kell bíznia a kutyádban, látnia kell más macskákkal, akik nem a tieid, de egyszerűen csak nem kellene nagy sérülés okozására képes kutyát bent tartani.
Uncsitesómnak volt egy kaukázusija, hatalmas telken laktak, gyönyörűen volt nevelve, egyszer kapott a gyerekhez 5 év alatt, nem azért, mert bármi extra lett volna, nem tudták, miért, mindenki ott volt, látták, szerencsén múlt, hogy nem érte el, az apja már fogta a nyakörvét.. úgy annyiban ki is merült a rendes kutyatartásuk, hátul maradt megkötve-kennelben, pedig előtte 5 évig semmi, együtt nőttek fel a gyerekkel..
Egyszerűen nem lehet, veszélyes. Nagyobb lesz a bizalom, ha látja más macskákkal, de akkor sem lesz teljes. Én kinti kutyának szavaznám meg, kertbe, ha nagytestű, akkor nincs hatással a cicákra. Én amúgy kutyás és macskás is vagyok, de mindkettő cuki állat( és nem gyerek), de állatot is védek a másiktól, úgy reagálnék, mint a barátnőd, és akkor lennék csak rugalmasabb kicsit, ha pórázon fognád a kutyád, amíg más macskával haverkodik, látnám, hogy megy, talán akkor vinném csak a közelébe az enyémet. De sok embernek akkora kutyája van, hogy elhúzza, leteperné őket, vissza se tudják fogni, mert a kutya csökkent fájdalomérzete, óriás izmos teste miatt nem lehet.. gondolom te is gyengébb vagy a kutyádnál fizikailag és/vagy alig érez valamint, mint mondjuk egy cane corsó
#14 "Esetleg hozzatok ki előbb egy új cicát a menhelyről"
Ja, mert ez úgy működik, hogy besétálok a menhelyre, hogy "heló, kéne egy cica, hogy megmutassam a barátnőmnek, hogy a kutyám nem tépi szét" :D
Másrészt meg nem akarunk ÖT macskát tartani, elég az a négy.
Rokonok macskái már voltak nálam nem egyszer, volt olyan, hogy első találkozás volt az az adott macskával. Látta a barátnőm, hogy nem volt gond.
"Én kinti kutyának szavaznám meg"
De alapvetően nem ehhez van szoktatva a kutyám. Akkor van kint, ha sétáltatom, ha kimegyek az udvaron, vagy ha megyek el otthonról egy bevásárlásnyi időre, akkor pontosan annyi ideig kint van.
Mit akarsz vele megértetni? Megmondta, hogy nem.
Mi nem volt világos?
14 tudod az a baj, hogy sok hülye azt hiszi ért a kutyákhoz...közbe meg nem igazán, csak azt gondolja.
A nő nem akar költözni és lehet a macskák miatt vagy amúgy se.
Tudta hogy van kutya...szóval vagy megprobálja (valahol értem, ha nem) vagy nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!